:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: SOUL CINEMA
PERSBERICHT: SOUL CINEMA
Bron: Fox - Datum: 2003-06-20 - Geplaatst door: Werner
Swingende actie uit het zwarte hart van Harlem!
the SOUL CINEMA collection
Ontdek een nieuwe reeks fantastische cultfilms op dvd
Verkrijgbaar vanaf 9 juli

Soul Cinema is de naam van een nieuwe, te gekke reeks Afro-Amerikaanse actiefilms uit de jaren ‘70, een genre dat kritische stemmen ook wel 'blaxploitation' noemen. Uiteraard betekent Soul Cinema ook soul music en liefhebbers van James 'like a sex machine' Brown en Isaac Hayes komen helemaal aan hun trekken met de soundtracks uit deze films. Kortom een ultieme reeks om je mee op de bank te nestelen, rijkelijk voorzien van het nodige soul food... Black is beautiful!

Fox lanceert de Soul Cinema dvd-reeks
Liefhebbers van Shaft (1971) of recenter, Jackie Brown (1997, Quintin Tarantino), hebben al kunnen kennismaken met de zwarte Amerikaanse cinema. Hoog tijd dus om een aantal andere mijlpalen uit dit genre op dvd uit te brengen. 9 Juli start de Soul Cinema reeks met vijf schitterende klassiekers: Truck Turner; Black Mama, White Mama; Black Caesar, Coffy, Foxy Brown.



Truck Turner

Regie: Jonathan Kaplan (The Accused, Unlawful Entry, ER)
Cast: Isaac Hayes (South Park, Dr. Dolittle 2, Shaft) Yaphet Kotto (Roots, Alien, Live and Let Die)

Isaac Hayes (die een Oscar® won voor Shaft) en Yaphet Kotto (Alien) schitteren in deze sensationele misdaadthriller van regisseur Jonathan Kaplan (Unlawful Entry). Het is een pittig verhaal vol actie dat zich afspeelt in de getto, op het ritme van soul uit de onderbuik, vol stampende energie en non-stop spanning.



Black Mama, White Mama

Story: Jonathan Demme, Oscarwinnaar regie Silence of the Lambs; regie Philadelphia
Cast: Pam Grier (Jackie Brown, Foxy Brown, Coffy)

“Een klasse apart” (Voice). Een “kleurrijke, gewelddadige en spannende” actiefilm (The Hollywood Reporter) waarin hoofdrolspeelster Pam Grier –ook wel koningin van het Soul Cinema genre genoemd- de rol speelt van de lichtgeraakte helft van een stel geketende vrouwen dat op de vlucht is.



Black Ceasar

Regie: Larry Cohen (Schrijver Phone Booth)
Cast: Fred Williamson (M*A*S*H, From Dusk Till Dawn), Gloria Hendry (Live and Let Die)

Fred Williamson is “imponerend, ruig en onverstoorbaar” (The New York Times) als de straatjongen die zich een weg knokt naar de top van de georganiseerde misdaad in dit vlotte drama dat een topper werd in het genre en bovendien een succesvol vervolg kreeg (Hell Up In Harlem).



Coffy

Regie: Jack Hill (Foxy Brown)
Cast: Pam Grier (Jackie Brown, Foxy Brown, Coffy) Sid Haig ( Jackie Brown, Diamonds Are Forever)

Grier is het summum van de gehaaide, sexy heldin. Zij is de Soul Cinema Superstar Pam Grier, en of ze nu de strijd moet aanbinden met een shotgun, een scheermes of gewoon haar blote handen, ze staat haar mannetje in dit “waanzinnige, ongeremde verhaal over vergelding” (Variety)! Niemand heeft ooit eerder het scherm zo gedomineerd als Pam Grier... en Coffy “doet daar niet voor onder! [Het is] een van de meest onderhoudende films ooit gemaakt” (Quentin Tarantino)!



Foxy Brown

Regie: Jack Hill (Coffy)
Cast: Pam Grier (Jackie Brown, Coffy); Antonio Fargas (Shaft)

Grier zet een vertolking neer die “de koningin van het genre” (Los Angeles Times) waardig is. Met humor, gevoeligheid en ijzige vastberadenheid geeft Grier gestalte aan een van de eerste vrouwelijke actiehelden van het witte doek. Deze opwindende vergelding is een thriller die explodeert door het sex-appeal en de cooler-dan-cool houding van de onweerstaanbare hoofdrolspeelster.


Recent nieuws van dezelfde bron