:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> AFTER EVER HAPPY
AFTER EVER HAPPY (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2022-12-31
FILM
Soms heb je geen dinosaurussen of avatars nodig om een gigantische bioscoophit te scoren. Gewoon een kibbelend koppel dat om de haverklap uit elkaar gaat en nadien weer bij elkaar komt, volstaat om er één van de succesrijkste franchises van de laatste jaren mee te scoren. De After-filmreeks is gebaseerd op de door Anna Todd geschreven gelijknamige romans en belicht het wel en wee van Tessa (Josephine Langford) en Hardin (Hero Fiennes Tiffin).
Het zijn films die één voor één gekraakt werden door de critici, maar de jonge fans lusten er wel pap van. Het zijn niet alleen de verhaaltjes die je op één, twee, drie vergeet maar ook de titels zelf zijn bijna niet te onthouden. Geef toe, wie op een filmquiz kan vertellen dat After Ever Happy de vierde in het rijtje is, verdient meer dan die bank vooruit en die al of niet begeerde kus van de juffrouw.
De film vangt aan waar de drie voorgaande films bij stopten, net alsof je een televisiereeks bekijkt. En wie vindt dat het ondertussen welletjes is geworden, kan alvast een extra kotszakje bestellen, want er komt een vijfde film aan. Nou ja, waarom stoppen als het geld oplevert? Josephine Langford en Hero Fiennes Tiffin zijn geschikt voor deze flutfilms, maar je mag er zeker van zijn dat de twee niet de volgende Kristen Stewart en Robert Pattinson zullen worden, en dit dus de enige films zullen zijn waar ze iets mee zullen betekenen.
Op een veel te lange saaie neukpartij na moet je niet te veel romantiek verwachten in dit vierde luik. De vrij onuitstaanbare Hardin heeft net vernomen dat Christian Vance zijn biologische vader is. Zijn leven is een leugen, en dus moet je maar beginnen zuipen. Na de zoveelste fles whisky steekt hij het huis van zijn moeder in de fik. Tessa probeert haar vriendje op het rechte pad te brengen, maar dat lukt voor geen meter. Niet dat veel lezers er zullen van wakker liggen, maar After Ever Happy is een beetje de film van Hardin geworden. Tessa wordt om de haverklap bedrogen en krijgt het ene slechte nieuws na het andere te horen, terwijl Hardin met de fles in de hand van het ene naar het andere bed kruipt.
Waren de drie voorgaande films nog net genietbaar (ook al had je er een grote mantel der liefde voor nodig) dan is dat bij After Ever Happy nog nauwelijks mogelijk. Dat heeft alles te maken met het feit dat de hoofdrolspeelster een verschrikkelijke eikel is waar je geen greintje sympathie voor kan opbrengen, en die bovendien ook nog eens vertolkt wordt door een verschrikkelijke acteur.

Net zoals in de vorige After-films draait alles om fake en luxe, met als meest tenenkrommende fragment de scène waarin de rijke Hardin een dakloze een sjaal toegooit en de kijkers hiermee doen geloven dat dit een goede daad is.

BEELD EN GELUID

Net zoals de vorige drie films kwam ook After Ever Happy uit op Belga Films. Ook al gaat het om doorgaans goedkoop gemaakte films, ziet alles er piekfijn uit, ten minste als je valt voor glamoureuze kleuren die net zo fake zijn als het verhaal. De geluidsband is een DTS-HD MA 5.1 waar niks verkeerds over kan gezegd worden, maar ook niks goeds.
EXTRA'S
Er staan geen extra's op deze Blu-ray.

CONCLUSIE
Voor de vierde maal kan je genieten (of voor het merendeel van de filmliefhebbers walgen) van de liefdesperikelen tussen Tessa en Hardin. Deze keer zit Hardin aan de fles en bedriegt hij zijn liefje, wat voor Tessa het definitieve (?) teken aan de wand is dat ze maar beter een ander vriendje zoekt.coverStudio: Belga Home Video

Regie: Castille Landon
Met: Josephine Langford, Hero Fiennes-Tiffin, Kiana Madeira, Louise Lombard, Rob Estes, Carter Jenkins

Film:
4/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Romantiek

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2022

Leeftijd:
12

Speelduur:
95 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5412370853493


Beeldformaat:
2.39:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij