:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DIRTY ROTTEN SCOUNDRELS
DIRTY ROTTEN SCOUNDRELS
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-07-18
FILM
In deze amusante komedie spelen Steve Martin en Michael Caine de rol van de oplichters Freddy Benson en Lawrence Jamieson die de Franse Riviera onveilig maken. Freddy is een oplichter die in Europa geen kans onbenut laat om anderen geld te ontfutselen; Lawrence daarentegen is een onberispelijk geklede en gemanierde man voor wie het oplichten een kunstvorm is. De praktijken van Freddy zijn dan ook een doorn in zijn oog omdat hij Lawrence's territorium aan de Franse Riviera inpalmt. Beide heren chanteren elkaar en Lawrence ziet zich gedwongen om Freddy het vak te leren. Al gauw wordt duidelijk dat de Riviera te klein is voor twee oplichters en daarop besluiten ze een weddenschap aan te gaan: de rijke en naïeve Jane Colgate (Glenne Headly) arriveert in het badstadje en degene die haar het eerst 50.000 dollar lichter kan maken, mag blijven. De verliezer moet de Riviera verlaten. Wie van beiden zal het onderspit delven...?

BEELD EN GELUID
De film heeft een anamorf 1.85:1-beeldformaat dat er behoorlijk goed uitziet. Maar deze transfer heeft wel enkele minpuntjes. Het beeld heeft bij momenten te kampen met oversaturatie van rood, zo lijken de gezichten soms iets te bruin-roodachtig. Voorts bevat het beeld heel af en toe iets te weinig detail en diepte. Al bij al geen slechte transfer, maar de minpuntjes wegen uiteraard wel door in onze kwotering. De Dolby Digital 5.1-geluidstrack focust voornamelijk op de voorste kanalen waarbij heel af en toe de surrounds aangesproken worden. Wat we te horen krijgen is over de hele lijn geslaagd.

EXTRA'S
Welgeteld één extra op deze schijf: een bioscooptrailer die één scène bevat (die niet in de film voorkomt) en waarin Steve Martin een oud dametje vanop de kade in het water duwt.

CONCLUSIE
Dirty Rotten Scoundrels is een amusant filmpje met perfecte vertolkingen van Steve Martin en Michael Caine. De dvd op zich biedt een goede geluid- en een zelfs nog mindere beeldkwaliteit. Echte extra's ontbreken jammer genoeg. Een leuke huurtip, als je het ons vraagt.


cover
Studio: MGM

Regie: Frank Oz
Met: Steve Martin, Michael Caine, Glenne Headly, Anton Rodgers, Barbara Harris

Film:
6,5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1989

Leeftijd:
AL

Speelduur:
106 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626009528


Beeldformaat:
1.85:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Surround 2.0
Duits Dolby Surround 2.0
Italiaans Dolby Surround 2.0
Spaans Dolby Surround 2.0Ondertitels:
Nederlands, Frans, Italiaans, Spaans, Deens, Noors, Zweeds
Extra's:
• Bioscooptrailer

Andere recente releases van deze maatschappij