:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ALL NIGHT LONG 2 - ATROCITY
ALL NIGHT LONG 2 - ATROCITY
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2005-09-22
FILM
De sullige Japanse tiener Shiniji Soda (Masashi Endô) krijgt elke dag af te rekenen met een groepje homoseksuele afpersers met sadistische trekjes. Wanneer de bende op een avond een inval doet bij Shiniji thuis, die net enkele vrienden op bezoek heeft, loopt alles zo een beetje uit de hand...

De eerste All Night Long werd een beetje ontsierd door het rommelige en te langdradige einde, maar het is hoe dan ook een opmerkelijke film. We keken dan ook uit naar Katsuya Matsumura’s All Night Long 2: Atrocity (originele titel: Ooru Naito Rongu 2: Sanji), die men dikwijls aanduidt als dé beste uit de beruchte reeks. Niets is echter minder waar! In het origineel trachtte de regisseur nog een boodschap over te brengen, maar in het vervolg is er totaal geen spoor te bekennen van enig motief of achtergrond bij de verschrikkelijke daden van de personages. Zo worden de seksuele folteringen gewoonweg pervers, ziek en ondraaglijk! Het verhaallijntje raakt bovendien kant noch wal en de filmpersonages zijn zo compleet geschift, wat maakt dat enige affectie voor hen uitgesloten is. We kunnen dan ook volledig begrijpen dat het vervolg totaal geweerd werd uit de Japanse bioscopen en zoveel protest heeft uitgelokt, want All Night Long 2: Atrocity is gewoonweg een hemeltergend slechte en smerige film!

BEELD EN GELUID
Het originele 1.33:1-beeld ziet er redelijk goed uit met heldere en natuurlijke kleuren. Naast vhs-achtige beeldflikkeringen, wat compressiefoutjes en tegen het einde enkele horizontale lijnen door het beeld, hebben we geen oneffenheden opgemerkt. De Japanse Dolby Surround 2.0-track klinkt prima, met heldere en verstaanbare dialogen. Het geluid is vrij van ruis en storingen.

EXTRA'S
Net als bij de eerste dvd krijgen we alleen een miezerige slideshow met wat afbeeldingen uit de film. De originele bioscooptrailer of een artikel over de controverse over de reeks waren best interessant geweest. Een gemiste kans!

CONCLUSIE
Wij waren aanvankelijk niet helemaal overtuigd door het controversiële eerste deel, maar tegenover het verschrikkelijk slechte All Night Long 2: Atrocity is het een waar meesterwerk. Ondanks de degelijke technische kwaliteiten, is deze te mijden als de pest!


cover
Studio: Filmfreaks

Regie: Katsuya Matsumura
Met: Masashi Endō, Ryōka Yuzuki, Masahito Takahashi, Takamitsu Okubo

Film:
2/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
0

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1995

Leeftijd:
16

Speelduur:
75 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8712806026079


Beeldformaat:
1.33:1 niet-anamorfische PAL

Geluid:
Japans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels
Extra's:
• Slideshow

Andere recente releases van deze maatschappij