:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> EVIL DEAD 2 - DEAD BY DAWN
EVIL DEAD 2 - DEAD BY DAWN
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2004-11-18
FILM
"Kiss Your Nerves Good-Bye!"

In het vervolg op "the ultimate experience in gruelling horror" zien we Ash (Bruce Campbell) en zijn vriendin Linda (Denise Bixler) op weg naar een afgelegen blokhut diep in de bossen. Dit lijkt raar want wie is er nu zo dom om opnieuw naar dezelfde plaats van het onheil te gaan dan het vervloekte bos uit het origineel? Dit is regisseur Sam Raimi zijn manier om de kijker opnieuw in het verhaal van demonen te laten komen en zo verder te gaan waar deel één ophield.

Ash en Linda zijn nog maar pas aangekomen en de hel barst opnieuw los als Ash enkele passages uit het Book Of The Dead voorleest! Linda wordt aangevallen en verandert al snel in een weerzinwekkende Deadite. Ash weet niet meer waar hij het heeft en moet alle moeite van de wereld doen om zijn hoofd erbij te houden zodat hij niet krankzinnig wordt. Annie Knowby (Sarah Berry), in gezelschap van Ed Getley (Richard Domeier), trekt ook naar de blokhut omdat deze van haar vader bleek te zijn. Als blijkt dat de enige brug naar de blokhut is ingestort zijn ze hopeloos maar als snel komen ze de "hillbillies" Jake (Dan Hicks) en Bobbie Joe (Kassie DePaiva) tegen. Deze zijn bereid om tegen betaling hen tot aan de hut te brengen. Aangekomen aan de hut ontdekt het gezelschap Ash in een plas van bloed. Zodat Annie als snel denkt dat deze haar vader heeft vermoordt. Ash verklaart dat er heel wat meer aan de hand is en dat er kwade krachten aan het werk zijn in het bos. De bende gelooft eerst niet wat Ash allemaal uitkraamt maar worden al snel met hun neus op de feiten gedrukt zodra het hutje belaagt wordt door angstaanjagende demonen en geesten...

Indien u meer wilt weten over Evil Dead II: Dead by Dawn kan je hier terecht.

BEELD EN GELUID
De beeld- en geluidskwaliteit is nagenoeg hetzelfde als op de eerdere release van RCV. We nemen hier even de tekst van de eerste recensie over: Het anamorfische 1.85:1 beeld heeft een goed contrast en detail. Ook het zwartniveau is goed te noemen. Wij hebben geen compressiefouten kunnen opmerken tijdens de film, maar wel twee minieme digitale storingen naar het einde toe. Deze zijn zeker niet storend en deze zijn voorbij voor je er erg in hebt. Hier en daar is er filmgrain aanwezig. Printbeschadigingen en vuil zijn niet aanwezig. Deze soms wat donkere film heeft toch mooie en natuurlijke kleuren meegekregen. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt zuiver, zonder ruis of ander storend gekraak. De track heeft een goede spreiding en dit is vooral te merken als de hel losbarst! Dan vliegen de demonen letterlijk je woonkamer binnen! De dialogen zijn goed te verstaan en verdwijnen nooit in de geluidseffecten. Tenslotte klinkt de track warm en voldoende natuurlijk.

EXTRA’S
Wanneer men een film opnieuw op dvd uitbrengt, worden er meestal nieuwe dingen toegevoegd. Bij Evil Dead II is dit echter niet het geval. RCV bracht destijds een erg verzorgde dvd uit met enkele leuke en waardevolle extra features. Universal komt nu op de proppen met een schijfje dat zelfs nog geen promotietrailers bevat. Wat een teleurstelling!

CONCLUSIE
Evil Dead II: Dead by Dawn is het populaire vervolg op de horrorklassieker The Evil Dead ('81). Zowel het beeld, als het geluid zijn prima, maar extra's zijn pijnlijk afwezig. Wat ons doet concluderen dat indien je een echte fan bent, beter op zoek kan gaan naar de eerste, superieure uitgave van RCV. Een gemiste kans van Universal!


cover
Studio: Universal

Regie: Sam Raimi
Met: Bruce Campbell, Sarah Berry, Dan Hicks, Kassie DePaiva, Ted Raimi, Denise Bixler, John Peaks, Lou Hancock

Film:
8,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1987

Leeftijd:
16

Speelduur:
81 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582220261


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij