:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> GOOD CHARLOTTE - VIDEO COLLECTION
GOOD CHARLOTTE - VIDEO COLLECTION
Bespreking door: Carl - Geplaatst op: 2003-12-23
ACHTERGROND
In 1995 zagen tweelingbroers Joel en Benji Madden de Beastie Boys optreden tijdens hun Ill Communication Tour. Het was tevens het eerste concert dat de broertjes Madden ooit bijwoonden en ze waren zo onder de indruk dat hun muzikale punkvuur onmiddellijk werd aangewakkerd. Nooit eerder een gitaar vastgehad waren ze vastberaden om een punkband op te richten en twee weken na het Beastie Boys-concert troepten ze samen met hun schoolvriend Paul Thomas en zag Good Charlotte het levenslicht. Een aantal jaar en veel oefening later verhuisde de groep naar Annapolis in Maryland om er te kunnen meeprofiteren van de groeiende muziekscène aldaar. Alle begin is moeilijk, zo ondervonden ook de leden van Good Charlotte. De doorbraak liet op zich wachten en de band speelde voornamelijk in bars, op feestjes en in nachtclubs die ze overdag combineerden met slechtbetaalde jobs. Uiteindelijk voegde gitarist Billy Martin zich bij de groep en de platenbonzen begonnen een toekomst te zien voor deze jonge punkband. Epic ging met hen in zee en een zoveelste tierner-punkband was op weg naar een sterrenstatus.

VIDEO COLLECTIE
Deze dvd bevat alle muziekvideo's die de band uitbracht tussen 2000 en 2003. Het gaat om de volgende songs: Little Things, The Motivation Proclamation, Festival Song, Lifestyles Of The Rich & Famous, The Anthem, Girls & Boys en The Young & The Hopeless. Wetende dat dit een beetje weinig is om de hoofdbrok van een volledige dvd te vormen hebben de bandleden zichzelf laten filmen terwijl ze elke song apart van commentaar voorzien. Je kan kiezen om de muziekvideo's en de commentaren apart te bekijken, of je kan ook telkens het commentaar op de desbetreffende muziekvideo laten volgen.

BEELD EN GELUID
De enige beschikbare geluidstrack is een weinig imponerende PCM-track. Alles is goed verstaanbaar en de muziek klinkt op een aanvaardbaar volume uit de voorste luidsprekers, maar daarmee is de kous dan ook af. Het beeldmateriaal tijdens de videoclips is vrij van vuiltjes en andere oneffenheden en bezit een prachtig kleurenpalet. Tijdens de interviews is het beeld van een veel mindere kwaliteit. Het geheel ziet er dan flets en ongedetailleerd uit met hier en daar veel grain. Op beeldvlak blijven we hier dus met een dubbel gevoel zitten.

EXTRA'S
Beginnen doen we met een discography gevolgd door een een bewegende fotogalerij van zo'n drie minuten (GC evolution). Trial TV is een grappige persiflage op een bekend Amerikaans tv-programma. We volgen gedurende zo'n 4 minuten het zogezegde proces van de bandleden terwijl een paar grappige figuren de revue passeren. Uiteindelijk is er nog een door GC muzikaal ondersteunde animatie die 'The Click' noemt.

CONCLUSIE
Een leuk verzamelobject voor de fans van deze punkband. Een doorsnee muziekliefhebber zal hier echter bitter weinig aan hebben. Geluid en beeld laten ons achter met een wrang gevoel maar het hoopje extra's maken deze magere dvd toch nog iets aantrekkelijker.


coverStudio: Sony Music

Regie: diversen
Met: Joel Madden, Benji Madden, Billy Martin, Paul Thomas, Chris Wilson

Film:
6/10

Extra's:
4/10

Geluid:
6/10

Beeld:
5,5/10


Regio:
0

Genre:
Muziek

Versie:
Europa

Jaar:
2003

Leeftijd:
e

Speelduur:
71 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5099720188391


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels PCM Stereo 2.0

Ondertitels:
geen
Extra's:
• Discography
• GC Evolution
• Trial TV
• The Click