:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CONFESSIONS OF A TEENAGE DRAMA QUEEN
CONFESSIONS OF A TEENAGE DRAMA QUEEN
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2005-09-21
FILM
De vreemde Lola Steppe (Lindsay Lohan) - eigenlijk Mary - verhuist met haar moeder en twee zusjes van New York naar het bekrompen Dellwood, New Jersey. Hierdoor denkt ze dat al haar kansen om ooit een wereldberoemde actrice te worden voorgoed weggevaagd zijn. Ze geraakt al vlug bevriend Ella Gerard (Alison Pill), omdat ze allebei gek zijn van Stu Wolff (Adam Garcia) - de zanger van de populaire rockband Sidarthur. Wanneer Lola de hoofdrol in het toneelstuk "Pygmalion" voor de neus van de plaatselijke superbitch Carla (Megan Fox) wegkaapt is dit het begin van een eindeloze rivaliteit tussen de meiden…

Vlak na de doorbrak van Lindsay Lohan met het amusante Freaky Friday uit 2003 was er Confessions Of A Teenage Drama Queen, een op het eerste zicht standaard tienerkomedie. Maar onder de eerste laag wist de excentrieke regisseuse Sara Sugarman gelukkig wat meer originaliteit aan te brengen, met de toevoeging van absurde humor en een bijna cartooneske vormgeving bij Lola's fantasietjes. Spijtig dat het scenario, dat overigens gebaseerd is op een boek van Dyan Sheldon, zich enkel maar lijkt richten op twaalfjarige tienermeisjes. De talentvolle en de van jeugdige charisma blakende Lohan is altijd een plezier voor het oog, maar haar overacting in deze Confessions Of A Teenage Drama Queen is van het goede een beetje teveel. De marketingmensen van Disney wisten blijkbaar niet echt goed wat aan te vangen met deze film en promoten hem als een 'standaard tienerkomedie'. Dit maakte dat het gewone bioscooppubliek een Freaky Friday-achtige komedie verwachte, in plaats van een uitsluitend op bakvissen gerichte prent. Ondanks de lauwe kritieken en de magere opkomst bracht de 15 miljoen $ kostende productie wereldwijd iets meer dan 33 miljoen $ in het laatje.

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch 1.85:1 beeld oogt voldoende qua scherpte, met mooie levendige en natuurlijke kleuren. De gebruikte print ziet er proper uit en is vrij van dramatische vuiltjes of beschadigingen. Wel hebben we wat minieme filmgrain en wat edge-enhancement opgemerkt. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt wam, met heldere en goed verstaanbare dialogen. De muziek komt goed tot zijn recht en zorgt voor wat ruimtelijkheid. De subwoofer draagt op de juiste momenten ook zijn steentje bij. Storingen en/of ruis lijken ons niet aanwezig.

EXTRA'S
Wanneer je de dvd opstart krijg je zoals vanouds automatisch enkele promotietrailers voorgeschoteld (The Young Black Stallion, Miracle en spotje voor Disney-dvd). De eerste échte extra is een audiocommentaar. Regisseur Sara Sugarman, schrijver Gail Parent en producers Jerry Leider en Bob Shapiro spreken met een typisch overdreven 'Tinseltown'-enthousiasme over het maken van hun film. De featurette "Confessions From The Set gunt ons een vluchtige blik achter de schermen, met al even weinig diepgravende interviewsnippers. Maar wat wil je met een lengte van amper 6 minuten! Hetgeen vooral blijft hangen is de vreemde look van de regisseuse. Stukken waardevoller zijn dan de weggeknipte scène "Eliza's fantasie" (3 min.) en een videoclip van het Lindsay Lohan nummer "That Girl".

CONCLUSIE
Ondanks onze boon voor tienerster Lindsay Lohan vonden we deze Confessions Of A Teenage Drama Queen maar een weinig boeiende tienerkomedie, met als positieve uitschieters enkele originele vondsten van de Engelse regisseuse Sara Sugarman. Maar wij zijn uiteraard geen tienermeisjes! De technische specificaties zijn prima, maar de extra’s vallen nogal plat uit.


cover
Studio: Buena Vista

Regie: Sara Sugarman
Met: Lindsay Lohan, Adam Garcia, Glenne Headly, Alison Pill, Eli Marienthal, Carol Kane, Megan Fox

Film:
5,5/10

Extra's:
4/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2004

Leeftijd:
AL

Speelduur:
86 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8717418013905


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1
Portugees Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels. Frans, Spaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands, Ests, Engels CC
Extra's:
• Audiocommentaar,
• Weggeknipte scène,
• Confessions from the Set,
• Videoclip,
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij