:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SEDES & BELLI
SEDES & BELLI
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2006-04-29

SERIE
Scan Recherche is een detectivebureau dat opereert in en rond Oostende. Haar klanten rekenen vaak op absolute discretie, omdat er aan de opdrachten nogal eens een illegaal luchtje vasthangt, waardoor de kalandizie niet dadelijk de stap naar de politie kan zetten. Desondanks probeert manager Vic Moens (Vic De Wachter) volgens het boekje te werken, maar dat valt niet altijd even goed mee. Hij moet vaak schipperen om de grote baas, Nietveld Junior (Kristoff Clerckx) en de aandeelhouders tevreden te stellen, en staat onder bijzonder grote druk om prestaties te leveren. En alhoewel Scan geen echt verlies maakt, maar ook geen echte winst, besluit Moens om zijn detectivebureau uit te breiden met een nieuwe werkkracht, de introverte loner Frank Sedes (Koen De Bouw), die aanvankelijk zijn stage voor detective wil lopen. Sedes wordt onder de supervisie van Lena Belli (Tine Reymer) geplaatst, een katje dat je best niet zonder handschoenen aanpakt, die altijd een gevatte commentaar klaar heeft. Alhoewel er zeker in het begin behoorlijk wat negatieve wrijving tussen de twee gegenereerd wordt, vullen ze elkaar goed aan, en leveren ze als duo uitstekende resultaten af. Sedes, omgeslagen van alcoholicus tot gezondheidsfreak-geheelonthouder, ondervindt echter dat het beroep zware offers met zich meebrengt, niet in het minst in zijn privé-leven. Over zijn ambities als amateur-toneelspeler kan hij om te beginnen al een dik en vet kruis maken, en over zijn onbeantwoorde liefde voor zijn tegenspeelster Anna (Monika Van Lierde) al helemaal. Belli's voormalige partner, de heethoofdige ex-politieagent Patrick Coene (Bart Slegers) moet samenwerken met de goedmoedige maar ietwat oudbollige detective Louis Tydgat (Jacob Beks). Tydgat lijdt aan diabetes, en probeert dat voor zijn omgeving zo goed mogelijk te verbergen. Met reden, want als zijn geheim uitkomt kan hij zijn carrière aan de wilgen hangen. Vics secretaresse, detective Martine Lambroux (Karlijn Sileghem) heeft de opdracht gekregen een rendabiliteitsstudie van Scan te maken, en elk excuus om te kunnen besparen is voor Nietveld Jr. een goed excuus.



Sedes & Belli - de namen van de twee hoofdpersonages zijn ontleend aan de Latijnse uitdrukking sedes belli, "de zetel des oorlogs" - werd na anderhalf seizoen uit de programmatie van de VRT geschrapt. Het waarom is niet helemaal duidelijk, maar gaandeweg het eerste seizoen (13 afleveringen) kregen de acteurs jammer genoeg te horen dat er slechts een "half" tweede seizoen (6 afleveringen) zou gemaakt worden, om de hangende verhaallijnen nog even in de gauwte op te kuisen. Er zat nochtans nog heel wat meer potentieel in de reeks; Sedes & Belli was een uitstekende fictiereeks met bijzonder goed uitgewerkte karakters en stevige scenario's, waarin absoluut geen ruimte was voor het soort flauwe grapjes die het serieux van een alsmaar flauwer en belachelijker wordende reeks als Flikken aan het afromen zijn. Met het schilderachtige Oostende als decor en het gevarieerde privé-detectivemilieu als achtergrond krijgen we thematisch zeer uiteenlopende, maar altijd goed onderbouwde verhalen voorgeschoteld, die ook nog eens met veel gevoel voor compositie in beeld worden gebracht. De detectives krijgen onder meer te maken met racketeering, mensenhandel, juridische gevechten om het hoederecht voor grootouders, pesterijen op het werk, overvallen op juweliers en nog enkele zaken die goed op de actualiteit inspelen. Tegenover het overacten in Flikken komen de onderkoelde en beheerste vertolkingen hier als een verademing. Koen De Bouw en Tine Reymer hebben niet alleen het nodige charisma, maar ook de broodnodige vonk tussen de twee springt duidelijk over. Maar ook de nevencast kan op heel wat sympathie rekenen, en presteert nergens ondermaats. Vooral Jakob Beks (die in FC De Kampioenen de ondankbare taak had om Jacques Vermeire op te volgen) valt in positieve zin op, doordat hij een erg identificeerbaar karakter vertolkt, misschien wel het beste uit zijn hele carrière - tegenwoordig is de man verzeild geraakt in Thuis, waar voor een acteur van zijn kaliber niet veel eer te rapen valt.



Een detectivereeks staat of valt met de geloofwaardigheid, en de plots van deze reeks zijn perfecte staaltjes van uitbalancering tussen complexiteit en eenvoud. Geen enkele van de scenario's kan worden gelabeld als vergezocht of bij de haren gesleurd, en de ogenschijnlijk rustig voortkabbelde plotlijnen over de privélevens van de detectives, zoals Tydgats suikerziekte en Belli's ingewikkelde liefdesleven, leveren in tegenstelling tot veel andere reeksen hier echt wel een meerwaarde, wat eerder uitzonderlijk is. In enkele bijrollen herkent U onder meer Diane Belmans als commissaris Els Museeuw, Gilda De Bal als Vics echtenote Carine Moens (Vic De Wachter en Gilda De Bal zijn overigens in het echte leven ook elkaars partner), Sien Eggers als Paula Tydgat, Luc D'Heu als Theo Belli, Lena Belli's vader, en Tom Van Landuyt in het tweede seizoen als de onsympathieke kwal Dirk Feyen, haar vriend. De occasionele gastrollen worden ingevuld door een evenwichte mix van jonger en ouder acteertalent dat ons landje rijk is, waarbij ook weer de homogeen goeie acteerprestaties opvallen. Ook een woordje van aandacht verdient de geslaagde jazzy muziekscore, een mengeling van gezongen en instrumentale nummers van de hand van Ozark Henry, hier en daar vocaal ondersteund door onder meer Sarah Bettens (K's Choice) en Geike Arnaert (Hooverphonic).


AFLEVERINGEN
1.1. Water En Vuur
Frank Sedes is bewaker bij Scan, en hij krijgt de opdracht om een loods van een zekere Leo Van Immerseel (Tom Van Dyck), waar al een paar keer brand is gesticht, te bewaken. Van Immerseel heeft ook beroep gedaan op het detectivebureau van Scan om de brandstichter te vinden; er worden in de loods namelijk al eens spullen gestockeerd die niet voorzien zijn van de nodige vergunningen, zodat naar de politie stappen uitgesloten is. Sedes komt zo in contact met Coene en Belli. Die zijn een ontslagen ex-werknemer van Van Immerseel op het spoor als mogelijke dader. Wanneer de twee hem echter bij hem thuis aan het ondervragen zijn, wordt Sedes in de loods neergeslagen en wordt er opnieuw brand gesticht. Sedes' koelbloedige optreden levert hem wel een werkaanbieding bij het detectivebureau van Scan op, waar hij zijn stage onder supervisie van Belli kan lopen.

1.2. Partners
Gemeenteraadslid Norbert Kersschaver (John Domen) wordt in een appartement aan de kust teruggevonden met een plastic zak over zijn hoofd, gestikt tijdens een potje wurgsex. Bert Andriessen (Jan Van Hecke), partner in een immobiliënvennootschap, bekent tegen betaling seks met hem gehad te hebben, alhoewel hij geen verleden in de prostitutie heeft. Zijn invloedrijke vader Frits Andriessen (Toon Brouwers) betaalt aan Scan een fikse som om ondanks de bekentenis zo veel mogelijk ontlastend bewijsmateriaal te vinden. Sedes en Belli doen zich daarom voor als een jong koppeltje op zoek naar een appartement, om in de duistere zaakjes van Bert te gaan spitten.

1.3. Bingo
Een verdwaasde man strompelt verdwaasd door het centrum van Oostende. Zijn naam is Eugène Lambrechts (Albert Van Tichelen), en hij is de grote baas van een imperium van lunaparken aan de kust. Zijn vrouw Diane (Nora Tilley) krijgt een door hem getekende schuldbekentenis van 250.000 euro onder de neus geschoven, met het vriendelijke verzoek deze rekening zo snel mogelijk te vereffenen. Probleem is dat ze hiermee niet naar de politie kan gaan, want het geld is afkomstig uit de zwarte rekening van Lambrechts. Om daar aan te kunnen heeft Diane de code van de kluis nodig. Ze rekent op de discrete bemiddeling van Scan om de transactie zodanig te laten verlopen dat ze het geld kan recupereren. De overdracht draait echter uit op een serieuze blaam voor Scan.

1.4. 't Palace
Jeanne De Groot (Suzanne Juchtmans) wordt door een bediende van een immobiliënkantoor, Eli Verdonck (Michaël De Cock) onder druk gezet om haar oud herenhuis, 't Palace, te verkopen, zodat zij er een nieuwe appartementsblok kunnen zetten. De oude vrouw heeft echter te veel herinneringen aan het nog door wijlen haar man opgetrokken gebouw, en weigert te tekenen; met haar laatste centen neemt ze Scan onder de arm. Haar zoon Frans (Frans Van der Aa) heeft als kind door een ongeluk in huis een arm verloren, en is door Eli omgepraat om zijn moeder onder druk te zetten. Sedes en Belli nemen als pasgetrouwd koppeltje intrek in een appartement aan de overkant om het gebouw in het oog te houden.

1.5. Zakenmoord
René Desager (Frank Focketijn) vreest dat zijn alcoholistische vrouw Lia (Christel Domen) en haar minnaar, zijn zakenpartner Bruno Thirry (Eric Kerremans) hem uit de zaak willen zetten, en hij vraagt aan Scan om - zonder financiële beperkingen - bezwarend materiaal over zijn partner te vinden. Tijdens de observatie valt Louis Tydgat, die tegen zijn collega's verzwegen heeft dat hij suikerziekte heeft, van zijn stokje; hij en Coene zijn verbrand, en Sedes en Belli moeten vroeger dan verwacht de observatie overnemen.



1.6. Knock Out
Caféuitbater Jos Verfaille (Frank Dierens) wordt het slachtoffer van een "racketeer": een knokploeg slaat met regelmaat van de klok zijn café kort en klein, zodat louche zakenman Marnix Debruycker (Pierre Callens) de zaak voor een prikje kan opkopen. Alleen: er zijn geen getuigen van het zaakje. Debruycker rekruteert zijn "opknappers" in de boksclub van Ronny Bernaert (Sjarel Branckaerts), een gewezen bokser die zijn carrière heeft moeten afbreken nadat hij zijn tegenstander dood had geslagen. De nieuwste aanwinst voor de ploeg is een jonge, getalenteerde bokser, Wesley Robeet (Jenne Decleir). Bernaert, die oorspronkelijk zijn club had opgericht om jonge straatjochies op het rechte pad te houden, kan het niet langer aanzien, en verzet zich tegen zijn geldschieter.

1.7. Wie Van De Drie?
Een ogenschijnlijk banaal simpele opdracht draait uit op de éne na de andere verbrande detective: superette-eigenaar Robert Verstappen (Jo De Caluwé) merkt dat één van zijn drie cassières hem regelmatig besteelt: Bianca (Tiny Bertels), Hannelore (Hilde De Baerdemaeker) en Jeannine (Marijke Pinoy) neuken bovendien nog eens alledrie met hun baas dat het een lieve lust is. De gestolen bedragen en goederen worden echter alsmaar groter, en de grote baas van Scan krijgt er lucht van dat de zaak hen boven het hoofd aan het groeien is.

1.8. Anoniem
Een anonieme opdrachtgever betaalt Scan om bewijzen te verzamelen tegen apothekeres Magda Caesar (Karin Tanghe), die volgens de anonieme briefschrijver door een verkeerd gebruik van ingrediënten al verantwoordelijk zou zijn voor drie sterfgevallen en bijna één ongeluk, waarbij René Sedes (Oswald Versyp), de vader van Sedes bij betrokken was. Sedes bezoekt daarom het plattelandsdorpje waar hij uit afkomstig is, met Belli aan zijn arm, zogezegd als zijn nieuw lief. René Sedes' huisdokter, Gerard Matthijs (Bob De Moor), laat één van zijn pillen onderzoeken, waaruit een te hoge concentratie pseudo-efedrine blijkt. Helemaal onbaatzuchtig is zijn onderzoek niet, want zijn zoon Filip (Tom De Hoog) loopt in de desbetreffende apotheek stage. Filip heeft zijn hoofd echter niet naar een job als apotheker staan.

1.9. Levend Lijk
Erna Walraevens (Hilde Van Mieghem) herkent op straat haar man Erik De Beukeleer (Lucas Van den Eijnde), die twaalf jaar daarvoor in een vissersongeluk zou zijn omgekomen. Iedereen denkt dat ze van lotje getikt is, maar met haar royale financiële middelen kan ze het zich permitteren om Scan in te schakelen. In het visverwerkingsbedrijf dat ze samen met haar broer Ivo (Dirk Tuypens) uitbaat, klagen de arbeidsters dat ze door een gluurder worden beloerd. De verdwijning van Erik heeft er ook voor gezorgd dat het bedrijf nu volledig in de handen van de familie Walraevens is terecht gekomen.

1.10. Broers
Met Moens op vakantie heeft Tydgat de leiding over het bureau; Sedes en Belli willen echter niet meer samenwerken, zodat hij met Sedes de baan op moet, en Belli met Coene. In opdracht van een verzekeringsfirma trekken ze de overval na op de kleine juwelier Willy De Moor (Tuur De Weert). De man heeft al jaren braaf zijn premies betaald, nooit iets voorgehad, maar net nu hij een extra verzekering heeft afgesloten voor een partij van een half miljoen euro aan diamanten, wordt hij overvallen. De alarminstallatie blijkt bovendien bijzonder knudde. De diamanten zijn eigendom van een louche garagist, Martin Engelen (Ludo Hoogmartens), die beweert deze te ontvangen hebben van een Tunesiër als betaling voor een partij oude auto's. Engelen wil natuurlijk graag zijn onkosten vergoed zien, en hoopt dat de verzekering Willy snel uitbetaalt.



1.11. Privé-zaken
Schooldirecteur Meersman (Luc Springuel), die hij nogal eens de hoerenbuurt bezoekt, wordt afgeperst door iemand die daar foto's van heeft gemaakt. Hij rekent op de discretie van Scan Recherche om de negatieven te pakken te krijgen. Coene, die een bijzondere interesse voor hoer, pardon, prostituée Anouck (Caroline Maes) schijnt te hebben, betrapt samen met Tydgat een andere detective, Cassiers (Marc Schillemans), die toevallig ook foto's aan het maken is van de klanten van de hoerenbuurt. Cassiers beweert echter dat hij in opdracht van Anouck werkt, om uit te zoeken waarom de klanten wegblijven. Martine Lambroux heeft een doorlichting van Scan gemaakt op aanvraag van grote baas Nietveld jr., en heeft daarin vermeld dat Tydgat aan diabetes lijdt.

1.12. You've Got Mail
Het bedrijf Mutoh, dat gesofisiceerde microchips produceert, wordt een paar dagen voor de aandeelhoudersvergadering voor de zoveelste keer door een buitenlandse firma benaderd voor een vijandige overname. Directeur Adriaan Goedseels (Hans De Munter) wijst het bod categoriek af, maar krijgt kort daarna een gehermonteerde versie van zijn telefoongesprek in zijn mailbox, waarin hij met de verkoop van zijn eigen aandelen instemt. Er is een hacker aan het werk op het beveiligde netwerk van de firma, die de beveiliging van de firma behoorlijk te zeik zet. Wanneer de aandeelhouders het gewraakte audiofragment ook te horen krijgen, staat Goedseels met zijn rug tegen de muur.

1.13. Grand Hotel
Vlak voor een groot society-huwelijk wordt een Oostends hotel geteisterd door een reeks diefstallen. De directeur (Herbert Flack) wil absoluut zijn naam hoog houden, en hij engageert Scan. Sedes checkt in als een hotelgast, Belli wordt te werk gesteld als kamermeisje. Binnen een dag kunnen ze de dief betrappen, maar wanneer die aan de deur gezet wordt, blijven de diefstallen gewoon doorgaan. Nietveld Junior heeft intussen de doorlichting van Scan gekregen, en hij beslist om Tydgat te ontslaan vanwege zijn suikerziekte. Zijn collega's pikken dit niet en gaan in staking.

2.1. Overstag
Guy Hamels (Wim Stevens) van het bedrijf Rubicon organiseert regelmatig feestjes met behulp van de zeilfirma Eastsail, eigendom van voormailg Olympisch medaillewinnaar Dirk Feyen (Tom Van Landuyt) en zijn vennote Pascale Mertens (Katrien Vandendries). Door de wispelturige nukken van Feyen wil Hamels onder het contract vanuit, en hij engageert Scan om iets tegen Eastsail te vinden - eender wat. Sedes en Belli schepen als reporters in voor een citytrip naar Engeland, en daar zien ze dat Dirks vriend Sven (Brecht Callewaert) vermoedelijk in drugs handelt. Martine Lambroux heeft bovendien uitgevist dat het bedrijf véél meer uitgaven dan inkomsten heeft. De zaak wordt bemoeilijkt doordat Belli verliefd schijnt geworden te zijn op Dirk Feyen. Grote baas Nietveld jr. bezoekt de bureaus van Scan met een mogelijke Nederlandse overnemer.

2.2. Vluchtmisdrijf
De wanhopige vader Daniël Mulier (Gerd De Ley) schakelt Scan in om de chauffeur te vinden die zijn dochter in een coma heeft gereden. Een kleuterjuf (Karin Jacobs) heeft aan de passagierskant een vrouw zien uitstappen, dus er moet nog minstens een tweede persoon achter het stuur gezeten hebben. Sedes en Belli gaan op zoek naar autowrakken die aan de gegeven beschrijving voldoen. Ze vinden een geblutste blauwe Golf, waarvan de schade véél groter is dan de aanrijding kan hebben veroorzaakt. De eigenares, alleenstaande moeder Karen Buys (Katelijne Damen) beweert dat ze met haar auto tegen een paal in de dokken is gereden. Ze blijkt echter een relatie te hebben met succesadvocaat Laurent Dewitte (Luk De Konink), die zijn liefdesleven niet graag te grabbel gooit.



2.3. Biecht
Op een prestigieus en streng internaat wordt op een avond een meisje, Sarah (Kim Nelis), in haar kamer aangerand. De directrice (Camilla Blereau) wil vooral niet dat het schandaal publiek wordt, en ze schakelt de detectives van Scan in. Tydgat infiltreert als vervanger van de conciërge, en geraakt aan de praat met priester-leraar informatica Mark Vansand (Robbie Cleiren). Die heeft het incident zien gebeuren, maar kan de dader niet aanwijzen omwille van het hem boven alles verheven biechtgeheim. Vic Moens stapt naar Nietveld jr. met het voorstel om zelf Scan over te nemen; Nietveld aanvaardt, op voorwaarde dat de detectives samen hetzelfde bedrag kunnen bieden als de Nederlandse overnemer.

2.4. Moederziel
De zes detectives staan op het punt zich in te kopen bij Scan, alleen wil Vics vrouw niet dat hij geld in de zaak pompt, te meer omdat Nietveld hem werkzekerheid heeft beloofd. Als zelfstandige detectives moet er echter meer dan ooit brood op de plank komen, en dat betekent soms al eens een opdracht aanvaarden waar ze zich niet persoonlijk achter kunnen scharen. Belli heeft het zo bijvoorbeeld moeilijk met de opdracht van de familie Houtman (Greta Van Langhendonck en Jan Verbist), twee wanhopige grootouders die het gezag over hun twee kleinkinderen willen onttrekken aan de moeder, Suzy Florquin (Kristine Van Pellicom), een vrouw die aan de rand van de maatschappij leeft op een caravan, en de eindjes bij elkaar moet schrapen. Belli kan haar persoonlijke gevoelens niet opzij zetten, ook al omdat ze onder emotionele druk staat van haar vriend Dirk, die wil dat ze bij hem komt inwonen, en ze neemt enkele zéér onprofessionele beslissingen. Ook Coene is compleet verkeerd bezig: hij heeft een compleet nymfomane vriendin (Barbara Sarafian) gevonden, maar ze eist meer van hem dan hij aankan.

2.5. Belli
Eric Dewaele (Wim Danckaert) gelast Scan met bewijzen te vinden opdat hij zijn overspelige vrouw zou kunnen betrappen. Tydgat komt er echter achter dat haar minnaar Coene is, en voelt zich gedrongen tussen de deontologie en de loyauteit aan zijn collega. Nadat Belli op de inhuldigingsreceptie van de nieuwe Scan-aandeelhouders misselijk is geworden, denkt Sedes dat zijn collega zwanger s. Niets is echter minder waar. De eerste aandeelhoudersvergadering draait uit op een kleine ramp, waarbij Lambroux haar mond voorbij praat dat zij Moens' aandeel heeft voorgeschoten.

2.6. Stank Voor Dank
Mia Caullier (Jits Van Belle) heeft sterke vermoedens dat haar vader Rudy (Hans Royaards) na dertig jaar trouwe dienst bij de douane nu steekpenningen aanneemt om al eens opzij te kijken bij truckleveringen die door de mazen van het net moeten glippen. Ze is echter niet op de hoogte van het feit dat hij na al die jaren zijn opzeg heeft gekregen. Een exporteur (Daan Hugaert) profiteert van de situatie, en doet Rudy gradueel verdachtere vrachten goedkeuren. Mia wil dat Scan haar vader met de neus op de feiten drukt vooraleer de politie er achter komt. Martine Lambroux heeft de leiding van Scan tijdelijk op zich genomen, maar dat botst op nogal wat weerstand. Om toch te kunnen scoren, neemt ze zelf enkele onverantwoorde risico's.



BEELD EN GELUID
Sedes & Belli is op pellicule met nogal een groffe korrel geschoten, waardoor het beeld vaak meer weg heeft van dat van een reality-show. De kleuren zijn redelijk mat en onderbelicht, maar we herinneren ons goed dat de show zo oorspronkelijk ook werd uitgezonden, waardoor de serie des te meer opviel in de zondagavondprogrammatie van de VRT. We krijgen een anamorfische presentatie in het oorspronkelijke 16:9-formaat. Vijf afleveringen op één disc duwen was echter niet de beste beslissing aller tijden; er zitten behoorlijk wat compressie-artefacts in het beeld, die vooral te merken zijn in scènes met veel verticale lijnen. Twee voorbeelden hiervan zijn een rooster in de derde minuut van aflevering 1.13, en de scène waarin Belli achter een glas met melkstrepen staat in aflevering 2.4, ongeveer de 43ste minuut. Ruis is er niet echt, maar de korzeligheid van het beeld valt wel redelijk op. De Vlaamse Dolby Surround 2.0-track is redelijk getrouw, geeft de dialogen en de muziek goed weer, en het is nog eens een verademing om natuurlijk en ongekunsteld Vlaams te horen dat ontdaan is dan het afgrijselijke ge-jij en ge-jou. Voor de hardhorende medemens zijn er Nederlandse close captions voorzien. Op de discs met een oneven aantal afleveringen zit de layer change ergens in het midden van de middelste aflevering, en dat is niet altijd het best gekozen moment.



EXTRA'S
Bonusmateriaal is op deze set in de verste verten niet te bespeuren. Spijtig genoeg heeft men als verpakking voor de meest onhandige soort gekozen, waarbij de discs half over elkaar liggen en men soms iets te veel kracht moet uitoefenen om ze los te krijgen. Het geheel oogt jammer genoeg wat goedkoop, iets waar bijvoorbeeld de release van Terug Naar Oosterdonk opmerkelijk beter in scoorde.

CONCLUSIE
Sedes & Belli behoort zeker tot de betere dramareeksen van eigen bodem van de afgelopen jaren, met een veel ernstiger profiel dan we van VRT-reeksen gewoon zijn. De technische kwaliteit van de discs is niet wereldschokkend, maar met 19 afleveringen haalt U alvast heel wat entertainment van de betere soort in huis.




cover




Studio: Lumière

Regie: Luc Coghe, Stef Desmyter, Michelle Graus, Hans Herbots
Met: Koen De Bouw, Tine Reymer, Vic De Wachter, Karlijn Sileghem, Jakob Beks, Bart Slegers

Film:
9/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Detective

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2002-03

Leeftijd:
AL

Speelduur:
969 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5425019000097


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Vlaams Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands CC
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij