:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> A-TEAM, THE ULTIMATE
A-TEAM, THE ULTIMATE
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2004-05-20
SERIE
In 1972 werd een elite commandoteam gearresteerd en tot de cel veroordeeld voor een misdaad die ze niet begaan hadden. Het duurde echter niet lang vooraleer ze wisten te ontsnappen en naar de onderwereld van Los Angeles vluchtten. Tegenwoordig, nog steeds gezocht door de regering, overleven ze als huurlingen. Heb je een probleem waarbij niemand je kan helpen en als je ze kan vinden, dan kun je misschien The A-Team huren!

Het blijft ons tot op de dag van vandaag een groot mysterie hoe men er in slaagde om in de jaren'80 de ene tv-topper na de andere op de buis te brengen. Een categorie waar The A-Team zeker bij hoort. Elke aflevering is een min of meer op zichzelf staand verhaal, maar wel steeds volgens dezelfde formule. Dat gezegd zijnde is het entertainment niveau er niet lager om. Enig nadeel van deze release is dus weer dat het om een selectie van afleveringen gaat in plaats van volledige boxsets. Even meegeven dat er in Region 1 voor begin juni een boxset gepland staat die het volledige eerste seizoen bevat.

De afleveringen op deze compilatie dvd zijn:

Mexican Slayride I & II (Pilot)
Reporter Amy Allen wil koste wat kost bewijzen dat het A-Team echt bestaat, maar door omstandigheden is ze genoodzaakt ze zelf in te huren wanneer één van haar collega’s door Mexicaanse criminelen ontvoerd wordt.

The Taxicab Wars
Een kleine Taxifirma huurt het A-Team in om hen te helpen in de strijd tegen een groter bedrijf dat hen via allerlei louche praktijken probeert uit te schakelen.

The Maltese Cow
Het restaurant van een oude vriend van het A-Team wordt kort en klein geslagen wanneer deze weigert om beschermingsgeld te betalen aan de Chinese Tong. Het A-Team is hier niet over te spreken en besluit voor de zaak een stokje te steken.

Champ !
B.A. gaat undercover als bokser om zo te proberen een drugsbende op te rollen.

Lease with an Option to Die
Een bende zware jongens maakt de grote fout B.A.’s moeder lastig te vallen met de uiteindelijke bedoeling dat het appartementsgebouw leeg zou komen te staan. Dat was natuurlijk zonder B.A. en zijn vrienden gerekend.

BEELD EN GELUID
The A-Team is ondertussen al weer meer dan 20 jaar oud en dat merken we ook aan de videotransfer: die bevat vuiltjes en beschadigingen en soms ook een stevige portie filmgrain. Topkwaliteit kunnen we dit in geen geval noemen, slecht is het echter evenmin. Een remaster was op zijn plaats geweest, maar voor de lage prijs van deze dubbele dvd mogen we ook niet te veel verwachten.

De mono geluidstrack (gespreid over de 2 frontkanalen) klinkt vrij gedateerd, gelukkig is de dialoog nog steeds goed te verstaan. Hier en daar durfden we wel al eens een tikkeltje ruis opmerken.

EXTRA’S
Geen extra’s.

CONCLUSIE
De kwaliteit van deze dvd is toch wel een beetje teleurstellend. Zeker niet bar slecht, maar ook niet uitmuntend goed te noemen. Weerom geen extra’s, we kunnen enkel hopen dat de complete seizoen 1 boxset ook zijn weg zal vinden van regio 1 naar hier, want The A-Team blijft een zeer aangename en leuke serie.


coverStudio: Universal

Regie: diversen
Met: George Peppard, Drik Benedict, Mr T. en Dwight Schultz

Film:
8/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
83-87

Leeftijd:
6

Speelduur:
275 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582108798


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 2.0
Frans Dolby Digital Mono 2.0
Duits Dolby Digital Mono 2.0


Ondertitels:
Nederlands, Frans, Duits, Engels CC
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij