:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PROPHECY, THE
PROPHECY, THE
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-03-18
FILM
In The Prophecy komen enkele afvallige engelen naar de aarde om er onder leiding van Gabriël (Christopher Walken) de mensheid te elimineren en de Hemel ten val te brengen. Agent Thomas Dagget (Elias Koteas), ooit bijna priester, krijgt de opdracht om een bizare moord te onderzoeken en bij de lijkschouwing komen er details vrij die hem doen vermoeden dat het lijk niet menselijk is. Ondertussen krijgt Gabriël tegenstand van zijn rivaal Simon (Eric Stoltz) die diens snode plannen tracht te dwarsbomen. Thomas' onderzoek leidt naar Arizona waar zich enkele bizarre verwikkelingen voordoen. Daar komt hij in contact met de lerares Katherine. Eén van haar leerlingen is plots onwel geworden na een contact met Simon en beiden trekken ze op onderzoek uit. Alle wegen leiden naar een duivelse confrontatie waarbij hun taak erin bestaat de mensheid te redden.

BEELD EN GELUID
Niet-anamorfe dvd's bestaan nog, jawel, u hoort het goed. The Prophecy is er zo eentje. De film heeft wel degelijk het originele 2.35:1-beeldformaat, maar is vreemd genoeg niet-anamorf. De beeldkwaliteit heeft zo haar betere momenten, maar lijdt daaronder, zoveel is duidelijk. De kleuren ogen niet altijd denderend en tijdens sommige scènes is het contrastniveau niet goed geregeld. Af en toe merk je eveneens een ghosteffect, als ware het dat de contouren van een personage 'achterblijven' als het beweegt. Een fout die makkelijk vermijdbaar is.
Het geluid behoort Dolby Surround te zijn, maar is het niet. Onze Sony DVP S735D meldde doodleuk dat alleen de twee voorste luidsprekers in gebruik waren, terwijl de achterste en middelste inderdaad doodstil bleven tijdens de hele film. Een foutje op de hoes dus.

EXTRA'S
Slechts één bioscooptrailer als extra en de steeds weerkerende trailers voor andere RCV-dvd-titels.

CONCLUSIE
The Prophecy is best een kijkje waard, maar kreeg op deze dvd geen volwaardige behandeling en dat verbaast ons eigenlijk wel een beetje in tijden van hoge verwachtingen omtrent de beeld- en geluidskwaliteit. Een gemiste kans.


cover



Studio: RCV

Regie: Gregory Widen
Met: Christopher Walken, Elias Koteas, Virginia Madsen, Eric Stolz

Film:
6/10

Extra's:
1/10

Geluid:
5/10

Beeld:
5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1995

Leeftijd:
16

Speelduur:
94 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8713045200831


Beeldformaat:
2.35:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Trailers RCV-releases

Andere recente releases van deze maatschappij