:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ENFORCER, THE
ENFORCER, THE
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2023-04-02
FILM
Antonio Banderas, de chouchou van Pedro Almodovar, zal met het succes van Puss In Boots: The Last Wish zich maar weinig zorgen moeten maken om zijn bankrekening. Blijkbaar staat geld voor alles. Hoewel de Spanjaard op een paar uitzonderingen na nooit uitblonk in zijn vak maar toch mooie titels op zijn palmares heeft, stelt hij zich tegenwoordig tevreden met een actiefilm waar zelfs Liam Neeson zijn neus zou voor ophalen. Dat wanproduct heet The Enforcer en verdween (zoals verwacht en verdiend) na een roemloze doorgang in de bioscoop regelrecht op de streamers, om daar te verzuipen tussen de middelmatige niemendalletjes die je daags nadien bent vergeten.
Dit actievehikel werd het regiedebuut van Richard Hughes, en bewijst hiermee meteen dat hij een naam is die je niet moet gaan onthouden. Veel erger is het als je de naam van de scenarioschrijver ziet. Niet dat W. Peter Iliff een naam is die een a-ha-effect als gevolg heeft, maar in betere tijden schreef de man wel de scripts voor de twee Point Break-films en Patriot Games met Harrison Ford, titels die door het scenario het verschil maken, maar helaas merk je dat geen enkele seconde in deze troep die zo voorspelbaar geschreven is dat je gerust anderhalf uur op je gsm kan tokkelen zonder maar ook iets te hebben gemist.
Het verhaal speelt zich af in Miami, wat voor mooie beelden zorgt en zowat het enige positieve aan de film is. Banderas speelt Cuda, die in opdracht van ene Estelle (Kate Bosworth) bij de gokkers langskomt om met geweld hun schulden te vereffenen. Cuda wordt echter een dagje ouder en wil zich meer toeleggen op zijn familieleventje, en dan vooral zorgen voor zijn vijftienjarige dochter van wie hij al jaren niets meer heeft gehoord. Zonder ook maar één spoiler weg te geven, kan je het gevolg reeds raden.  Maar eer het zo ver is moet de consument eerst nog op anderhalf uur zinloos, en vooral dwaas geweld worden getrakteerd, en dat wordt geleverd via het straatvechtertje Stray (Mojean Aria) dat het nieuwe hulpje van Estelle wordt. Ondertussen wordt Cuda ook nog eens de barmhartige samaritaan door zich te ontfermen over een vijftienjarig dakloos meisje. Dat laatste lukt aardig tot ze gekidnapt wordt, en je mag een tweede keer raden wie hier achter zit.
Banderas loopt wat domme dialogen te mompelen, rijdt wat rond in zijn Plymouth Barracuda Coupe en deelt af en toe eens een mep uit. Meer valt er niet te beleven in deze oerdomme actiefilm die niet meer is dan een routineproduct. Volgens IMDb is het volgende project van Banderas naast een rolletje in Indiana Jones And The Dial Of Destiny, de actiefilm Clean Up Crew en een rol als Herodes in de Bijbel-film Road To Bethlehem (echt!). Gelukkig is er nog die gelaarsde kat!

BEELD EN GELUID
Het beste aan dit gedrocht is de technische kwaliteit. Deze dvd geniet van mooie kleuren, met dank aan Miami. De nachtopnames zijn ook allemaal zuiver, en je kan steeds goed zien wat er zich op je scherm afspeelt, niet dat er inhoudelijk of visueel zo veel gebeurt. De geluidsband is een makke Dolby Digital 5.1 zonder al te veel effecten en het alsmaar wederkerende Everybody's Got to Learn Sometime van The Korgis.
EXTRA'S
Er zijn geen extra's en dat is niet nodig.

CONCLUSIE

An sich hebben we niks tegen hersenloze actie, want wat entertainment is nooit een slechte zaak, helaas is The Enforcer een routineproduct dat zo voorspelbaar en zwak gemaakt is dat het zonde is van je 90 minuten kijktijd.cover
Studio: The Searchers

Regie: Richard Hughes
Met: Antonio Banderas, Kate Bosworth, Mojean Aria

Film:
3,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2022

Leeftijd:
16

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
9789461878922


Beeldformaat:
2.39:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• geen 


Andere recente releases van deze maatschappij