:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> LOST TREASURE
LOST TREASURE
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2005-09-09
FILM
Bij een gewaagde overval op het Metropolitan Museum worden diverse collectiestukken buit gemaakt. Tijdens de daarop volgende wilde achtervolging verliezen de overvallers echter de macht over het stuur van hun vluchtwagen waardoor Detective Carl McBride (Coby Ryan McLaughin) de gestolen objecten terug weet te vinden. Bij de buit bevindt zich ook een mysterieuze schatkaart die de interesse van Carl wekt. Hij besluit zijn broer Bryan (Stephen Baldwin) in te schakelen maar wordt dan zelf gekidnapt door bad guy Ricaro Arterra, het brein achter de overval. Om zijn broer te redden moet Brian de schat vinden en Arterra te slim afblijven. Gelukkig kan Brian hiervoor op de hulp rekenen van de charmante pilote Carrie (Nicolette Sheridan).

Er zijn zo van die regisseurs en acteurs die een dermate dubieus filmpalmares hebben dat ze hun heil moeten zoeken tot een resem aliassen. We denken nu bij voorbeeld aan regisseur Jesus Franco (ook gekend als Jess Franco, Chuck Evans, Clifford Brown, Candy Coster en zo nog een naam of 40) of acteur Jacinto Molina (ook of beter gekend als Paul Nashy en Paul Mackey) Een ander voorbeeld is regisseur Jim Wynorski die deze Lost Treasure draaide als Jay Andrews, één van zijn betere pseudoniemen. Wat te denken van Tom Popatopolous, Bob E. Brown of Harold Blueberry? Onder deze en nog een aantal andere aliassen maakte hij sinds begin jaren '80 een hele resem films die gaan van gewoon slecht tot ultra-slecht. Tot zijn in de Benelux bekendere films behoort ondermeer het schabouwelijk slechte (en deels daardoor grappige) Raptor (misschien kocht u onlangs ook wel een exemplaar aan 1 euro in een Carrefour bij u in de buurt?) Afgaande op de namen van een aantal andere films uit zijn oeuvre die we nog niet bekeken durven we betwijfelen dat het om pareltjes van de 7de kunst zou gaan: The Bare Wench Project 2: Scared Topless (ook gekend als Bare Wench 2: Book of Babes), Scream Queen Hot Tub Party, Big Bad Mama II (met Angie Dickinson in de hoofdrol!!!), Busty Cops of Cheerleader Massacre. Deze virtuoos is dus verantwoordelijk voor Lost Treasure, een film die wederom grotendeels tenenkrommend slecht is. Het verhaal van dertien in een dozijn, de erbarmelijke uitwerking ervan, de houterige acteerprestaties, sullige effecten, de penibele montage... het is allemaal van een bedroevend niveau. Stephen Baldwin was de laatste jaren voornamelijk te zien in absolute troep (met als uitzondering Mercy uit 2000 waarin hij even te zien was al mecanicien) en wellicht is Lost Treasure één van de absolute dieptepunten uit zijn carrière. Spijtig, want dat de man wel degelijk kan acteren bewees hij ondermeer in The Beast Of War, Threesome en The Usual Suspects. Voor Nicolette Sheridan, die hier de vrouwelijke hoofdrol vertolkt, ging haar carrière na Lost Treasure wel de juiste richting uit, zo is ze als Edie Britt te zien in de hitserie Desperate Housewives. Na wat opzoekwerk (ondermeer op de site van acteur Jerry Doyle) vonden wij informatie die er op wijst dat Lost Treasure een televisiefilm is die gemaakt werd in opdracht van HBO. HBO, de maker van de crème de la crème op tv vlak met ondermeer The Wire, The Sopranos en Curb Your Enthusiasm, die een dergelijke crappy tv-film laat maken? We vinden het een ietwat bizarre gedachte en twijfelen nog over de juistheid van deze informatie. HBO of niet, Lost Treasure is een slechte film met een debiele verhaallijn en zo mogelijk nog debielere uitwerking ervan.

BEELD EN GELUID
Het beeld op deze dvd oogt bij momenten wat soft. De kleuren zijn helder, met een goed contrast en zwartniveau. Beschadigingen komen nauwelijks voor. Naast de op de hoes aangegeven Dolby Digital 5.1 track vinden we ook een Dolby Surround 2.0 track. Goed verstaanbare dialogen en een redelijke spreiding zorgen voor een aangename track. De beeld-en geluidskwaliteit van deze dvd zijn heel wat beter dan de eigenlijke kwaliteit van de film.

EXTRA'S
Geen.

CONCLUSIE
Lost Treasure is een film die op alle fronten de bal serieus mis slaat. Enkel te huren wanneer er geen andere huurdvds meer beschikbaar zijn.


cover
Studio: Indies Home Entertainment

Regie: Jay Andrews
Met: Stephen Baldwin, Nicolette Sheridan, Jerry Doyle, Hannes Jaenicke, Coby Ryan McLaughin

Film:
3/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2003

Leeftijd:
16

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8714025507469


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij