:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BEEKEEPER, THE
BEEKEEPER, THE (UHD)
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2024-05-24
FILM
Adam Clay (Jason Statham) mag zijn bijen houden achter het schuurtje van de gepensioneerde oude dame Eloise Parker (Phylicia Rashad). Op een dag wordt zij het slachtoffer van phishing, en niet alleen haar eigen spaarcenten worden door een malafide organisatie overgeschreven op hun eigen rekening, ook de twee miljoen van het goede doel waarvan zij de directrice is. Eloise ziet geen andere uitweg meer dan zelfmoord. Haar dochter Verona (Emmy Raver-Lampman) is in eerste instantie van mening dat Adam de dader is, omdat die op de plaats van het delict werd aangetroffen, maar wanneer uit de forensische expertise blijkt dat hij met de hele zaak niks te maken heeft, ontpopt Clay zich als een engel des wrakes. Hij is namelijk niet alleen imker in de letterlijke zin van het woord, hij is ook een soort van geheim agent die als Beekeeper het nest moet beschermen. Gewapend met twee bidons benzine legt hij het callcenter van Mickey Garnett (David Witts), de organisator van de malafide oproepen, in de as, en slaat iedereen de tanden uit de bek die hem daarbij hindert. Hierbij heeft hij echter kwade krachten doen ontwaken, want het callcenter van Garnett is maar een kleine schakel in een wijdverbreid netwerk van cybercriminelen, met aan het hoofd niemand minder dan Derek Danforth (Josh Hutcherson). En als u zich afvraagt wie Derek Danforth is: dat blijkt de zoon van de presidente van de Verenigde Staten (Jemma Redgrave) te zijn.
The Beekeeper is van A tot Z ongeloofwaardig, maar is vooral een heerlijke wraakfilm waarbij je één man de slechteriken bij bosjes ziet elimineren. Uitroeier van dienst is Jason Statham, niet dadelijk het grootste acteertalent, maar voor de betere knokpartij ben je bij hem aan het juiste adres. Daarnaast is het leuk om Phylicia Rashad, ooit bekend als mevrouw Huxtable in de Cosby Show, eens terug te zien op het witte doek, alhoewel haar rol maar aan de korte kant is. Emmy Raver-Lampman loopt dan weer door het scherm als het vijfde wiel aan de wagen. Regisseur van dienst is David Ayer, voornamelijk bekend als screenwriter, maar met toch onder meer Suicide Squad en End Of Watch op zijn naam. Het auteurschap van deze film komt echter op naam van Kurt Wimmer, die onder meer het script van de remake van Total Recall op zijn naam heeft staan.
BEELD EN GELUID
In tegenstelling tot pakweg Retribution heeft The Searchers deze keer wel een UHD en een Blu-ray in één verpakking gestopt. We bespreken uiteraard de UHD, en die heeft een mooie maar ietwat donkere transfer. Er zijn enkele zeer mooie instanties van prachtige primaire kleuren wanneer we het callcenter vanbinnen te zien krijgen, en het nederig stulpje van de zoon van de president is niet dadelijk bemeubeld bij de Ikea, en ook daar zijn dat bijzonder mooi gelikte plaatjes. Af en toe lijdt het geheel een beetje onder ongewenste compressie. Er zijn drie audiotracks aanwezig: naast een bescheiden DTS-HD MA 5.1-track is er een Dolby TrueHD Atmos 7.1.4-track die we als basis voor deze bespreking hebben gebruikt, en eigenaars van een Auro-3D systeem kunnen zich verlekkeren op een 13.1-mix. De mix is agressief en past voorbeeldig bij een knokfilm waarin Statham het liefst gebouwen opblaast met twee bussen naft.
EXTRA'S
Die zijn er niet. U kan desgewenst zelf een pot honing gaan kopen.

CONCLUSIE

The Beekeeper is vooral één grote knokpartij, overgoten met wraak als de traditionele en spreekwoordelijke beste saus.


coverStudio: The Searchers

Regie: David Ayer
Met: Jason Statham, Emmy Raver-Lampman, Josh Hutcherson, Bobby Naderi, Minnie Driver, Phylicia Rashad, Jeremy Irons

Film:
8/10

Extra's:
0/10

Geluid:
10/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
X

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2024

Leeftijd:
16

Speelduur:
105 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
9789493348639


Beeldformaat:
2.39:1 UHD

Geluid:
Engels Dolby TrueHD Atmos 7.1.4
Engels Auro-3D 13.1
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans DTS-HD MA 5.1 

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij