:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ROAD TRIP
ROAD TRIP
Bespreking door: Joris - Geplaatst op: 2001-05-14
FILM
Barry (Tom Green) is een geschifte student die al 8 jaar aan de universiteit van Ithaca (New York) "studeert". Hij geeft een rondleiding aan een groepje toekomstige studenten als kennismaking met het studentenleven. Die vinden de rondleiding maar niks en daarom besluit Barry een verhaal te vertellen over een onvergetelijk avontuur. Daar begint het eigenlijke verhaal van Road Trip.

Josh (Breckin Meyer) is sinds zijn vijfde samen met zijn vriendin Tiffany (Rachel Blanchard). Ze waren onafscheidelijk van mekaar tot het moment dat ze gingen studeren. Josh ging naar New York en Tiffany trok richting Austin (Texas). Zo gebeurde het dat ze langzamerhand uit mekaar groeiden. Josh hoort bijna niets meer van zijn vriendin en maakt zich zorgen. Zijn vriend E.L. (Seann William Scott) weet hem toch te overhalen om naar een feestje bij hem thuis te komen. Volgens E.L. is het de ideale gelegenheid om er eens goed van te genieten en vooral ook aan te pappen met de mooie Beth (Amy Smart). E.L.'s wil geschiede en Josh komt naar het feestje.

Op het feestje heeft er een "veiling" plaats waarbij een aantal meisjes geveild worden. Josh weet Beth te "kopen" en van het een komt het ander: ze belanden in bed. Hun amoureuze activiteiten worden vastgelegd op een videoband. Eerder die dag had Josh ook al een videoband opgenomen voor Tiffany om te vragen waarom hij zo weinig van haar hoorde. Hij kon de band niet zelf opsturen, maar zijn vriend Rubin (Paul Costanza) zou dat voor hem doen. Maar wat blijkt? Rubin heeft de verkeerde band opgestuurd.

Tiffany zal de band binnen drie dagen ontvangen. Josh heeft dus drie dagen tijd om naar Austin te trekken en de band te onderscheppen. E.L. is meteen te vinden voor een reisje en samen trommelen ze Kyle (DJ Qualls) op. Hij heeft namelijk een auto die ze willen gebruiken. Rubin wil ook wel mee en zo trekken de vier vrienden erop uit richting Austin. Tijdens hun tocht beleven de vrienden allerlei dwaze avonturen. Ondertussen krijg je af en toe Barry te zien die is achtergebleven in New York. Hij moet de slang van Rubin voederen en dat brengt een aantal komische scènes met zich mee. Of het ze uiteindelijk lukt de band te onderscheppen, kan je zelf ontdekken.

BEELD EN GELUID
Over de beeld- en geluidskwaliteit valt niet te veel te klagen. Soms mogen de kleuren wel wat minder dof. Tijdens bepaalde scènes krijg je een wat gedempte sfeer door die doffe kleuren en dat stoort een klein beetje. De geluidstrack is best in orde. Een film als Road Trip moet het vooral hebben van de dialogen. Dat resulteert in weinig surround-geluid. De surroundkanalen worden gebruikt om achtergrondgeluiden weer te geven en ook voor de muziek.

EXTRA'S
DreamWorks heeft een redelijk aanbod extra's op de dvd voorzien. Zo kan je een aantal verwijderde scènes bekijken. Een korte Making Of-documentaire, gepresenteerd door de populaire Tom Green, toont hoe de film tot stand kwam en er is ook een videoclip voorzien van de soundtrack. Om de extra's af te ronden zijn er nog 2 bioscooptrailers en 4 pagina's informatie over de productie beschikbaar.

Al bij al brengen de extra's niet echt veel bij en moeten we helaas vaststellen dat er geen Nederlandse ondertiteling beschikbaar is bij de extra's.

CONCLUSIE
Road Trip is een luchtige film en daar houdt het zowat bij op. Fans van films als American Pie vinden met Road Trip zeker hun gading.


cover
Studio: DreamWorks

Regie: Todd Phillips
Met: Breckin Meyer, Seann William Scott, Amy Smart, Rachel Blanchard, Fred Ward, Tom Green, Paul Costanza, DJ Qualls

Film:
5/10

Extra's:
5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
12

Speelduur:
93 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
0678149090628


Beeldformaat:
1.85:1 anamorphic PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Deens, Fins, Noors, Zweeds
Extra's:
• Deleted Scenes
• Eels Videoclip
• Making Of
• 2 Bioscooptrailers
• 4 Pagina's over de productie

Andere recente releases van deze maatschappij