:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> NIGHTMARE ON ELM STREET 4, A - THE DREAM MASTER
NIGHTMARE ON ELM STREET 4, A - THE DREAM MASTER
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2003-11-21
FILM
Kristen Parker (Tuesday Knight), Roland Kincaid (Ken Sagoes) en Joey Crusel (Rodney Eastman), de enige overlevenden uit Nightmare On Elm Street deel 3, worden al snel opnieuw achterna gezeten door de gevaarlijke griezel Freddy Krueger (Robert Englund). Maar zelfs wanneer hij de laatste drie kinderen van Elm Street aan zijn messen heeft geregen, heeft Krueger er nog steeds niet genoeg van! Het bloed aan zijn messen is nog niet gestold of Freddy gaat al op zoek naar nieuwe slachtoffers. Alice Johnson (Lisa Wilcox), een goede vriendin van Kristen Parker, en haar vriendenkring lijken een uitstekende keuze, maar Alice blijkt niet zomaar het zoveelste slachtoffertje te zijn...

De eerste drie delen uit de populaire Nightmare-franchise waren stuk voor stuk degelijke horrorfilms, met de nodige spanning en gore. Ook niet onbelangrijk is het feit dat Freddy Krueger nog steeds een personage was dat de nodige angst inboezemende bij de (vele) kijkers. Niets van dit alles dus in het onvermijdelijke vierde deel. Er zijn uiteraard enkele spannende en sappige scènes aanwezig, maar deze verliezen alle effect door de flauwe humor en onnozele oneliners van een bijna tot quizmaster verheven Freddy Krueger. We hebben alle respect voor acteur Robert Englund, die hier al bijna vergroeid is met het karakter, maar hier maakt hij echt een farce van het aanvankelijk angstaanjagende “Freddy”-karakter. Nog een minpunt is dat het erg leuke “Kristen Parker”-personage dat in het derde deel door de uitstekende Patricia Arquette werd ingevuld, hier plots door één of andere derderangs actrice wordt vertolkt! Regisseur van dit debacle was de Finse regisseur Renny Harlin, die zich later meer zou gaan toeleggen op prestigieuze blockbusters zoals Die Hard 2, Cliffhanger en Deep Blue Sea. Slechte film of niet, deze Nightmare On Elm Street 4 zou met zijn 75 miljoen $ aan inkomsten de tweede meest succesrijke aflevering uit de hele reeks worden! De eer voor méést succesvolle Freddy Krueger-film is weggelegd voor het uitstekende achtste deel: Freddy Vs. Jason (‘03).

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1 beeld ziet er bevredigend scherp uit, met een goed contrast en een prima schaduwdetail. De kleuren ogen warm en helder en de gebruikte print is vrij van vuiltjes en beschadigingen. Digitale compressiefoutjes en edge-enhancement zijn afwezig. Wel is er hier en daar wat lichte filmgrain op te merken, maar nergens dramatisch. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt ruimtelijk, met voldoende ondersteuning waar nodig. De dialogen zijn goed te verstaan en verdrinken nergens in de aanwezige geluidseffecten. Ruis en storingen zijn niet direct aanwezig. Wel klinkt sommige muziek wat vervormd en onzuiver.

EXTRA'S
We starten met de originele bioscooptrailer. Vervolgens treffen we een viertal korte featurettes (Kruegher Freddy Kruegher, The Finnish Line, Let´s Make-Up en Hopeless Chest) die handelen over diverse facetten van de productie (productie, succes en speciale effecten). We treffen zoals gewoonlijk ook nog wat informatie aan van de cast en crew en de Jump To A Nightmare-feature. Deze feature geeft je de mogelijkheid om direct bij je favoriete nachtmerrie terecht te komen. Afsluiten doen we met cross-promotional trailers voor Blade II, Halloween: H20 en Halloween Resurrection.

CONCLUSIE
A Nightmare On Elm Street 4: The Dream Master is een mislukte episode uit de populaire Freddy Krueger-franchise. Maar de onvermurwbare fans zullen dit schijfje toch in huis willen halen (al was het maar om de reeks compleet te hebben). Het schijfje van RCV bevat een goede beeld- en een bevredigende geluidskwaliteit. Er zijn tevens enkele minieme extra features aanwezig.


cover
Studio: RCV

Regie: Renny Harlin
Met: Lisa Wilcox, Robert Englund, Tuesday Knight, Ken Sagoes, Rodney Eastman

Film:
4/10

Extra's:
5/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1988

Leeftijd:
16

Speelduur:
89 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8713045204044


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Kruegher, Freddy Kruegher
• The Finnish Line
• Let´s Make-Up
• Hopeless Chest
• Cast & Crew Info
• Jump To A Nightmare
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij