:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> TWO MOON JUNCTION
TWO MOON JUNCTION
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2003-10-22
FILM
De pas afgestudeerde April Delongpre (Sherilyn Fenn) lijkt alles voor elkaar te hebben: ze is sexy, rijk en succesvol. Ze is bovendien verloofd met de knappe Chad Dowling (Martin Hewitt). Maar dan arriveert er een kermis ter plaatse en de mysterieuze kermismedewerker Perry (Richard Tyson) laat zijn oogje vallen op April. Ze lijkt eerst niet geïnteresseerd, maar valt dan als een blok voor enfant terrible Perry...

Two Moon Junction was het regiedebuut van de koning van de soft-erotiek Zalman King, die later zou scoren met de Wild Orchid-films en Red Shoe Diaries. Two Moon Junction heeft net zoals hoofdrolspeelster Sherilyn Fenn weinig om het lijf, maar niemand bekijkt dit soort films dan ook niet voor het diepgaande verhaal. De ruim aanwezige erotische scènes zijn erg mooi gefilmd en knap gemonteerd. In de hoofdrollen treffen we Sherilyn Fenn (Twin Peaks, Fatal Instinct) en Richard Tyson (Kindergarten Cop, The Pandora Project) aan, maar je kan ook Milla Jovovich (The Fifth Element, Resident Evil) herkennen als één van de kleine zusjes van April Delongpre. Deze Two Moon Junction was blijkbaar een succes, want in ’94 kwam men op de proppen met Return To Two Moon Junction. Maar Zalman King had met de sequel weinig te maken. Deze Two Moon Junction is een aanrader voor de liefhebbers van de VT4-laatavonderotiek.

BEELD EN GELUID
Het 1.85:1 anamorfische beeld ziet er voldoende scherp uit, met een goed contrast en een degelijk zwartniveau. De heldere kleuren ogen natuurlijk. Er is redelijk wat filmgrain aanwezig, waardoor er soms eens een softer moment durft voorbij komen. De gebruikte filmprint bevat af en toe een vuiltje, maar ziet er voor de rest proper uit. Digitale compressiefouten hebben we niet opgemerkt. De Engelse Dolby Digital Mono klinkt eerder beperkt, met goed verstaanbare dialogen. Ruis of andere geluidsstoringen zijn niet aanwezig.

EXTRA'S
De originele bioscooptrailer.

CONCLUSIE
Two Moon Junction is een middelmatige soft-erotische film met de knappe Sherilyn Fenn (The Wraith, Boxing Helena) in de hoofdrol. De DVD heeft een bevredigende beeld- en geluidskwaliteit. Extra’s zijn buiten de originele bioscooptrailer niet aanwezig, maar MGM/FOX brengt de film uit onder hun Big Deal-wimpel wat wil zeggen dat je het schijfje op de kop kan tikken voor een zachter prijsje.


cover
Studio: MGM

Regie: Zalman King
Met: Sherilyn Fenn, Richard Tyson, Louise Fletcher, Burl Ives, Kristy McNichol, Martin Hewitt, Milla Jovovich

Film:
5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
6/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Soft erotiek

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1988

Leeftijd:
12

Speelduur:
101 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626014799


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0
Frans Dolby Digital Mono 1.0
Duits Dolby Digital Mono 1.0
Italiaans Dolby Digital Mono 1.0


Ondertitels:
Nederlands, Frans, Italiaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Grieks, Engels CC, Duits CC
Extra's:
• Bioscooptrailer

Andere recente releases van deze maatschappij