:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ALIAS - SEIZOEN 2
ALIAS - SEIZOEN 2
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2004-08-30
SERIE
Op het einde van het eerste seizoen waren zowel de CIA, SD6 als de Alliantie op zoek naar “The Man”, de geheimzinnige leider van een internationale groep die in zowat alles handelt, gaande van informatie tot wapens. Het grote mysterie was zijn identiteit. Sydney werd gevangen genomen door de medewerkers van The Man en komt nu zo te weten dat The Man haar moeder Irina Derevko is. Sydney weet te ontsnappen, maar voor Vaughn is het te laat, hij raakt ingesloten en Sydney is gedwongen zonder hem verder te gaan. Zo stapelen de mysteries zich op in het 2e seizoen van Alias. De nieuwe reeks afleveringen staat net als het eerste seizoen garant voor ongeveer 15 uur schitterende televisie. De spanning in de serie is indrukwekkend. Je voelt je als het ware verplicht om verder te kijken eenmaal je aan de dvd’s begonnen bent.

Vanzelfsprekend speelt Rambaldi ook nu weer een erg grote rol. Sloane wordt er trouwens meer en meer door bezeten en bijgevolg toont ook de CIA erg veel interesse in de Rambaldi-artefacten, vooral aangezien samen met de artefacten onheilspellende voorspellingen aan het licht komen over gebeurtenissen die de CIA liever wil voorkomen indien mogelijk. Zowel Sydney, Sloane als Irina zullen tot het uiterste gaan om datgene te bereiken waar ze zich voor inzetten. Dat staat alles samen garant voor een dvd-set die we iedereen van harte kunnen aanbevelen.

AFLEVERINGEN
The Enemy Walks In
Sydney staat oog in oog met haar moeder. Die maakt op een uiterst pijnlijke manier duidelijk wat ze wil van Sydney. Vaughn is nog steeds vermist en Dixon staat op het punt om Sloane te vertellen dat Sydney een dubbelagente is.

Trust Me
Nu Irina zich heeft overgegeven aan de CIA rijst de vraag of ze wel te vertrouwen is. Sinds Sloane een volle partner is van de 'Alliance of Twelve' gaat hij nog sluwer te werk.

Cipher
Irina heeft de sleutel in handen om Sarks plannen met een Russische satelliet te verijdelen. Jack vertrouwt Irina nog steeds niet en wil een eind maken aan de samenwerking.

Dead Drop
Sydney zit vast onder het ijs en ziet een dode handlanger van Sark zinken. Will ontmoet een meisje in de ontwenningsgroep dat hem aanzet zijn verhaal over SD-6 verder te onderzoeken.

The Indicator
Sydney bedankt Jack voor de mededeling die haar het leven gered heeft, maar Vaughn heeft zo zijn bedenkingen. Irina riskeert de doodstraf voor haar verraad. Ondertussen opent Francie eindelijk haar restaurant.

Salvation
Sydney's vertrouwen in haar vader vermindert sterk. Ondertussen vindt Vaughn sporen van een project dat overeenkomsten vertoont met het Christmas-project in de V.S. Hij neemt Will in dienst om de zaak van naderbij te bekijken.

The Counteragent
Vaughn is klaarblijkelijk besmet geraakt in Taipei. Sydney moet een race tegen de klok aangaan om het serum te vinden. Ondertussen doet Will een bizarre ontdekking omtrent een gestandaardiseerde test uit 1982.

Passage 1
Nu Sark en Sloane samenwerken vreest Sydney het ergste. Zij en Dixon gaan op een missie waarbij ze geheime codes kopen van Oezbeekse troepen om Sloane’s plannen te verijdelen. Ondertussen wordt Sloane gechanteerd, want Emily is blijkbaar nog niet dood.

Passage 2
Sydney, Jack en Irina zijn op undercovermissie in de hoop 6 nucleaire bommem van een vijandige natie te ontmantelen. Jack zal snel ontdekken of Irina nog te vertrouwen is zonder de met explosieven gevulde halsketting.

The Abduction
Sydney en Sark gaan samen op missie om een Echelonterminal te bemachtigen. Sloane introduceert Jack bij Ariana Kane, hoofd van de Alliance contraspionagedienst. Zij onderzoekt wie Sloane probeert af te persen.

A Higher Echelon
Sydney is ontzet als ze hoort dat de CIA er niet in geslaagd is Marshall te redden. Nog erger is het dat Marshall net voor zijn ontvoering de Echelonsoftware naar SD-6 heeft gestuurd. Ondertussen raakt Ariana Kane meer en meer geïnteresseerd in Jack en zijn verleden.

The Getaway
De Alliance maakt jacht op Jack nu bewezen is dat hij een dubbelspion is. Sydney en Dixon moeten een gyroscoop onderscheppen van een koerier in de luchthaven van Nice.

Phase One
Sydney en Jack worden met een nieuwe SD-6-baas geconfronteerd nu Sloane op mysterieuze wijze verdwenen is. Sark vertelt Sydney over een geheime server van de Alliance of Twelve. Ondertussen groeit er iets tussen Will en Francie.

Double Agent
De CIA heeft een groot probleem wanneer CIA-agente Emma Wallace wordt opgeblazen door haar partner CIA-agent Jim Lennox in het centrum van Berlijn.

A Free Agent
Sydney denkt aan stoppen nu SD-6 vernietigd is. Maar dan slaat Sloane weer geweldadig toe in zijn zoektocht naar de Rambaldi-artifacten. Ondertussen is Dixons huwelijk in gevaar wanneer hij zijn vrouw vertelt over zijn werk van de afgelopen jaren.

Firebomb
Sloane probeert te ontsnappen door Sydney te gijzelen. Hij blijkt er een erg gevaarlijk Rambaldi-geheim op na te houden. Vaughn smeekt Dixon de CIA te helpen bij het redden van Sydney.

A Dark Turn
Sydney begint te twijfelen aan Vaughns loyaliteit als CIA-agent Yeager meldt dat het agentschap een onderzoek naar Vaughn heeft ingesteld. Ondertussen bedenken Jack en Irina een plan om Sloane in de val te lokken. Dixon heeft uiteindelijk toch besloten om bij de CIA te komen werken.

Truth Takes Time
Vaughn staat nu officieel onder verdenking. Sydney krijgt hulp uit onverwachte hoek om Sloane te stoppen. Samen met Sark en Irina wil hij namelijk de genetische codetechnologie van een Duits bedrijf stelen. Emily herbekijkt haar relatie met Sloane.

Endgame
De CIA zoekt al wekenlang naar een ontvoerde wetenschapper. De doorbraak komt er wanneer zijn vrouw een schokkende mededeling doet. Sydney gaat naar Rusland, tegen het advies van Jack in. Sloane geeft Francie de opdracht op zoek te gaan naar de verantwoordelijke voor de dood van Emily.

Countdown
Sydney en Dixon hebben precies 48 uur om een catastrofe te voorkomen. Daarvoor moeten ze zo snel mogelijk Sloane weten te vinden. Maar Dixon is verblind door de moord op zijn vrouw, Vaughn merkt trouwens dat Dixon pillen slikt.

Second Double
Will wordt ervan verdacht een dubbelagent te zijn en wordt gearresteerd wegens spionage. Sydney vertrekt naar Marseille om Will te helpen. Sloane vraagt Jack om hulp bij de volgende stap in zijn Rambaldi-obsessie.

The Telling
Will is op de vlucht voor de CIA en Sydney is de enige die Wills onschuld nog kan bewijzen. Ondertussen ontmoet Jack de 'nieuwe' Sloane. Sydney gaat de confrontatie aan met haar moeder Irina die haar uiteindelijk vertelt over haar motivatie voor wat ze het afgelopen jaar heeft gedaan.

BEELD EN GELUID
Net als bij het eerste seizoen valt er ook nu weer weinig aan te merken op de beeldtransfer. Het beeld oogt nagenoeg perfect. Kleuren zijn mooi verzadigd en erg levendig. Scherpte en schaduwdetail zijn optimaal en elke vorm van beschadigingen ontbreekt. Enige kanttekening is dat er heel af en toe wat posterisatie te zien is. Die is echter heel beperkt en is wat ons betreft compleet niet storend. Kortom een transfer op home theatreniveau.
Qua muziek is er verbetering vast te stellen ten opzichte van de audiotracks die we op de 1ste set hoorden. De ruimtelijke spreiding is namelijk een stuk beter. Het geheel klinkt erg dynamisch en is compleet ruisvrij. Wel blijft het erg spijtig dat de surroundkanalen bijna niet en het LFE-kanaal nauwelijk gebruikt worden. Hopelijk verbetert dat in het komende seizoen, want eenmaal dit opgelost zorgt Alias werkelijk voor de optimale home theatre-ervaring.

EXTRA’S
4 Audiocommentaren
Ook op het 2de seizoen zijn 4 audiocommentaren voorzien, deze keer bij de afleveringen Phase One, A Dark Turn, Second Double en The Telling. Elk van deze commentaren komt erg vlot over met zeer weinig stiltes. Ze bevatten een schat aan informatie over het productieproces en heel veel anekdotes.

Making of “The Telling”
Deze Making of moet zowat de meest interessante extra zijn. In deze documentaire van ongeveer 45 minuten (dus langer dan de aflevering zelf!) wordt echt alles uit de doeken gedaan over het productieproces van de afleveringen. Alles, gaande van preproductie tot opnamen van de muziek wordt besproken aan de hand van interviews, fragmenten en behind-the-scenesbeelden. Verplichte kost !

The Look of Alias
Wie al een seizoen van Alias gezien heeft weet dat Sydney een serieuze klerenkast moet hebben met de meest euh… interessante (?) outfits die men kon bedenken. In elke aflevering komt er wel eentje bij. Ook wordt iedere keer een nieuw kapsel bedacht voor één van Sydney’s aliassen. Daar komt serieus wat werk bij kijken, dat wordt allemaal uit de doeken gedaan in deze featurette.

Deleted Scenes
Vooraleer je ze bekijkt vertelt bedenker J.J. Abrams kort waarom de scènes zijn weggelaten. Na de introductie kan je kiezen om iedere scène apart te bekijken of alle scènes na elkaar. In totaal gaat het om 6 verwijderde scenes.

KROQ’s Kevin & Bean Radio Show Interviews
De Amerikaanse radiozender KROQ interviewde zowel producer/regisseur J.J. Abrams als acteurs Victor Garber (Jack Bristow), Kevin Weisman (Marshall Flinkman) en Jennifer Garner (Sydney Bristow). Blijkbaar beleven beide partijen erg veel plezier aan de interviews.

Alias TV Spots
Een aantal promotionele trailers voor kijkers in de Verenigde Staten na afloop van een aantal appetiser-afleveringen.

The Making of the Video Game
Een erg korte en promotioneel getinte Making of Alias – The Game, vanzelfsprekend gebaseerd op de serie en mét de stemmen van de acteurs.

Deze boxset scoort zeker niet slecht op het gebied van extra’s, vooral de Making of The Telling is een succes en ook The Look of Alias is best interessant. Toch bekroop ons soms het gevoel dat er nog wel wat meer te vertellen was over de rest van het seizoen. Niettemin een mooie selectie extra’s.

CONCLUSIE
Alias is nog steeds een aanrader van formaat. Kwalitatief is het geluid er voorzichtig op vooruitgegaan en het beeld is even goed als dat bij seizoen 1. Iedere fan van thrillers, actie, avontuur en spionagetoestanden à la 007 kan gewoon niet anders dan deze serie in huis halen. Je kan gewoon niét teleurgesteld worden.


cover
Studio: Buena Vista

Regie: Ken Olin, Craig Zisk, Daniel Attias, Guy Norman Bee, Perry Lang, Nelson McCormick, Lawrence Trilling, Jack Bender, Alex Kurtzman-Counter, J.J. Abrams
Met: Jennifer Garner, Ron Rifkin, Michael Vartan, Victor Garber, Bradley Cooper, Carl Lumbly, Kevin Weisman, Lena Olin, Merrin Dungey

Film:
9,5/10

Extra's:
8/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2002

Leeftijd:
12

Speelduur:
915 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8711875973673


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands
Extra's:
• 4 Audiocommentaren
• Making of “The Telling”
• The Look of Alias
• Deleted Scenes
• KROQ’s Kevin & Bean Radio Show Interviews
• Alias TV-Spots
• The Making of the Video Game

Andere recente releases van deze maatschappij