:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> WHEN CALLS THE HEART - SEIZOEN 3
WHEN CALLS THE HEART - SEIZOEN 3
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2023-06-07
SERIE
Terwijl in het derde seizoen van When Calls The Heart Elizabeth (Erin Krakow) en Jack (Daniel Lissing) elkaars grenzen aftasten, is er vooral romantiek te beleven tussen ondernemer Lee Coulter (Kavan Smith) en Rosemary LeVeaux (Pascale Hutton). Die laatste hoopt nog altijd dat Lee voor haar een theater wil bouwen, maar diverse daden van sabotage op de zagerij van Lee maken dat de business niet zo gesmeerd loopt. Burgemeester Gowen (Martin Cummins) wast zijn handen in onschuld, maar geniet van het malheur dat Lee overkomt. De nieuwe pastoor Frank Hogan (Mark Humphrey) blijkt niet te zijn wie hij beweert, en de romance tussen hem en Abigail (Lori Laughlin) staat dan ook op losse schroeven. Abigail heeft haar handen overigens vol met de overname van het restaurant, én met de zorg voor twee aangespoelde weeskinderen, Cody (Carter Ryan) en Becky (Ali Skovbye) Hastings. Eens Abigail het ferme besluit heeft genomen om de kinderen te adopteren, komt echter de tante van de kinderen opdagen...




In het derde seizoen van When Calls The Heart breidt de cast gestaag uit, maar vinden de scenaristen ook meer evenwicht om de verhaallijnen op elkaar in te laten spelen. Het kleine universum van Hope Valley is volop in beweging, en de karakters beginnen goed de maniertjes van hun personages in de vingers te krijgen, niet in het minst het koppel Kavan Smith en ascale Hutton, die per slot van rekening bijna het belangrijkste protagonistenkoppel in dit derde seizoen wordt. De reeks blijft zeer leuk en heeft een hoog feelgood-gehalte. De budgetten zijn hoger, wat onder meer ook toelaat om een actrice zoals Brooke Shields te casten in een bijrol als Jacks moeder.

AFLEVERINGEN

Disk 5:
23. New Year's Wish part 1
24. New Year's Wish part 2
Rosemary heeft een wedstrijd gewonnen waarbij een reporter uit San Francisco een verslag komt maken over hoe in de far west nieuwjaar wordt gevierd. Ze heeft echter één regeltje in het wedstrijdreglement niet goed gelezen: ze moet namelijk getrouwd zijn. Er zit dan ook niets anders op om samen met Lee het getrouwde koppel te spelen, maar ze spreken elkaar voortdurend tegen, zodat de leugen geen lang leven beschoren is. Jack zit in de cel omdat hij betrapt is met valsemuntersgerief terwijl zijn undercoveropdracht al lang voorbij was. Jack wil echter nog een grote vis vangen. Een zekere Jesse Flynn (Aren Buchholz) arriveert in Hope Valley, en hij schijnt een oude bekende te zijn van Frank Hogan. Bovendien schijnt hij te weten dat Frank eigenlijk Matt Landry heet, en een niet zo fris verleden heeft. Abigail betrapt een jongetje, Cody, dat eten aan het stelen is. Hij en zijn zieke zus Becky Hastings hebben zich in de bossen verschanst, en Becky heeft dringend medische zorg nodig. Wanneer Cody de dokter hoort zeggen dat hij het duo moet aangeven bij de auroriteiten, nemen ze de benen.




25. Troubled Hearts
Elizabeth heeft besloten om in te trekken in Abigail's oude huis, maar er moet nog flink aan opgeknapt worden. Abigail heeft haar handen vol met de onhandelbare Cody, en tot overmaat van ramp wil Gowen zijn aandeel in haar café verkopen aan Alan Humphries (Linden Banks), een vreselijk pietje precies. Rosemary heeft het in haar hoofd gestoken om Lee's bureau opnieuw in te richten, en Jesse krijgt van zijn oude maten de opdracht om Frank oftewel Matt Landry te polsen om deel te nemen aan een roofoverval op een goudtransport.

26. A Time To Speak

Iemand heeft een wanted-poster opgehangen waaruit blijkt dat Frank ooit een outlaw was. Frank ontkent niet, maar hij beweert dat hij die tijd achter zich heeft gelaten, en in de gevangenis tot inkeer is gekomen. Desondanks wankelt zijn positie als pastoor, niet in het minst op aanstoken van Gowen en de leden van de plaatselijke roddelclub. Wanneer ook nog eens het beloofde kampeer-uitje niet door dreigt te gaan, neemt Jack Franks plaats in. De kampeeruittocht is echter enkel voor jongens, dus besluit Elizabeth om met de meisjes vlakbij te gaan kamperen. Dottie Ramsay (Erica Carroll), wiens man Silas is doodgeschoten, hoopt op een vergoeding van de verzekering, maar de agent van de maatschappij, Mr. Logan (John Shaw), informeert haar dat de afhandeling makkelijk maanden kan duren... tenzij ze wenst in te stemmen met een (veel lager) cash-bedrag - de man steekt duidelijk het verschil in zijn zak. Maar Bill zal hem wel eens van die gewoonte afhelpen... Rosemary denkt dat Lee op de rand van het faillissement staat, en ze begint op de meest absurde dingen te besparen.




27. Heart Of A Hero
Lee heeft zijn voet verwond in de zagerij. De dokter is afwezig, maar Faith Carter (Andrea Brooks) wordt uitgestuurd om de zieke te helen. Bill is op zoek naar de familie van Greg Benson, een waarschijnlijk door de bende van Garrison vermoorde vriend. Hij treft enkel noch Gregs dochter Lucy (Mackenzie Cardwell) aan, want Gregs vrouw is van verdriet ook gestorven. Cody wordt op school gepest omdat Abigail niet zijn echte moeder is, en dat valt net op een slecht moment, net wanneer Abigail probeert een toenaderingspoging tot Frank te doen. En de bende van Garrison houdt nog steeds Hope Valley in het oog. Jesse begint hoe langer hoe meer te twijfelen aan zijn lidmaatschap van de bende.

Disk 6:

28. A Gentle Heart
Elizabeth probeert de asociale Hattie (Imogen Tear), die net uit Hamilton is verhuisd, in de groep te integreren. Wat niemand weet, is dat Hattie volop in een rouwproces zit. Elizabeth organiseert daarom kindness week, waarbij de kinderen iets vriendelijks moeten doen voor een ander. Rosemary wil zelfs een bal organiseren, wat betekent dat de kinderen moeten leren dansen. Na het zoveelste ongeluk op de zagerij van Lee vermoedt Bill dat er sabotage in het spel is. Faith staat op het punt om Hope Valley te verlaten omdat haar verloofde, Peter Fillmore (Blair Penner), een vrouw aan de haard wil, maar Jack praat op haar in dat ze haar eigen weg moet volgen. Ze ontfermt zich over een koloniste, Edith (Ali Milner), met een zieke baby.

29. Forever In My Heart

Becky keert terug uit Union City, maar ze zit nog altijd in een rolstoel, alhoewel de dokters daar geen fysieke reden voor vinden. Abigail vraagt zich af of ze broer en zus niet kan adopteren, maar er komt een kink in de kabel. Een filmploeg strijkt neer in Hope Valley, en de regisseur, Tobias Pope (Peter Kelamis), zoekt nog enkele lokale inwoners om een bijrolletje te spelen. Rosemary ziet het in elk geval als de kans van haar leven. Jack kijkt uit naar een stuk grond om een huis op te zetten. In het kamp van de kolonisten blijkt Roy (Madison Smith), de man van Edith, het hazenpad te hebben gekozen. Jack gaat hem opzoeken. De sabotage van de zagerij wordt met de dag erger, nu dat er spijkers tussen de zaagbladen werden gegooid, en alle pijlen wijzen naar Henry Gowen als de schuldige, maar die ontkent staalhard.




30. Heartbreak
Caroline (Anne Marie DeLuise), de tante van Cody en Becky, arriveert in Hope Valley, met de bedoeling de kinderen mee te nemen naar haar thuis in Davenport. De kinderen blijven echter liever bij Abigail, en vooral Becky ziet hierdoor haar plannen in het water vallen om wiskunde en techniek te gaan studeren. Jack arresteert burgemeester Gowen nadat er belastend bewijsmateriaal inzake de sabotage van de zagerij in zijn auto wordt gevonden. Gowen houdt echter voet bij stuk dat hij vals wordt beschuldigd, en Jack komt per toeval op een stukje bewijs uit dat Gowen wel eens zou kunnen vrijpleiten. Filmproducent James Addison (Lochlyn Munro) zet de productie van The Reluctant Bride stil nadat zijn hoofdactrice er vandoor is gegaan. Hij wil echter de zaak terug opstarten als Rosemary de hoofdrol op zich neemt. Maar dat betekent wel dat ze naar Hollywood moet verhuizen. Jesse geraakt zijn job bij de kruidenier kwijt, maar Gowen heeft voor hem een baantje dat dubbel zo veel betaalt.

31. Hearts In Question

Rosemary plant haar huwelijk met Lee, maar zoals gewoonlijk ziet ze de zaken weer veel te groots. Jack krijgt zijn moeder Charlotte (Brooke Shields) op bezoek; ze blijft bij Elizabeth slapen, en de gewoontes van de twee botsen nogal met elkaar. Jack heeft bovendien een stuk grond gekocht met de bedoeling er een huis op te zetten. Bill doet een onderzoek naar mogelijke financiële malversaties bij het gemeentebestuur. Net op dat moment besluit Gowen om er samen met Nora van onderuit te trekken naar Union City. Elizabeth probeert de moeders van de kinderen uit het tentenkamp te overtuigen om school te volgen, maar die zien een dagelijkse rit van drie uren enkele rit niet zitten. Clara wil intussen Jesse niet meer zien zo lang hij vuile klusjes blijft opknappen voor Gowen.




32. Prayers From The Heart
Op de vooravond van Rosemary en Lee's huwelijk wordt de mijn vernield door een modderstroom. De mannen van het dorp gaan meteen hulp bieden, maar er dient zich een tweede probleem aan: een waterstroom staat op het punt het tentenkamp van de kolonisten weg te spoelen. Omdat er nog één klein meisje vermist is, gaat Jack op zoek naar haar. Hij komt van zijn paard ten val en geraakt in het water onderkoeld.

BEELD EN GELUID

When Calls The Heart zit in een 28 disk-box met daarin de eerste zeven seizoenen. De schijven zijn regio 0, dus universeel afspeelbaar, en de hele reeks is voorzien van Engelse ondertiteling. Weliswaar is het beeld in 1.78:1-formaat gecodeerd in NTSC, wat toch voor een beetje gewenning van de kijker vraagt, want schertsend wordt al eens gezegd dat de afkorting staat voor Never Twice the Same Color. Naarmate When Calls The Heart succes begon te kennen, werden er ook meer middelen voor de reeks vrijgemaakt, ook op technisch vlak. Het beeld is natuurlijk nog steeds behept met de nodige gebreken, vooral in beelden met veel beweging in, maar het geluid klinkt zo af en toe al wat minder hol, alhoewel we slechts een Dolby Surround 2.0-track krijgen.

EXTRA'S

Bij seizoen 3 zit één bonusschijf. Deze opent met 5 trailers (11:34) en een fotogalerij (9:27). Daarna volgen zes korte documentaires. Elizabeth Thatcher: A Picture In Time (1:49) en Jack Thornton: A Picture In Time (1:52) zijn korte compilatieclips waarin de respectievelijke acteurs scentraal staan. In Impact Of The Hearties (2:31) vertelt bedenker Michael Landon jr. dat hij zelf versteld staat van de groeiende fanbase van de reeks, die zich hearties noemen en regelmatig conventies houden. Daarna volgen er weer drie compilatieclips met in de hoofdrollen Abigail: A Picture In Time (1:49), Rosemary: A Picture In Time (1:52) en Leland: A Picture In Time (3:17).




Daarna volgen vier Behind the scenes-documentaires (51:30). The Heart Of Hope Valley (11:13) gaat over de centrale rol die het café van Abigail en haar uitbaatster in de reeks spelen. Bij Wardrobe Calls The Heart (17:04) gaan we achter de schermen een kijkje nemen bij de kostuumontwerpers. Lee And Rosemary (10:17) focust op het verliefde koppel dat dit derde seizoen een beetje in de spotlights staat, en in Hearties In Hope Valley (12:56) mogen de leden van de fanclub de sets bezoeken. Dan zijn er nog drie documentaires Hearties family reunion (1:28:57) waarin in drie Q&A-sessies achtereenvolgens de hoofdacteurs, nevenacteurs en productiecrew door de fans aan de tand gevoeld worden.

CONCLUSIE

Zowel inhoudelijk als vormelijk zien we in seizoen 3 van When Calls The Heart duidelijk de groeischeuten. Er is duidelijk een beter script voorhanden, en de middelen om de reeks aan te kleden, stijgen verhoudingsgewijs mee.


cover




Studio: Edify Films

Regie: Neill Fearnley, Martin Wood, Peter DeLuise
Met: Erin Krakow, Daniel Lissing, Lori Loughlin, Jack Wagner, Martin Cummins, Pascale Hutton, Kavan Smith, Andrea Brooks, Mark Humphrey, Carter Ryan

Film:
8/10

Extra's:
6/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
0

Genre:
Romantisch
drama

Versie:
U.S.A.

Jaar:
2016

Leeftijd:
NR

Speelduur:
421 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
853654008768


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch NTSC

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Engels CC
Extra's:
• 5 trailers
• Fotogalerij
• 6 documentaires:
- Elizabeth Thatcher: A Picture In Time
- Jack Thornton: A Picture In Time
- Impact Of The Hearties
- Abigail: A Picture In Time
- Rosemary: A Picture In Time
- Leland: A Picture In Time
• 4 documentaires "Behind the scenes":
- The Heart Of Hope Valley
- Wardrobe Calls The Heart
- Lee And Rosemary
- Hearties In Hope Valley
• 3 documentaires "Hearties family reunion"

Andere recente releases van deze maatschappij