:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: ARKOFF & MEN BEHAVING BADLY
PERSBERICHT: ARKOFF & MEN BEHAVING BADLY
Bron: Video Film/Express - Datum: 2003-06-02 - Geplaatst door: Werner
Al eerder aangekondigd door Video/Film Express, maar nu zijn ze er dan daadwerkelijk: de eerste releases uit de schatkamer van Samuel Z. Arkoff. Daarnaast deze maand een prikkelende psychologische thriller met Ray Liotta en het vijfde seizoen van Men Behaving Badly.Point Of Origin

Een psychologische thriller over de strijd van de brandweer tegen een hardnekkige pyromaan die al zes jaar branden sticht, maar telkens uit handen van justitie weet te blijven. Ray Liotta speelt in dit waar gebeurde verhaal de rol van John Orr, een legendarische brandweerman die als geen ander over de gave beschikt om de oorsprong van branden te analyseren. Slim speurwerk, een vingerafdruk en wat toevalligheden rond branden in andere steden brengen hem uiteindelijk tot de opsporing van de onverwachte dader. Naast Liotta zijn in deze tv-productie uit 2002 onder anderen John Leguizamo, Cliff Curtis, Ileana Douglas en Colm Feore van de partij.

Speelduur: 90 minuten
Regie: Newton Thomas SigelThe Day The World Ended

Een titel uit de Arkoff Film Library. Deze film werd in 1956 geregisseerd en geproduceerd door Roger Corman. In 2001 werd er een remake gemaakt voor de Amerikaanse televisie met o.a. Nastassja Kinski en Randy Quaid. In de oorspronkelijke versie spelen o.a. Richard Denning, Lori Nelson en Mike Connors.

Maddison, een boer, en zijn dochter Louise hebben zich verschanst in hun boerderij na een nucleaire ontploffing die het grootste gedeelte van de wereldbevolking heeft weggevaagd. Hun boerderij is gespaard gebleven dankzij de bescherming die de omliggende bergen bieden. Maar er zijn nog vijf overlevenden, onder wie een dief en zijn vriendin. Dit vijftal ontdekt de boerderij en heeft minder vriendelijke bedoelingen met de boer en zijn dochter en met name de laatste mag zich ook nog ‘verheugen’ in de speciale belangstelling van de mannen in het gezelschap. De hieruit voortkomende spanningen vallen echter in het niet bij de paniek die uitbreekt wanneer men op de vlucht moet voor een gevaarlijke, radio-actieve mutant...

Speelduur: 80 minuten
Regie: Roger Corman
Optionele ondertiteling: Nederlands en Duits

Extra features:
• 50 minuten audio interview met Samuel Z. Arkoff
• 9 originele bioscooptrailersHow To Make A Monster

Wederom een pareltje uit de archieven van Samuel Z. Arkoff. Deze film uit 1958 kreeg op de filmposters de aanbeveling mee ‘It will scare the living hell out of you!’

Pete Drummond werkt al 25 jaar als horrorgrimeur voor een filmmaatschappij. Zijn specialiteiten: een teenage werewolf en een teenage Frankenstein. Als de nieuwe eigenaars van de studio besluiten te stoppen met horrorfilms en zich voornamelijk te gaan richten op musicals, bedenkt Pete een vreselijk plan om wraak te nemen. Hij hypnotiseert een tweetal acteurs (gespeeld door Gary Clarke en Gary Conway) en laat hen geloven dat ze echte monsters zijn. Onder de bezielende leiding van Pete trekt het duo een spoor van moord en vernieling door de studio’s… De climax ontrolt zich in ‘glorious Technicolour’.

Speelduur: 73 minuten
Regie: Herbert L. Strock
Optionele ondertiteling: Nederlands en Duits

Extra features:
• 50 minuten audio interview met Samuel Z. Arkoff
• 9 originele bioscooptrailersThe Spider

Ook van Arkoff. ‘Bullets won’t kill it! Flames can’t burn it! Nothing can stop it!’ Met die kretologie werd in 1958 deze film van regisseur Bert I. Gordon aangeprezen op de verrukkelijke filmposters.

Als op een nacht een man niet thuiskomt, gaan zijn dochter (June Kenney) en haar vriend (Gene Persson) op onderzoek uit. Zij vinden de totaal vernielde auto van de man naast een grot. In die grot stuiten ze op een gigantische spin die het tweetal in een mum van tijd in zijn web weet te vangen. Na veel geworstel weten ze zich toch te ontdoen van het web en met de hulp van de sheriff doden ze korte tijd later het achtpotige monster door middel van DDT (dat spul was in die tijd dus niet verboden). Als bezienswaardigheid wordt de spin tentoongesteld in de gymzaal van de plaatselijke highschool. Maar als blijkt dat de spin weer tot leven komt op de tonen van harde rockmuziek, breekt de paniek in de stad pas echt goed uit…..

De film werd oorspronkelijk uitgebracht onder de titel Earth VS The Spider.

Speelduur: 72 minuten
Regie: Bert I. Gordon
Optionele ondertiteling: Nederlands en Duits

Extra features:
• 50 minuten audio interview met Samuel Z. Arkoff
• 9 originele bioscooptrailersWar Of The Colossal Beast

De laatste in het kwartet hoogtepunten uit de Arkoff Collectie. Meer titels volgen later in het jaar. Op de wederom niet kinderachtige posters voor deze uit 1958 daterende sequel op The Amazing Colossal Man staat de fraaie omschrijving ‘The Towering Terror >From Hell!’.

Luitenant-kolonel Glenn Manning is per ongeluk blootgesteld aan de nucleaire straling van een bomexperiment in kamp Desert Rock in Mexico. Zijn lichaam is voor 90 procent verbrand is, hij mist één oog en de vellen hangen aan z’n kaken, maar hij overleeft het ongeluk. Echter… hij begint buitensporig hard te groeien en al snel is hij zo’n 20 meter lang. Zijn gestel kan deze groei niet bijbenen en hij wordt langzaam gek doordat te weinig bloed zijn hersenen kan bereiken. Elke poging tot communicatie met de reus loopt op niets uit, waarop militairen hem verdoven en terug naar Amerika brengen. Eenmaal ontwaakt, ontsnapt de reus en richt zijn wraakgevoelens op Las Vegas. En dat begint allemaal met het overvallen van vrachtwagens met voedsel, want z’n honger is uiteraard navenant toegenomen…

Optionele ondertiteling: Nederlands en Duits

Extra features:
• 50 minuten audio interview met Samuel Z. Arkoff
• 9 originele bioscooptrailersMen Behaving Badly 5

Jawel, seizoen vijf alweer van die heerlijk grappige serie. Zeven afleveringen, waarin Gary en Dorothy gaan samenwonen, Tony en Gary een intensieve kroegentocht houden, Deborah een ‘lesbische fase’ doormaakt, de schuur tot sauna wordt omgebouwd en meer onwaarschijnlijke ontwikkelingen.

Dolby Digital
203 minuten

Extra features:
• Interactieve quizzes

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron