:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DETECTIVE KNIGHT 3 - INDEPENDENCE
DETECTIVE KNIGHT 3 - INDEPENDENCE (BLU-RAY)
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2023-11-30
FILM
James Knight (Bruce Willis) is terug in zijn oude omgeving, Los Angeles, waar hij al meteen mag uitrukken bij een bankoverval. De overvallers schieten twee agenten dood, en Knight knalt hen op hun beurt af, waardoor een zoveelste bezoekje bij de psycholoog zich opdringt. Het is echter het ambulanceteam dat de gewonden komt oprapen, waar een reukje aan zit. Ambulanciers van dienst zijn Dezi (Jack Kilmer) en zijn girlfriend with benefits Ally (Willow Shields). Wanneer Dezi, die altijd ambities heeft gekoesterd om bij de politie te gaan, de herdenking op café voor de gesneuvelde agenten wil bijwonen, wordt hij door de échte cops als ongewenst element hardhandig de deur uitgewerkt. Bovendien dient de bankdirecteur klacht tegen Dezi in, omdat die hem nogal hardhandig en niet volgends het correcte protocol in de ambulance heeft opgeladen. Dezi wordt door zijn bazen op non-actief geplaatst.
En daar branden zijn stoppen dan door. Hij steelt het politie-uniform van één van de gesneuvelde agenten uit de bewijskast, en trekt de straat op als een engel des wrakes, waarbij hij naar hartelust misdadigers afknalt. Terwijl de échte politie hem tracht te vangen, rijpt bij Dezi het plan om dezelfde bank nog eens te overvallen, al was het maar alleen om met het geld het liefdadigheidsproject van zijn vader te financieren. En dan zit er een leuke plotwending in het verhaal die ik niet ga vrijgeven, maar het volstaat om te stellen dat Knight op een wel heel bijzondere wijze persoonlijk betrokken wordt bij de zaak.
Na Rogue en Redemption is deze derde Detetive Knight-film eigenlijk de beste van de drie, maar het is ook diegene waarbij je het meest kan merken dat Bruce Willis' aftakelingsproces een nieuwe fase is ingegaan. De acteur kan niet meer uit zijn woorden komen en alle (paar) dialogen die hij heeft, worden overdubd door een andere acteur, in die mate dat de lipbewegingen zelfs niet synchroon zijn. Bij al wat in de verste verten nog op een actiescène lijkt, wordt gebruik gemaakt van een body double. En in zijn totaliteit is Willis misschien vijf minuten te zien. Daartegenover staat dat Independence eigenlijk een vrij goeie film is, met een minder geconvolueerde plot dan de vorige twee films, alhoewel het gedrag van de politie in hun eigen bar zeer ongeloofwaardig is. De film stelt ook enkele pertinente vragen over de zin van screening voor iemand die bij de politie wil gaan, want het is al vanaf het begin duidelijk dat Dezi compleet onbekwaam is, en eens hij aan een uniform geraakt, gaat het van kwaad naar erger.

Het is alleen spijtig dat uitgerekend dit de zwanenzang van Willis moet worden, want als de acteur nu gewoon uit de film was gehaald, niemand zou het verschil gemerkt hebben. Het blijft dan ook raden waarom de films van deze trilogie Detective Knight heten, want Willis heeft ten hoogste een veredelde cameo.

BEELD EN GELUID

Weer krijgen we een single layer-schijf die eerder aan de matte kant is, maar de beperkte speelduur van de film maakt dat we nergens echt in de problemen komen. Alleen de beeldmontage tijdens de opening credits is kwalitatief ondermaats, en we weten nog altijd niet of dat intentioneel was (wat een slechte keuze zou zijn) of per abuis (wat mogelijk nog erger is). De geluidstrack is opnieuw DTS-HD MA 5.1, die ook niet bepaald uitblinkt, maar deze keer is er wel een leuke muziekscore aanwezig. Dat is toch al iets. De synchronisatie langs de andere kant lijkt nergens op.
EXTRA'S
Dat Bruce nog rechtstaat, is al een bonus op zich.

CONCLUSIE

Detective Knight 3: Independence is eigenlijk nog de beste van de drie films, vooral door de ietwat voorspelbare maar toch niet minder effectieve twist halverwege de film. We hopen van harte dat Willis nog een beetje kan genieten van zijn pensioen, maar we vrezen er een beetje voor.


coverStudio: The Searchers

Regie: Edward Drake
Met: Bruce Willis, Jack Kilmer, Lochlyn Munro, Jimmy Jean-Louis, Willow Shields, Dina Meyer, Timothy V. Murphy

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2023

Leeftijd:
16

Speelduur:
91 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
9789461879882


Beeldformaat:
2.39:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij