:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> WALT DISNEY SPROOKJES VOLUME 4
WALT DISNEY SPROOKJES VOLUME 4
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2003-09-02
FILM
Dit 4e deel in de Disney Sprookjes reeks is zijn naam al wat meer waard. Zo krijgen we bijvoorbeeld het sprookje van de Schilpad en de Haas voorgeschoteld, evenals de Rattenvanger van Hamelen. Ook de andere filmpjes doen sprookjesachtig aan en maken van deze disc een zeer aangename compilatie om te bekijken.



De filmpjes op deze DVD zijn:

The Tortoise And The Hare - 1935
De haas en de schilpad gaan tegen elkaar racen, de haas is er echter zo zeker van dat hij gaat winnen dat de schilpad wel eens slim uit de hoek zou kunnen komen...

The Pied Piper – 1933
Hamelen zit met een echte rattenplaag en de "burgervader" looft een beloning uit van 1 zak goudstukken voor de man die de ratten kan verdrijven... dan duikt plots een rattenvanger met een fluit op...

Toby Tortoise Returns - 1935
Toby de schildpad en Max de haas staan tegenover elkaar in een bokswedstrijd, Max probeert de trage schilpad op allerlei manieren te verslaan, maar dit blijkt moeilijker te zijn dan hij wel gedacht had...

The Golden Touch - 1935
Iedereen kent wel het verhaal van Koning Midas die alles wat hij aanraakte in goud veranderde... ook Disney kent hem en maakte er daarom een Silly Symphoney van.

Old King Cole - 1933
Old King Cole origaniseert een groot feest waarop tal van sprookjesfiguren uitgenodigd zijn, er is slechts één voorwaarde: om klokslag middernacht moet iedereen weer naar huis...

King Neptune - 1932
Piraten ontvoeren de dochter van zeekoning Neptunus, het spreekt vanzelf dat hij samen met de hulp van alle zeedieren al het mogelijke zal doen om zijn dochter te kunnen bevrijden en wraak te nemen.

Op deze DVD krijgen we 6 van de alom bekende Silly Symphonies te zien. Deze staan bekend om de harmonie tussen muziek en beeld die ze vormen. Een harmonie die volledig zou tot bloei komen in het latere Fantasia.



BEELD EN GELUID
De filmpjes op deze DVD zijn nog ouder en dat uit zich ook in de beeldtransfer. Er is flink wat filmgrain aanwezig en ook interliniëring en edge enhancement duiken, gelukkig in beperkte mate, weer op. De kwaliteit van het beeld hangt echter zeer sterk af van filmpje tot filmpje waardoor het niet makkelijk is om een algemene quotatie toe te kennen. Kleuren zijn wel redelijk helder wat maakt dat we deze transfer toch nog een ruime voldoende kunnen geven.

Wederom heeft men voor een Dolby Surround 2.0 audiotrack gekozen. Het was de meest logische oplossing voor deze filmpjes en de kwaliteit is lichtjes beter dan die van het vorige volume, waarop dialogen soms iets minder goed verstaanbaar waren.



EXTRA'S
Donald’s Uitdaging "De Kasteelschat": Een set-top game op een Disney DVD.. iemand meer uitleg nodig? Nee ik dacht het niet... we kunnen dus wel zeggen dat er geen extra’s aanwezig zijn.

CONCLUSIE
Een Disney fan moet zich zeker niet laten tegenhouden door de iets mindere beeldkwaliteit, aangezien deze kwaliteit blijvend is en niet iedere keer je de schijf bekijkt verder zal vervallen. Voor de niet Disney fan zou ik toch aanraden om eerst een te huren of te lenen, indien mogelijk, vooraleer je tot aankoop overgaat. Kort gezegd: als je van animatie houdt dan vormt deze DVD een leuke aanvulling voor je collectie.


cover



Studio: Buena Vista

Regie: diversen
Met: -

Film:
8,5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
7/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Familiefilm

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
div.

Leeftijd:
AL

Speelduur:
49 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8711875957239


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0
Spaans Dolby Surround 2.0
Nederlands Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Engels CC
Extra's:
• Donald’s Uitdaging "De Kasteelschat"

Andere recente releases van deze maatschappij