:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ABOMINATION, THE
ABOMINATION, THE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2005-09-06
FILM
Cody (Scott Davis) is een normale Amerikaanse jongen. Hij gaat graag op stap met zijn vriendin Kelly (Blue Thompson) en enkele vrienden. Zijn moeder daarentegen leeft als een zonderling. Ze is geobsedeerd door televisiedominee Fogg (Rex Morton) en hangt dan ook uren voor de kijkbuis. Op een nacht kotst ze een bloederig gezwel uit dat een eigen leven gaat leiden. Het neemt diezelfde nacht nog bezit van Cody en draagt hem op om de meest gruwelijke moorden te plegen...

Na het abominabele Ozone: Attack Of The Redneck Zombies begonnen we met een zekere doodsverachting aan Max Raven's The Abomination. De toepasselijke titel belooft al niet veel goeds en na wat research ontdekten we dat Max Raven een alias is van de onbekende low budgetfilmmaker Bret McCormick. En ja hoor, na vijf minuten wisten we hoe laat het was! Met grotendeels dezelfde cast en crew, opgenomen op dezelfde locaties en zelfs vergezeld van dezelfde muziek is The Abomination ook exact 'dezelfde' aanslag op uw hersencellen! Het acteerwerk is om te huilen, de montage lijkt op sommige momenten door een kleuter gedaan en hoewel de speciale effecten een tikkeltje beter zijn, wil dat nog niet veel zeggen! Voor drollen als deze - en uiteraard voor het pornogenre - heeft men de fast forwardknop uitgevonden.

BEELD EN GELUID
Het 1.33:1-beeld oogt soft met een diepte en detailniveau om van te huilen. Het zwartniveau is zwak en de kleuren ogen gedateerd. De gebruikte filmprint is vergeven van vuiltjes, enkele VHS-storingen en beschadigingen. Er is eveneens filmgrain aanwezig en er zijn digitale compressiefouten. Op ongeveer 00.55:00 komen er gedurende twee minuten alleen lelijke videostoringen door het beeld. De Engelse Dolby Digital monotrack klinkt zoals te verwachten beperkt en gedateerd. Er is wel wat ruis aanwezig. De dialogen zijn op hun beurt voldoende verstaanbaar.

Net als bij de vorige "Splatter Zone"-dvd bevat de ondertiteling redelijk wat fouten en heeft ze af en toe kuren. Op sommige momenten komen de titels te vroeg en even later komen ze gewoon helemaal niet. Slordig!

EXTRA'S
Opnieuw alleen maar een miezerige slideshow.

CONCLUSIE
Ongemeen platte splatterprent van de makers van het revolutionair slechte Ozone: Attack Of The Redneck Mutants. De technische specificaties van de dvd zijn op zijn zachtst gezegd ondermaats en bonusmateriaal is niet aanwezig. Skippen die handel!


cover
Studio: Filmfreaks

Regie: Max Raven
Met: Scott Davis, Jude Johnson, Blue Thompson, Brad McCormick, Suzy Meyer, Rex Morton

Film:
1/10

Extra's:
0/10

Geluid:
3,5/10

Beeld:
2,5/10


Regio:
0

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1986

Leeftijd:
16

Speelduur:
89 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8712806006415


Beeldformaat:
1..33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands, Duits
Extra's:
• Slideshow

Andere recente releases van deze maatschappij