:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> OMEN, THE
OMEN, THE
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-06-04

FILM
Hij werd geboren om 06:00 uur op de 6e dag van de 6e maand. De komst van Armageddon, de onontkoombare confrontatie tussen de machten van goed en kwaad zoals voorspeld in Openbaringen, zal beginnen met de geboorte van de zoon van Satan, in menselijke vorm. Niet bij machte om zijn vrouw Katherine (Lee Remick) het tragische nieuws te brengen over hun doodgeboren zoon, aanvaardt de Amerikaanse diplomaat Robert Thorn (Gregory Peck) een pasgeboren weesje als zijn zoon. Details over de geboorte van het kind blijven geheim, maar als de jongen, Damien genaamd, opgroeit, wordt het duidelijk dat hij geen gewoon kind is. Als mysterieuze sterfgevallen en vreemde angstaanjagende situaties zich voordoen, wordt Robert Thorn dankzij de hulp van fotograaf Jennings (David Warner) zich er langzaam bewust dat er een verborgen kwaad schuilt achter het onschuldige kindergezichtje en achter het getal 666.

BEELD EN GELUID
The Omen heeft een anamorf 2.35:1-beeldformaat dat er voor een 25-oude film voortreffelijk uitziet. De scènes waarin printbeschadingen en ruis zich voordoen, zijn op één hand te tellen. Het beeld heeft voldoende scherpte en diepte en het contrast is goed afgesteld. De film heeft een sombere sfeer, wat uiteraard de bedoeling is en dit komt helemaal tot zijn recht op deze dvd. Het originele monogeluid kreeg een opgrade naar een Dolby Digital 2.0-surroundtrack (192 kbps). Die klinkt naar behoren, maar zal je niet uit je zetel blazen. Dialogen en muziek zijn helder en bevatten geen ruis of andere storende geluidjes die zo eigen zijn aan oude geluidstracks. De surrounds worden heel occasioneel gebruikt. Het valt ook op dat de track niet diep doorgaat in de lage tonen.

EXTRA'S
The Omen bevat enkele interessante en recent extra's, mooi gepresenteerd in sfeervolle geanimeerde menu's (breedbeeld): een audiocommentaar met de regisseur Richard Donner en editor Stuart Baird. De kijker komt meer te weten omtrent de opnames, de productietechnieken, beeldcomposities, etc. De track is vrij informatief, ondanks het feit dat de pauzes soms te lang zijn. 666 The Omen Revealed (46 min.) is een interessante documentaire over de productie van de film. Allerlei aspecten komen ruim aan bod en dit aan de hand van interviews met o.a. regisseur Richard Donner, editor Stuart Baird, scenarist David Seltzer, producer Harvey Bernhard en componist Jerry Goldsmith (Nederlands ondertiteld). In Curse Or Consequence (6 min.) vertellen crewleden over bizare gebeurtenissen die zich voordeden tijdens en na de productie van de film (Nederlands ondertiteld). Jerry Goldsmith On The Score: componist Jerry Goldsmith mocht voor zijn muziekscore een Oscar in ontvangst nemen. Aan de hand van vier scènes uit de film vertelt hij hoe hij te werk is gegaan tijdens het creëren van de muziek (Nederlands ondertiteld). Ten slotte is er de
Bioscooptrailer.

CONCLUSIE
The Omen is als enige film uit de gelijknamige trilogie afzonderlijk op dvd verkrijgbaar. De drie films kan je desgewenst in een verzamelbox kopen. Deze eerste film is trouwens de beste en hij weet de spanning zo op te bouwen dat je als kijker aan het scherm gekluisterd wordt. De dvd is technisch oké, maar verwacht geen overdonderende toestanden. Tevens zijn er enkele interessante extra's voorzien. Een aanrader!
cover
Studio: Fox

Regie: Richard Donner
Met: Gregory Peck, Lee Remick, David Warner, Harvey Stephens II, Billie Whitelaw, Patrick Troughton, Martin Benson, Robert Rietty, Tommy Duggan

Film:
8/10

Extra's:
7/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1976

Leeftijd:
16

Speelduur:
106 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626007913


Beeldformaat:
2.35:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Grieks
Extra's:
• Audiocommentaar
• 666: The Omen Revealed
• Curse Or Consequence
• Jerry Goldsmith On The Score
• Bioscooptrailer

Andere recente releases van deze maatschappij