:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DETECTIVE KNIGHT 2 - REDEMPTION
DETECTIVE KNIGHT 2 - REDEMPTION (BLU-RAY)
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2023-11-29
FILM
James Knight (Bruce Willis) zit in de gevangenis in afwachting van zijn proces, omdat hij in de eerste film twee verdachten had neergeschoten. Ironisch genoeg zit hij in dezelfde gevangenis als Casey Rhodes (Beau Mirchoff), de ex-atleet die overvaller is geworden. In de gevangenis probeert aalmoezenier Richard Conlan (Paul Johansson) de gevangenen weer het ware geloof bij te brengen en hen na hun vrijlating te rehabiliteren. Hij houdt daar echter een aparte method op na: hij leidt een bende die verkleed als kerstmannen brutale gewapende overvallen op banken pleegt, waarbij hectoliters bloed vloeien. Daarnaast predikt hij een hoop antikapitalistisch gewauwel, en richt hij zijn pijlen op het systeem omdat zijn zoon in een lijkzak uit het leger is teruggekeerd, en de man zelfs niet naar de begrafenis mocht omdat hij toen zelf in de gevangenis zat. Maar Conlan heeft meer rekruten nodig, en hij organiseert een gevangenisuitbraak, waar Knight niet aan deelneemt, maar Casey wel. Hoofdcommissaris Anna Shea (Miranda Edwards) haalt de ex-detective uit de cel, op voorwaarde dat hij achter Conlan aangaat. Burgemeester Vassetti (John Cassini) heeft bovendien zijn ordetroepen niet onder controle, denkelijk omdat Conlan iets tegen hem in de hand heeft. Wanneer de burgemeester bij een overval niet aanwezig was in de bank waar hij verondersteld was te zijn, begint bij Knight te dagen dat de man mogelijk mee zelf in het complot zit.
De tweede film waarin Bruce Willis in de huid kruipt van detective Knight is voor de man mogelijk nog een zieliger schouwspel dan de eerste film. Willis kan alleen nog maar monotoon zijn teksten afdreunen, en komt feitelijk alleen maar op het einde van de film in actie, wanneer hij letterlijk als deus ex machina de bad guys mag komen neerknallen en een keer motherfucker zeggen - kennelijk de enige reden waarom Willis is gecast. Uiteraard heeft alles te maken met de man zijn frontotemporale dementie, en dat is best wel jammer, want deze Redemption is best een leuke actiefilm. De show wordt echter niet gestolen door Willis maar door Paul Johansson als de knettergekke Conlan, en in mindere mate door Lochlyn Munro als de neergeschoten partner van Willis, die in een rolstoel zit en desondanks besluit om naar New York te vliegen om zijn maat een handje te helpen. De film blijft natuurlijk B-materiaal, maar de plot is deze keer niet zo bij de haren gesleurd als Rogue, en Edward Drake heeft echt wel zijn best gedaan om een routineuze actiethriller af te leveren. Alleen Willis lijnen laten debiteren zoals "I'm gonna shove a Christmas tree up your ass and set it on fire" terwijl de man zijn typische sarcastische intonatie kwijt is, is wellicht geen verstandige keuze geweest.
Het doet nog altijd een beetje vreemd dat Willis in een film een titelpersonage vertolkt, terwijl hij op zijn best een bijrolletje vervult - de man kán immers niet meer. Dat Redemption best te genieten valt, heeft dus meer te maken met de rest van de cast.

BEELD EN GELUID

Er werd opnieuw niet heel veel aandacht aan beeld en geluid gespendeerd, en we krijgen opnieuw een single layer-schijf waarbij het beeld vooral donker en diffuus is. Het bloed kleurt wel degelijk donkerrood, en rood en grijs zijn ook de tinten waarin de film baadt. De korte speelduur van de film garandeert echter dat er niet te veel compressieproblemen te zien zijn. Het geluid is uitgevoerd in een niet echt een onderscheiding verdienende DTS-HD MA 5.1, alhoewel er tijdens de overvallen van de kerstmannen-bende aardig wat over en weer geschoten wordt. Het is wat het is.
EXTRA'S
Bonusmateriaal is opnieuw niet aanwezig.

CONCLUSIE

Detective Knight 2: Redemption is beter dan het eerste deel, wat vooral te wijten is aan de andere acteurs dan Bruce Willis, met Paul Johansson op kop. Verwacht echter geen nieuwe Die Hard.


coverStudio: The Searchers

Regie: Edward Drake
Met: Bruce Willis, Lochlyn Munro, Corey Large, Paul Johansson

Film:
6,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2022

Leeftijd:
16

Speelduur:
97 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
9789461879905


Beeldformaat:
2.39:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij