:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BALLISTIC - ECKS VS. SEVER
BALLISTIC - ECKS VS. SEVER
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2004-04-21
FILM
De wereld wordt opgeschrikt door een nieuw state-of-the-art wapen: een minuscuul kleine robot, die na inspuiting bij een slachtoffer van op afstand een hartaanval kan doen veroorzaken. Agent Jeremiah Ecks (Antonio Banderas) moet noodgedwongen samenwerken met zijn aartsvijand, geheimagent Sever (Lucy Liu), om de gezamenlijke vijand te stoppen...

Ballistic: Ecks Vs. Sever, met in de hoofdrollen Antonio Banderas (Desperado, Spy Kids) en Lucy Liu (Charlie’s Angels 1 & 2), is een typisch hersenloze actiefilm met meer stijl dan inhoud. Maar die best lekker wegkijkt door de spectaculaire actiescènes die bekomen zijn door het klassieke stunt en vliegwerk in plaats van een orgie aan computereffecten - zoals in de hedendaagse cinema spijtig genoeg meer en meer het geval is. Regisseur van dienst is de Thaise "Kaos" (volledige naam: Wych Kaosayananda), die eerder verantwoordelijk was voor de actiefilm Fah uit ’98. Fah was destijds de duurste Thaise film aller tijden en het is dankzij deze prent dat Kaos van Hollywoodstudio Warner Bros de kans kreeg om de bigbudget Ballistic: Ecks Vs. Sever - die trouwens lichtjes gebaseerd is op de videogame Ecks Vs. Sever - in te blikken. Maar Ballistic: Ecks Vs. Sever kreeg bij zijn bioscooprelease bijna uitsluitend vernietigende kritieken en ging financieel zo fenomenaal op zijn bek, dat het best wel eens bij één Hollywoodprent zou kunnen blijven! Zo bracht de 90 miljoen $ kostende film wereldwijd niet eens 20 miljoen $ op. Maar we zijn ervan overtuigd dat de prent het heel wat beter zal doen op video en DVD. Een leuke tip voor de liefhebbers van actie en avontuur.

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch uitgevoerde 2.35:1 beeld oogt haarscherp, met een goed contrast en een prima schaduwdetail. Er is goed wat diepte en detail aanwezig en de heldere kleuren zien er erg mooi en natuurlijk uit. De gebruikte print ziet er uiteraard erg proper uit, we hebben hier dan ook te maken met een recente productie. Er is wel wat minimale filmgrain en een enkel compressiefoutje aanwezig, maar dit zal nergens je kijkplezier ontnemen. Een uitstekende beeldkwaliteit! De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt warm en agressief. Er is veel richting aanwezig, met een goede plaatsing van de geluidseffecten. De muziek op zijn beurt klinkt dan weer soms wat te overheersend. De dialogen klinken helder en zijn prima te verstaan. Er is ook een Engelse DTS 5.1-track aanwezig en deze is te prefereren. Dit spoor bevat namelijk iets meer detail, maar het verschil is niet wereldschokkend.

EXTRA'S
De eerste uitgave van Ballistic: Ecks Vs. Sever bevatte enkele leuke extra features zoals een making of-featurette, de originele bioscooptrailer, B-Roll, interviews met de belangrijkste castleden en wat filmografieën. De hier besproken versie van Ballistic: Ecks Vs. Sever, die onderdeel uitmaakt van de Best of Movie Power Volume 4 box, is spijtig genoeg volledig gespeend van enig bonusmateriaal.

CONCLUSIE
Wie op zoek is naar een diepgaand plot of oscarwinnende acteerprestaties is totaal aan het verkeerde adres bij deze Ballistic: Ecks Vs. Sever. Maar wie houdt van een amusante no-nonsense actiefilm zal zich best kunnen amuseren. Beeld en geluid zijn uitstekend, extra’s zijn echter volledig afwezig.

Deze versie van Ballistic: Ecks Vs. Sever is onderdeel van de vierde Best of Movie Power box, die ook nog Below, No Good Deed en The Fourth Angel bevat.

cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Kaos
Met: Antonio Banderas, Lucy Liu, Gregg Henry, Ray Park, Talisa Soto

Film:
6,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2002

Leeftijd:
16

Speelduur:
87 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
74FF5883B71730A1


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels DTS 5.1
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij