:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SIMPSONS, THE - TOO HOT FOR TV
SIMPSONS, THE - TOO HOT FOR TV
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2003-09-08
INLEIDING
De volgende disc in het The Simpsons Classics-rijtje is een compilatie van afleveringen die allemaal om de één of andere reden door de Britse keuringscommissie geheel of gedeeltelijk gecensureerd waren. Nu weten we als filmliefhebbers dat de Engelse filmkeuring zéér disputabele maten hanteert wanneer het op censuur aankomt. Voor de video- en DVD-release heeft men er in Engeland een PG-keuring aan gegeven, wat vreemd is vermits andere Simpsons-discs een +12-keuring hebben. In elk geval zit er in geen enkele van deze afleveringen iets echt aanstootgevends (als U de humor van The Simpsons gewoon bent, natuurlijk), en we verheugen ons dan ook dat er in de discs niet geknipt is. De aflevering The Cartridge Family, waarin Homer een pistool koopt, kon echter niet door de beugel en is noch op Sky, noch op de BBC ooit uitgezonden geweest. Grampa Vs. Sexual Inadequacy en Natural Born Kissers bevatten een meer dan doordeweekse maar immer zedig bedekte portie sex, en Treehouse Of Horror IX is vreemd genoeg niet geknipt voor de Jerry Springer-parodie (de weggebliepte vloek-stukjes zijn een deel van de persiflage), maar voor de wel heel erg bloederige Itchy en Scratchy-aflevering die erin zit. Wat ons wel enorm meevalt, is dat dit echt wel vier van de meest poignante afleveringen van de laatste jaren zijn, die een DVD-release meer dan verdienen


AFLEVERINGEN

Treehouse Of Horror IX (seizoen 10, aflevering 207)

Krusty: [presenteert, verkleed als vampier, zijn Halloween-show] Hey, Hey! Tonight I'm going to suck...
... your blood!


Naar goede gewoonte drie bloedstollende verhalen...
• Hell Toupee: Snake wordt tot de elektrische stoel veroordeeld, en zweert om diegenen af te maken die tegen hem hebben getuigd. Net op dat moment krijgt Homer een berichtje van de transplantatiekliniek dat er eindelijk een haarstukje voor hem is gevonden.
• The Terror Of Tiny Toon: Bart heeft de batterijen in de afstandsbediening vervangen door een plutoniumstaaf. Hierdoor worden hij en Lisa in de Itchy en Scratchy-show gezogen, alwaar het ersatz-geweld plots dodelijke ernst blijkt.
• Starship Poopers: De echte vader van Maggie blijkt Kang, de eenogige alien te zijn. Wanneer de aliens de baby komen opeisen, besluit de familie om Jerry Springer te laten uitmaken van wie de baby is.

The Cartridge Family (seizoen 9, aflevering 183)

Homer: Now, I believe you have some sort of firearm for me.
Gun Shop Owner: Well, let's see here. According to your background check, you've been in a mental institution...
Homer: Yeah.
Gun Shop Owner: ...frequent problems with alcohol...
Homer: Yeah.
Gun Shop Owner: ...beat up President Bush!
Homer: *Former* President Bush.
Homer: "Potentially dangerous"?!
Gun Shop Owner: Relax, that just limits you to three handguns or less.


Nadat de familie Simpson naar een voetbalmatch is gaan kijken, breken er in Springfield overal rellen los. Marge verwijt Homer dat hij zijn gezin niet beschermt. Om het tegendeel te bewijzen, koopt hij een revolver. Homer vindt een hoop andere toepassingen voor het ding, zoals vervangen van een afstandsbediening en zo; Marge is geshockeerd door Homers onverantwoord gedrag en neemt de kinderen mee naar een motel totdat Homer tot bezinning is gekomen.

Natural Born Kissers (seizoen 9, aflevering 203)

Lisa: Wow! An alternate ending to "Casablanca". Bart, this could be priceless!
Bart: Priceless like a mother's love, or the good kind of priceless?


Na hun elfde huwelijksverjaardag ontdekken Homer en Marge dat sex opwindender is wanneer er een kans is om betrapt te worden. Een stoeipartij in het molentje op de minigolfbaan wordt hun echter bijna fataal. Bart en Lisa graven met behulp van Grampa's metaaldetector een schat op: een alternatief einde van de film 'Casablanca'.

Grampa Vs. Sexual Inadequacy (seizoen 6, aflevering 113)

Lisa: Why are you guys jumping to such ridiculous conclusions? Haven't you ever heard of Occam's Razor? "The simplest explanation is probably the correct one."
Bart: So what's the simplest explanation?
Lisa: I don't know. Maybe they're all reverse vampires and they have to get home before dark.
Everyone: Aah! Reverse vampires! Reverse vampires!


Het liefdesvuur van Homer en Marge is al een tijdje uitgeblust; zelf een sex-cursus op cassette blijkt niet te werken. Dan brouwt Grampa een liefdesdrankje in zijn gootsteen, en de problemen zijn onmiddellijk van de baan. Homer en Grampa besluiten om het drankje op de markt te brengen, en het wordt inderdaad een hete zomer. Enkel de kinderen van Springfield lopen er verweesd bij, nu hun ouders allemaal belangrijkere dingen te doen hebben. Bart vermoedt een geheim plan van buitenaardse wezens. Intussen krijgen Grampa en Homer kletterende ruzie, en wanneer Grampa bekent dat Homer feitelijk een ongelukje was, gooit die hem uit de auto.


BEELD EN GELUID
Ook hier weer krijgen we een meer dan redelijke beeld-en geluidskwaliteit voorgeschoteld. Naar gewoonte zou ik zo zeggen weer niet helemaal zonder de bijna onvermijdelijke artefacts, maar toch met een mooi kleurpalet, geen ruis en weinig aliasing. Wel zit in sommige afleveringen erg veel edge enhancement, zoals in Natural Born Kissers - kijk maar eens naar de scène waarin Homer de kristallen kathedraal, euh, "ontheiligt". Het feit dat het allemaal relatief recente afleveringen zijn, zal er wel voor iets tussenzitten. De Engelse Dolby Surround 2.0-track klinkt zuiver genoeg voor alle beoogde doeleinden, en ook de vertaling is deze keer voor de verandering eens met zorg gedaan.


EXTRA'S
Enkel de 6 trailers die we op de andere Simpsons Classics al terugvonden staan hier ook op. We zullen nog een half puntje bijgeven voor de play all-knop.

CONCLUSIE
Nogmaals is dit een mooie collectie met Simpsons-afleveringen, die niet controversiëler zijn dan de rest, behalve dan voor de Britse censors.


coverStudio: Fox

Regie: Matt Groening, James L. Brooks, Sam Simon
Met: Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Harry Shearer, Hank Azaria, Pamela Hayden, Russi Taylor, Tress MacNellie, Kelsey Grammer, Marcia Wallace, Doris Grau, Phil Hartman

Film:
9/10

Extra's:
1/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
94-98

Leeftijd:
AL

Speelduur:
88 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626014478


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0
Duits Dolby Surround 2.0
Spaans Dolby Surround 2.0
Italiaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans
Extra's:
• 6 trailers

Andere recente releases van deze maatschappij