:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> NO GOOD DEED
NO GOOD DEED
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2004-05-16
FILM
Rechercheur Jack (Samuel L. Jackson) - die normaal enkel autodiefstallen onderzoekt - wordt door zijn buurvrouw gevraagd om haar dochter, die al enkele dagen niet meer is thuisgekomen, te zoeken. Tijdens zijn zoektocht stuit hij echter op een bende criminelen, die op het punt staan een bank te overvallen. Deze nemen Jack gevangen en vanaf dan start een bizar spel vol manipulatie en intriges. No Good Deed van de ooit geroemde regisseur Bob Rafelson (Five Easy Pieces, The Postman Always Rings Twice) blijkt volgens de cover een actie/thriller te zijn, maar daar hebben we bijzonder weinig van gemerkt! Actie is zo goed als niet aanwezig en het ding is totaal gespeend van enige spanning. No Good Deed is in Amerika ook bekend onder de titel The House On Turk Street - naar het gelijknamige korte verhaal van Dashiell Hammett, waarop de film gebaseerd is. Ondanks de goede acteurs en het redelijk hoge budget (12 miljoen $) is No Good Deed een weinig boeiende en vreselijk saaie ‘direct-to-video’-productie geworden, die we dan ook totaal afraden.

BEELD EN GELUID
Het 1.85:1 anamorfisch uitgevoerde beeld ziet er scherp uit, met een goed contrast en een bevredigend schaduwdetail. De kleuren ogen warm en natuurlijk. No Good Deed is een recente productie dus vuil en printbeschadigingen zijn niet aan de orde. Wel is er soms wat minieme filmgrain aanwezig en is er wat lichte edge-enhancement toegepast. Digitale compressiefoutjes hebben we dan weer niet kunnen waarnemen. De Engelse Dolby Digital 5.1-track is een helder en eerder op de voorste kanalen gericht geluidsspoor. Het gesproken woord is goed te verstaan en ruis of andere geluidsoneffenheden zijn niet aanwezig. Er is ook een Engelse DTS-track aanwezig, die iets(je) meer detail tentoonspreidt.

EXTRA'S
Er zijn geen extra’s aanwezig. Voor één keer betreuren we dit niet...

CONCLUSIE
No Good Deed is een uitermate zwakke actie/thriller (die eigenlijk meer te catalogeren valt als film-noir), met in de hoofdrollen Samuel L. Jackson (Pulp Fiction, S.W.A.T.), Milla Jovovich (The Fifth Element, Resident Evil) en Stellan Skarsgard (Deep Blue Sea, The Glass House). De technische kwaliteiten zijn goed. Extra features zijn volledig afwezig.

Deze versie van No Good Deed is onderdeel van de vierde Best of Movie Power box, die ook nog Ballistic: Ecks Vs. Sever, Below en The Fourth Angel bevat.

cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Bob Rafelson
Met: Samuel L. Jackson, Milla Jovovich, Stellan Skarsgard, Doug Hutchison, Joss Ackland, Grace Zabriskie

Film:
3,5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2002

Leeftijd:
12

Speelduur:
94 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels DTS 5.1
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer

Andere recente releases van deze maatschappij