:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DANGEROUS MINDS
DANGEROUS MINDS
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2023-08-18
FILM
Louanne Johnson (Michelle Pfeiffer) is een ex-marinier die haar mannetje kan staan, maar de echte uitdaging in haar leven komt wanneer zij voor de klas komt te staan die bevolkt wordt door een groep leerlingen uit kansarme gezinnen. De scholieren weten maar al te goed wat hun in het leven te wachten staat en geven daarom geen moer om wat de leraars hun willen bijbrengen. Louanne is evenwel een vrouw met goede inborst en ze wil de hardnekkige schooldirectie tonen dat er wel les kan gegeven worden aan verwaarloosde jongeren.
Met deze premisse zit de Disneyfilm Dangerous Minds in het stramien van films als Stand And Deliver, Blackboard Jungle, Dead Poets Society en zelfs Les 400 Coups van Truffaut. Het zijn verhalen over leraars die het moeilijk hebben om de aandacht van de scholieren te krijgen, maar er toch volop in geloven dat ze door volharding er kunnen voor zorgen dat ze op zijn minst kunnen lezen en schrijven.

Michelle Pfeiffer, die zwanger was tijdens de productie, waardoor ze alsmaar lange rokken en dikke truien moest dragen, doet het als actrice - zoals steeds - prima. Het enige nadeel is dat haar aanpak voor geen seconde geloofwaardig overkomt. Ze probeert het ijs te breken door haar studenten karate te leren en hun vervolgens wegwijs te maken in de teksten van Bob Dylan. Het gevolg is dan ook dat het scenario van LouAnne Johnson en Ron Bass zo voorspelbaar wordt dat je maar met een half oog de film van John N. Smith (zijn enige hit) moet volgen.
Dangerous Minds werd één van de laatste films waar producer Don Simpson aan werkte. Hij hielp bij het kiezen van liedjes voor de soundtrack van de film en bezorgde Coolio een monsterhit met Gangsta's Paradise, die - samen met een sexy Michelle Pfeiffer in leren jekker - het handelsmerk werd van deze film waarin het ene cliché volgt het andere opvolgt.

BEELD EN GELUID
Deze dvd verscheen destijds op Hollywood Pictures, een sublabel van Disney. Dat betekent dus: "meepakken zolang dat kan", want met een studio die alles in de prullenmand gooit weet je nooit. De transfer is nooit top, maar best genietbaar, ook al ontbreekt er een degelijke detaillering. De geluidsband is een tevens aanvaardbare Dolby Digital 5.1 die overheerst wordt door rapmuziek.
EXTRA'S
Er staan geen extra's op deze dvd.

CONCLUSIE
Dangerous Minds is een leuke film met een fantastische - weliswaar ongeloofwaardige - Michelle Pfeiffer, maar ook niet meer dan dat.cover
Studio: Hollywood Pictures

Regie: John N. Smith
Met: Michelle Pfeiffer, George Dzundza, Courtney B. Vance , Robin Bartlett, Beatrice Winde

Film:
5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
1995

Leeftijd:
AL

Speelduur:
99 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8711875962235


Beeldformaat:
1.85:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Engels CC
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij