:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CAUGHT IN THE HEADLIGHTS
CAUGHT IN THE HEADLIGHTS
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2005-10-03
FILM
Agente Kate Parker (Erika Eleniak) wordt op een ogenschijnlijke simpele missie gestuurd. Ze moet de moordverdachte Claire Scott (Brigitta Dau) overbrengen, maar onderweg worden ze aangevallen door twee ongure huurmoordenaars. Vanaf dan ontdekt Kate dat Claire niet zomaar een zoveelste verdachte is, maar uitermate belangrijke info heeft. Hierdoor raken de beide vrouwen in groot gevaar en de enige manier om te overleven is door samen te werken…

Caught In The Headlights is een dertien in een dozijn actiefilm annex road-thriller van Canadese makelij. In de hoofdrol zien we de knappe Erika Eleniak, die de meeste nog zullen kennen als Shauni McClain uit de succesvolle badpakkenserie Baywatch. Eleniak doet haar uiterste best, maar komt bij momenten nogal knullig over als 'ervaren cop, met een verleden'. Ook de rest van de acteurs proberen er het beste van te maken, met uitzondering van een verschrikkelijk acterende Stacy Keach. Hoewel de man in het verleden enkele prima rollen heeft neergezet, denkt Keach hier dat hij met een scheve grijns een geslaagde slechterik tot leven brengt. Het met clichés overgoten scenario is daarbovenop bij momenten te simpel voor woorden en toch slagen de scenarioschrijvers er nog in om dingen onbeantwoord te laten! De weinig aanwezige actiescènes zijn onspectaculair, al helemaal niet spannend en de climax is behoorlijk onnozel. Zelfs genrecomponist Harry Manfredini (Friday The 13th, House) levert maar een platte soundtrack af. Enkel leuk voor de fans van Erika Eleniak!

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch 1.78:1 beeld heeft een bevredigende scherpte, ondanks de aanwezigheid van soms redelijk wat filmgrain. De heldere kleuren ogen warm en natuurlijk, met een prima zwartniveau. Het beeld oogt voor de rest proper. Het Engelse Dolby Digital 5.1-spoor klinkt helder, met goed verstaanbare dialogen die netjes uit de centerspeaker komen. De aanwezige omgevingsgeluiden en de weinige actiescènes zorgen voor wat leven in de achterste kanalen, maar veel moet je niet verwachten. De subwoofer heeft op zijn beurt ook niet veel te doen. Er is ook nog een Engelse Dolby Surround 2.0-track aanwezig.

EXTRA'S
De trailer van de film.

CONCLUSIE
Middelmatig Canadees B-filmpje met de sexy ex-Baywatch-babe Erika Eleniak (Under Siege, Chasers) in de hoofdrol. Beeld en geluid zijn degelijk, extra's zijn beperkt tot de trailer.


cover
Studio: Indies Home Entertainment

Regie: Gavin Wilding
Met: Erika Eleniak, Kim Coates, Brigitta Dau, Stacy Keach, Erin Gray

Film:
5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2004

Leeftijd:
16

Speelduur:
87 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8714025507698


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailer

Andere recente releases van deze maatschappij