:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DEEP RISING
DEEP RISING
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-03-22
FILM
Centraal in deze film staan de gebeurtenissen in en om het luxueus en perperduur cruiseschip "Argonautica" dat aan z'n eerste rondvaart begint. Eigenaar Simon Canton (Anthony Heald) is apetrots op wat hij verwezenlijkt heeft. Op het water drijft immers een fortuin. Ene John Finnegan (Treat Williams) is op zijn beurt met zijn huurboot op weg naar een bestemming die door zijn meevarende opdrachtgevers angstvallig geheim wordt gehouden. Hij en zijn crew worden op zeker moment met geweld overmeesterd, want de passagiers hebben blijkbaar aparte plannen. Tijdens de aanvaring met een dobberende motorboot loop Finnegans schuit schade op en zijn er onderdelen nodig voor de reparatie. Ze komen in de buurt van het cruiseschip terecht dat vreemd genoeg verlaten blijkt. Ze gaan op onderzoek uit en stoten op een paar overlevenden, waaronder de dievegge Trillian (Famke Janssen), de kapitein en de eigenaar van het schip. Ze praten wartaal en beweren dat er 'iets' op het schip aanwezig is dat de dood van de passagiers veroorzaakt heeft. Samen vatten ze de strijd aan tegen gewelddadige 'zeemonsters'.

BEELD EN GELUID
Deep Rising heeft een anamorf 2.35:1-beeldformaat dat er over de hele lijn goed uitziet. De film speelt zich af tijdens de avond/nacht waardoor je vrij donkere en duistere beelden te zien krijgt. De kwaliteit van het beeld oogt prima en het heeft een goed contrastniveau. Gedurende de hele film is het beeld scherp, gedetailleerd en blijft het gespaard van krassen, ruis en andere foutjes. Het Dolby Digital 5.1-geluidsspoor (448 kbps) klinkt meer dan behoorlijk, met effectief gebruik van alle kanalen waarbij split-surround zeker niet ontbreekt. Heel af en toe wordt het iets te luidruchtig waardoor de dialogen een beetje op de achtergrond gedrukt worden. Voorts merken we op dat de explosies een beetje kracht en diepte missen. Afgezien daarvan een prima geluidstrack.

EXTRA'S
De dvd bevat enkele extra's, waarvan de interviews en trailers (optioneel) Nederlands ondertiteld zijn. Om te beginnen is er een 12 minuten durende behind the scenes waarin we toekijken op het opnemen van een aantal fragmenten uit de film. Voorts hebben zijn er verschillende korte interviewclips met acteurs en regisseur waaruit de vragen zijn weggeknipt en alleen de antwoorden overblijven. Eveneens van de partij zijn twee trailers en twee tv-spots. Om te eindigen zijn er nog enkele trailers van andere RCV-releases.

CONCLUSIE
Deep Rising is uitermate geschikt voor een ontspannend avondje film. Verstand op nul en genieten maar.


coverStudio: RCV

Regie: Stephen Sommers
Met: Treat Williams, Famke Janssen, Anthony Heald, Kevin J. O'Connor, Wes Studi, Derrick O'Connor, Jason Flemyng, Djimon Hounsou

Film:
5/10

Extra's:
3/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1997

Leeftijd:
16

Speelduur:
102 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8713045201050


Beeldformaat:
2.35:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:

• Behind the scenes
• Interviews
• Trailers en tv-spots
• Trailers RCV-releases


Andere recente releases van deze maatschappij