:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> RELEASEBERICHT: HAUNTED CASTLE
RELEASEBERICHT: HAUNTED CASTLE
Bron: Video Film/Express - Datum: 2003-05-27 - Geplaatst door: Werner
Spectaculaire Haunted Castle nu in drie uitvoeringen op DVD

De spraakmakende 3D animatiefim Haunted Castle krijgt een speciale re-release op DVD op 6 juni. De prijswinnende rolprent van de Belgische regisseur Ben Stassen was eerder al verkrijgbaar als enkele DVD, maar de nieuwe presentatie bestaat uit twee schijven met maar liefst drie verschillende uitvoeringen van de film en een flink aantal extra features. En om optimaal te kunnen genieten van de driedimensionale beelden ontvangt de koper er twee verschillende 3D-brilletjes bij.

Haunted Castle is een van de meest succesvolle films uit het befaamde IMAX-fonds; vooral in Groot Brittannië trekt hij nog steeds veel publiek. DVD-producent Escapi heeft veel tijd besteed aan het remasteren van het oorspronkelijke ultra-grootbeeld om er een product van te maken dat op DVD ten volle tot zijn recht komt: een visueel spektakel met superieur geluid.

Doordat de film bijna volledig vanuit een eerste-persoons gezichtspunt is opgezet en daaraan nu nieuwe 3D-effecten en zessporengeluid zijn gekoppeld waant de kijker zich nu echt het middelpunt van de actie. De van oorsprong al prachtige beelden zijn nog eens extra ‘opgepept’ om te zorgen voor een in de huiskamer niet eerder vertoonde 3D-kwaliteit.

De veertig minuten durende film uit 2001 is nu in drie verschillende uitvoeringen te bekijken: een tweedimensionale versie, een ColorCode™ versie die bekeken moet worden met een Color Code brilletje, en een Field-Sequential uitvoering die het best tot zijn recht komt op een lcd-scherm. Ondertiteling van de Engels gesproken film is er in Nederlands, Duits, Frans, Zweeds, Deens, Noors en Fins. Het geluid is te beluisteren in Dolby Digital 5.1 Surround of DTS Surround Sound. De extra features zijn: regisseur Ben Stassens commentaar gedurende de gehele speelduur, ‘the making of’, twee bioscooptrailers en een electronic press kit.

Haunted Castle vertelt het verhaal van de jonge muzikant Johnny, die de geheimzinnige nieuwe woning betrekt die hij heeft geërfd van zijn onlangs overleden moeder. Al snel komt hij er achter dat het in dat huis flink kan spoken en tussen de geestverschijningen doemt ook ineens zijn lichaamloze moeder op. Zij waarschuwt hem voor de grote gevaren die het huis herbergt en daar wordt hij in de eerste de beste nacht dan ook nadrukkelijk mee geconfronteerd...

Haunted Castle wordt in Nederland en België uitgebracht door Video/Film Express.


Recent nieuws van dezelfde bron