:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ROCKY COLLECTOR'S BOX
ROCKY COLLECTOR'S BOX
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-07-29
FILMS
Rocky I
Rocky is een clubbokser uit Philadelphia, en het lot heeft bepaald dat de wereldkampioen in de zwaargewichtklasse Apollo Creed (Carl Weathers) hem heeft uitgekozen als zijn volgende tegenstander. Voor Creed is de wedstrijd niet meer dan een demonstratie, voor Rocky is het echter een kans om uit de onbekendheid te komen. Tijdens de voorbereidingen voor de wedstrijd onder het toeziend oog van zijn trainer (Burgess Meredith), wordt Rocky verliefd op Adrian (Talia Shire), een verlegen jonge vrouw die de tederheid achter zijn ruige verschijning weet te onthullen. Hun liefde groeit terwijl de wedstrijd nadert, hetgeen Rocky nog meer (wils)kracht geeft om tot het einde toe vol te houden tegen zijn meedogenloze tegenstander.

Rocky II
Nadat Rocky het gevecht met Apollo Creed verloren heeft, moet hij opnieuw al zijn moed bij elkaar rapen om bij een volgende herkansing tegen Apollo Creed de wereldtitel vooralsnog te bemachtigen.

Rocky III
Wereldkampioen Rocky heeft een goede reputatie opgebouwd en heeft doorheen de jaren een fortuin bijeengeschaard. Hij verliest echter gaandeweg zijn concentratie en scherpte, en de voorbereiding voor het gevecht tegen Clubber Lang (Mr. T) is voor hem een lachtertje. Maar dat zal hem zuur opbreken...

Rocky IV
In deze vierde film zijn Apollo Creed en Rocky geen tegenstanders meer, maar elkaars vrienden. Een Rusissche vechtmachine (Dolf Lundgren) komt met een heel team naar de States, en Apollo stemt ermee in om een demonstratiegevecht aan te gaan met deze Rus. Echter deze heeft een moordende vuistslag en tijdens deze demonstratiematch moet Apollo het leven laten. Rocky is woedend en besluit wraak te nemen. Daarvoor reist hij naar het koude en barre Rusland...

Rocky V
Rocky's zaakwaarnemers zijn met het fortuin aan de haal gegaan waarop Rocky terugkeert naar de oude buurt waar hij vroeger verbleef. Hij besluit Tommy "Gunn", een opkomend talent, te trainen en voor te bereiden op een gevecht voor de wereldtitel. Tommy verlaat hem echter voor een bokspromotor dewelke geld ruikt. Ondertussen verneemt Rocky dat hij letsels heeft opgelopen van de vele slagen die hij moest incasseren tijdens zijn carrière. Bovendien verwaarloost hij zijn gezin, en dat heeft de meeste invloed op zijn zoon, die op school voortdurend gepest wordt.

BEELD EN GELUID
Elke film krijgt een 1.85:1 beeldformaat, allen anamorf. De beeldkwaliteit varieert wel, en af en toe merk je wel wat ruis en printbeschadigingen, voornamelijk bij Rocky I. De overige films bieden in het algemeen een bevredigende kwaliteit. Wat het geluid betreft, wordt hier eveneens een behoorlijke kwaliteit behaald, maar nergens scoren deze tracks hoge toppen. Rocky I, III en IV krijgen een Dolby Digital 5.1 track mee, en Rocky II en V Dolby Surround 2.0.

EXTRA'S
De DVD van Rocky I bevat alle interessante extra's (lees hier meer), de overige vier DVD's krijgen enkel een bioscooptrailer mee. De verzamelbox heeft tevens nog een boekje met wat achtergrondinformatie.

CONCLUSIE
Rocky I is veruit de beste film uit deze reeks, terwijl de laatste film Rocky V het minste te bieden heeft. Aan de consument de keuze of hij enkele Rocky I aanschaft (afzonderlijk verkrijgbaar dus) of deze Collector's Box met alle vijf films uit de reeks.


coverStudio: Fox

Regie: Diversen
Met: Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young, Carl Weathers, Burgess Meredith, Mr. T, Dolf Lundgren, Brigitte Nielsen, Sage Stallone, Tommy Morrison

Film:
5-8/10

Extra's:
7/10

Geluid:
6-7/10

Beeld:
6-7/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1976-1990

Leeftijd:
12

Speelduur:
450 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8717438133195


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1 (I,III, IV)
Frans Dolby Digital 5.1 (I)
Italiaans Dolby Digital 5.1 (I)
Engels Dolby Surround 2.0 (II,V)
Frans Dolby Surround 2.0 (II, IV,V)
Duits Dolby Surround 2.0 (II,IV,V)
Spaans Dolby Surround 2.0 (II,IV,V)
Italiaans Dolby Surround 2.0 (II,IV,V)
Frans Dolby Digital Mono 1.0 (III)
Duits Dolby Digital Mono 1.0 (III)
Spaans Dolby Digital Mono 1.0 (III)
Italiaans Dolby Digital Mono 1.0 (III)
Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits(II-V), Italiaans, Spaans (II-V), Portugees (II-V), Deens (II-V), Fins (IV), Noors (II-V), Zweeds (II-V), Grieks (II-V), Hongaars (II-V), Pools (II-), Hebreeuws (II-V), Turks (II-V)
Extra's:
Rocky I:
• Audiocommentaar van regisseur en producent
• Videocommentaar met Sylvester Stallone
• Featurette "Behind-the-scenes"
• Featurette "Tribute to Burgess Meredith"
• Featurette "Tribute to James Crabe"
• Originele bioscooptrailer van de 5 Rocky-films
• Originele TV spots

Rocky II -> V:
• Bioscooptrailer
• Boekje met achtergrondinfo

Andere recente releases van deze maatschappij