:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BOLSHOYE PUTESHESTVIYE - SPETSIALNAYA DOSTAVSKA (BIG TRIP 2: SPECIAL DELIVERY)
BOLSHOYE PUTESHESTVIYE - SPETSIALNAYA DOSTAVSKA (BIG TRIP 2: SPECIAL DELIVERY) (BLU-RAY)
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2023-04-12
FILM
In Big Trip begaven beer Mic-Mic (Daniel Medvedev) en konijn Oscar (Stephen Thomas Ochsner), die elkaar niet kunnen luchten, zich vanuit Rusland naar China om een door een ooievaar verkeerd geleverde pandabeer naar zijn ouders te brengen. Dit keer vraagt ooievaar Karl (David Andrew Grout) nogmaals hun hulp, en deze keer moet het duo naar de Verenigde Bossen van Amerika. Daar staan net de presidentsverkiezingen op til, en de gemene Don Vulture (David Andrew Grout) neemt het op tegen de beer Billy (Jordan Worsley). Die is echter niet verkiesbaar omdat hij geen kinderen heeft. Maar de ooievaar is op weg. Specifiek echter, Mic-Mic en Oscar zijn op weg, samen met de intussen volwassen geworden panda (Arthur Cook) uit de eerste film. Vulture heeft echter zijn kinderen uitgestuurd om de trip naar het bos te saboteren.
Deze Russische film geen hoogvlieger noemen, is zowat het understatement van het jaar. Het scenario rammelt langs alle kanten en vooral de animatie is beneden alle peil - zelfs Pixar durfde in haar begindagen zoiets niet publiek maken. Het verhaal is een exact doordrukje van de eerste film, wat nogmaals het gebrek aan inspiratie onderstreept, en om een beetje actueel te doen, hebben de makers er iets vaags tussengestoken dat met de Amerikaanse presidentsverkiezingen te maken heeft. Omdat ze waarschijnlijk van Poetin zijn grote vriend Trump niet voor het hoofd mochten stoten, wordt de kans om hier een poignante satire van te maken opzijgeschoven voor een smaakloos stuk eenheidsworst met karakters die nergens in uitblinken, maar vooral niet in memorabel te zijn. Zelfs de stemacteurs van de eerste film hebben het (op de ooievaar na) laten afweten en zijn waarschijnlijk vervangen door werkloze acteurs die een stem inspreken in ruil voor een pak friet. En het ergste is dat iets in mij deze franchise wel leuk wil vinden, want het gegeven biedt mogelijkheden voor hilarische komedie, maar het komt er gewoon niet uit. Alleen het kleine beertje is uiterst schattig, maar die kan op zijn eentje die film niet dragen.
BEELD EN GELUID
De technische specificaties van deze film zijn voldoende, en er valt nergens wat aan te merken op de transfer an sich. Dat de animatie knullig is, daar kunnen ze bij Dutch FilmWorks natuurlijk niets aan doen. We krijgen een standaard Engelse DTS-HD MA 5.1-track die net als de film zelf niet uitblinkt. De lipsynchronisatie loopt overigens voor geen meer gelijk met de Engelse dialogen.

EXTRA'S

Niets, behalve de intussen al beruchte trein aan cross-promotionele trailers die meer irriteren dan reclame maken.
CONCLUSIE
Big Trip 2: Special Delivery is een film van Russische makelij, en laten we hopen dat de sancties tegen Rusland afdoende zijn om een derde deel te verhinderen.


coverStudio: Dutch FilmWorks

Regie: Vasiliy Rovenskiy, Natalya Nilova
Met: Daniel Medvedev, Bernard Jacobsen, Stephen Thomas Ochsner, Liza Klimova, Kate Lann, Jonathan Salway, Jordan Worsley, David Andrew Grout, Andrey Kurganov, Cayce Orion, Arthur Cook, Brodey Evan, Jacqueline Vouga, Daniel Armstrong, Josh Wilson

Film:
2,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
9/10


Regio:
B

Genre:
Avontuur

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2022

Leeftijd:
6

Speelduur:
87 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8719372016152


Beeldformaat:
2.39:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Vlaams / Nederlands DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Cross-promotionele trailers

Andere recente releases van deze maatschappij