:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PATRIOT, THE
PATRIOT, THE
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-03-14
FILM
Floyd is een harde en onvervalste Amerikaan en tevens leider van een militante groepering die zich verschuilt op een ranch. De FBI omsingelt de ranch, waarop Floyd zich overgeeft. Hij wordt gearresteerd en komt voor de rechtbank waar hij rechter Tomkin in het gezicht spuwt. Enige tijd nadien wordt Tomkin onwel en wordt het duidelijk dat hij besmet is met een virus. Meer en meer mensen uit zijn omgeving raken besmet en worden ernstig ziek. Lokale dokter Wesley McClaren (Steven Seagal), in een vorige carrière één van de beste immunologen van het land, wordt ter plekke geroepen om hulp te bieden. Een onderzoeksteam arriveert eveneens om het gebied af te zetten. Ondertussen hebben de volgelingen van Floyd de gevangenis bestormd om hun leider te bevrijden. De groep neemt er de leiding van het ziekenhuis over. Ze komen er te weten dat alleen het bloed van Wesleys dochter Holly een oplossing kan bieden. Vooraleer Floyd haar kan grijpen vlucht Wesley met haar de bergen in waar hij razendsnel op zoek gaat naar een serum. De tijd dringt echter...

BEELD EN GELUID
The Patriot heeft een anamorf 2.35:1-beeldformaat maar biedt niet helemaal de kwaliteit die we gewend zijn, desalniettemin stijgt het beeld boven de middelmaat uit. Af en toe oogt het geheel wat mat en flets, met occasioneel wat ruis, maar afgezien daarvan krijgen we een meer dan bevredigend beeld. De geluidstrack in Dolby Digital 5.1 (448 kbps) klinkt behoorlijk. Alle kanalen worden perfect gebruikt mét split surround, maar jammer genoeg ontbreekt het de track over de hele lijn aan kracht.

EXTRA'S
Slechts één bioscooptrailer als extra en uiteraard enkele trailers voor andere RCV-titels.

CONCLUSIE
The Patriot is zo'n typische Seagal-film die elke fan wel zal weten te appreciëren. Geschikt voor een avondje pure ontspanning.


cover




Studio: RCV

Regie: Dean Semler
Met: Steven Seagal, Camilla Belle, Lo Jones, Gaillard Sartain

Film:
3/10

Extra's:
1/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1998

Leeftijd:
16

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8713045201012


Beeldformaat:
2.35:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Trailers RCV-releases

Andere recente releases van deze maatschappij