:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> NATALIA LIVE - BACK FOR MORE
NATALIA LIVE - BACK FOR MORE
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2006-02-13
CONCERT
Tijdens Idool 2003, een commerciële en krampachtige zoektocht naar nieuw zangtalent, verbaasde de Kempense Natalia vriend en vijand met haar hoog souldiva-gehalte. Week na week bleef ze verbazen met haar gouden stemgeluid en tot eenieders verbazing werd ze in de finale nipt verslagen. Een concert in het Sportpaleis was haar grote droom, liet ze zich eens ontvallen tijdens een interview. Nu bijna drie jaar na het Idool-avontuur heeft ze een tijdje geleden samen met de Pointer Sisters moeiteloos het Sportpaleis verschillende malen platgespeeld. Van alle would-be Idool-artiesten is haar carrière het meest succesvol: twee genietbare albums (This Time en Back For More; een derde album is in de maak), een hele reeks concerten met als hoogtepunt het eerdervernoemde Sportpaleis en de release van deze muziekdvd. Het concert, opgenomen eind 2004 in de Zuiderkroon in Antwerpen, bevat al haar grote hits, enkele covers en twee medleys van Elvis Presley en Tina Turner. Natalia staat zichtbaar genietend en met een dijk van een stem een prachtige performance af te leveren. Daarbij wordt ze uitstekend ondersteund door een oerdegelijk orkest bestaande uit blazers, pianisten, gitaristen, percussionisten en een achtergrondkoor. De stevige rocksongs of soul-nummers worden voldoende afgewisseld met een rustigere ballad, op dat vlak zit het met de samenstelling van de playlist wel snor. Een paar nummers had men volgens ons toch beter achterwege gelaten: Queen of the night klinkt niet zo sterk als het origineel, het moet daarom geen kopie zijn, integendeel, maar hoe Natalia deze song inkleedt, kon ons niet bekoren. Haar stem past (nog?) niet bij dit nummer en bijgevolg klinkt haar uitvoering iets te zwak naar onze smaak. Net als de twee medleys, die een hoog soul-gehalte met zich meedragen maar niet de sterkte van het origineel evenaren. Andere kleine minpuntjes aan dit concert zijn de dansers en danseressen wiens stereotiepe danspasjes het geheel wat luchtiger en frivoler maken, wat als afleiding best geslaagd is, maar geen meerwaarde aan het desbetreffende nummer bieden. Een hilarisch moment tijdens het concert speelt zich af tijdens het nummer We're gonna have a party waar één van de danseressen een strijd levert met haar steeds omhoog schuivend jurkje waardoor haar lingerie steevast tevoorschijn komt. Preutse kijkers zijn bij deze gewaarschuwd…

De playlist tijdens dit concert:
Unspeakable, Back for more, This time, Alright okay you win, Hanky Panky, You are, Some things are meant to be, Get back, Never never, Higher than the sun, We're gonna have a party, I've only begun to fight, Queen of the night, Fragile not broken, What don't kill you makes you stronger, Shelter, I want you back, Elvis Presley Medley, Ridin' by, Love shack, Risin', Think, You're gonna get there, Tina Turner Medley.

BEELD EN GELUID
De technische kwaliteit van deze schijf scoort hoge punten over de hele lijn. Het concert wordt in een 1.78:1 anamorfisch beeldformaat gepresenteerd wat het ruimtelijk gevoel nog extra onderstreept. Het beeld is helder, scherp, bevat een uitstekend contrast en mooie zwarttinten. De sfeervolle podiumverlichting zorgt voor een warm en gezellig kleurenpalet. De Dolby Digital 5.1 geluidstrack opent alle registers en bewijst hier met verve dat een Dolby Digital-track ook schitterend kan klinken. De stem van Natalia klinkt krachtig en helder en wordt nergens overstemd door de muzikanten. De hele tijd heb je het gevoel op de eerste rij te zitten, het concertgevoel wordt op de kijker prima overgebracht.

EXTRA’S
We liegen niet door te beweren dat we met deze extra’s op onze honger blijven zitten. Drie videoclips van haar eerste gekende hits (‘I've Only Begun To Fight, Risin' en Fragile Not Broken) en daarnaast twee korte Behind The Scenes tijdens de opnames van het nieuwe album en de laatste uren voor het concert. Bij de interviews tijdens die eerstgenoemde featurette wordt nergens aangeduid wie aan het woord is en een Engelstalige muzikant wordt zelfs niet ondertiteld. Kleine schoonheidsfoutjes.

CONCLUSIE
Back For More is een leuk concert waar Natalia zeker trots op mag zijn, ondanks onze kleine randbemerkingen. Van uit technisch oogpunt scoort deze dvd mooie punten. Voor liefhebbers van het lichtere en verteerbare genre, kortom ”de fun en de hits”, zeker een aanrader!


cover
Studio: BMG

Regie: Hans Pannecoucke
Met: Natalia, Wietse Meys, Jeroen Van Malderen, Martijn de Laet, Lode Mertens, Steven Cornillie, Kurt Lelièvre, Guy Remmerie, Tom Lodewijckx, Marc Van Puyenbroeck, Helena Fontyn, Vivica Turrentine, Wen Bellens

Film:
7/10

Extra's:
2,5/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Muziek

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2004

Leeftijd:
AL

Speelduur:
120 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
0828766763799


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1,
Engels Stereo 2.0

Ondertitels:
geen
Extra's:
• Behind the scenes
• Videoclips

Andere recente releases van deze maatschappij