:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ANOTHER HEAVEN
ANOTHER HEAVEN
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2004-01-08
FILM
De jonge Manabu Hayase (Yosuke Eguchi) en zijn partner, de ouwe rot, Tobitaka (Yoshio Harada) werken als politieagenten in Tokyo. Als zij op een dag opgeroepen worden voor een moordzaak waarbij de hersenen van het slachtoffer gebruikt werden als basis voor een stoofpotje kijken zij in eerste instantie raar op. Het hoeft niet gezegd dat ze nog meer verbaasd zijn als nog meer lijken opduiken waarvan de hersenen ontbreken. Wanneer de ene na de andere onverklaarbare gebeurtenis zich voordoet en de sporen steeds wijzen in de richting van een vrouwelijk moordenaar terwijl bepaalde daden enkel konden worden uitgevoerd door een (gespierde) man begint Manabu te geloven dat er bovennatuurlijke krachten aan het werk zijn.

Another Heaven is een film die ons niet helemaal heeft kunnen overtuigen maar die toch zeker zijn goede momenten heeft (zowel grappige als spannende). Het voornaamste probleem is dat Another Heaven te lang duurt, een film die meer dan 130 minuten duurt heeft best een inventief en beresterk scenario. Het is ook zo dat regisseur Jôji Iida niet altijd goed lijkt te weten welk soort film hij wil maken en zijn mengeling van horror, paranormale thriller en klassieke politiefilm is dan ook niet altijd evenwichtig of geslaagd te noemen. Tijdens de eerste 20 minuten van Another Heaven moesten wij verschillende keren denken aan de redelijk fantastische Japanse politiefilm Bayside Shakedown, een film die op inventieve wijze misdaad en komedie weet te mixen. Na een half uur slaat de toon van de film echter om en ligt de nadruk meer op het paranormale, gelijkenissen met veel van die andere moderne Japanse horror films en Amerikaanse films als Fallen en The Sting blijven dan ook niet achterwege. Another Heaven is mede door de overtuigende acteerprestaties zeker geen slechte film die we aanraden om te huren.

BEELD EN GELUID
Het beeld staat in de juiste beeldverhouding op deze dvd maar jammer genoeg is het niet anamorfisch. De beeldkwaliteit is behoorlijk met slechts hier en daar wat grain. Zowel de kleuren als het contrast zijn in orde. De laatste maanden hebben we al heel wat Benelux releases gezien van Japanse films die een veel slechtere beeldkwaliteit hadden. Gezien Another Heaven een film is die dateert uit 2000 mogen we toch wel een zekere kwaliteit verwachten. Ook over de kwaliteit van de Dolby Surround 2.0-track kunnen we niet ontevreden zijn. Wij verkiezen nog steeds een 5.1-track maar deze track slecht noemen zou onrechtvaardig zijn. De track is vrij van ruis of gekraak met goede verstaanbare dialogen. De HK dvd versie van Another heaven heeft ook een Japanse Dolby Digital 2.0-track, maar bij deze editie is het beeld wel anamorfisch.

EXTRA’S
Op de slideshow met foto’s uit de film en de trailer waren wij heel snel uitgekeken. Jammer dat er geen deftige extra’s op deze dvd zijn te vinden. Er zijn verschillende andere dvd versies van Another Heaven te vinden met wel een aantal interessante extra’s.

CONCLUSIE
Another heaven is een film die een groot deel van de liefhebbers van Aziatische film kan aanspreken. De mengeling van verschillende stijlen is niet altijd even geslaagd maar het geheel is toch zeker onderhoudend te noemen. De dvd release is redelijk maar graag zouden wij toch zien dat Filmfreak distributie wat meer energie (lees tijd en geld) zou steken in bepaalde van hun releases. Zoals eerder gezegd zijn er verschillende maatschappijen (vooral in de Benelux is het vaak huilen met de pet op) die heel wat minder zorg besteden aan de releases van hun Aziatische films dan Filmfreak distributie maar uitgaven met een hoes zonder spellingsfouten, interessante extra’s, een Dolby Digital 5.1 geluidstrack en een anamorfische beeldtransfer zouden ons zeker plezier doen. Het pleit natuurlijk wel voor Filmfreak dat zij vaak obscure (maar daarom niet mindere interessante) films op de markt brengen aan een scherpe prijs.


coverStudio: Filmfreaks

Regie: Jji Iida
Met: Yousuke Eguchi, Miwako Ichikawa, Yoshio Harada, Takashi Kashiwabara

Film:
7/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
16

Speelduur:
132 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712806007313


Beeldformaat:
1.85:1 PAL

Geluid:
Japans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels
Extra's:
• Trailer
• Slideshow

Andere recente releases van deze maatschappij