:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> TINTIN ET LE MYSTÈRE DE LA TOISON D'OR
TINTIN ET LE MYSTÈRE DE LA TOISON D'OR
Bespreking door: Ronny - Geplaatst op: 2001-08-05
 FILM
Kapitein Haddock erft een schip en reist samen met Kuifje naar Turkije om het te inspecteren. Al na enkele minuten zitten we middenin het verhaal omdat men de personages niet moet voorstellen zoals in andere films. Als ze het schip willen bekijken duikt er een man op die veel geld biedt voor het drijvende wrak. Haddock wil verkopen, maar Kuifje krijgt argwaan en vraagt uitstel. Samen gaan de kapitein en Kuifje op zoek naar wat er zo speciaal is aan het schip waardoor ze van de ene in de andere hachelijke situatie terechtkomen.

Het verhaal is goed opgebouwd, gaat vlot vooruit en houdt de kijker vast tot het einde. De casting van de acteurs is met zorg gebeurd, want Kuifje, Haddock, Zonnebloem en de beide Janssens zetten allemaal een personage neerdat we herkennen uit de wereldberoemde strips. Jean-Pierre Talbot, die Kuifje speelt, doet al zijn stunts zelf en beweegt met een ongelooflijke soepelheid. Hij heeft een realistische Kuifje tot leven gewekt.

BEELD EN GELUID
We hebben het hier over een film uit 1961 die qua beeldkwaliteit zeer bevredigend is. De kleuren zijn mooi en zuiver, de print is maar op enkele plaatsen beschadigd en compressiefouten kom je zelden tegen. Soms is er wat filmkorrel op de voorgrond, maar dat is zeldzaam. Alhoewel de hoes een 4:3-formaat vermeldt, is de film in breedbeeld (ongeveer 1.66:1) op de dvd geperst .
Het geluid is meer gedateerd met hoge tonen die scherp en vervormd zijn en met een gebrek aan lage tonen, allemaal in mono. Men heeft alleen het geluid ontdaan van kraakjes en ruis, maar bijv. geen remix gemaakt. Wel nog even vermelden dat de film Frans gesproken is en geen ondertiteling heeft, maar dat mag de echte liefhebber zeker niet afschrikken.

EXTRA'S
Jamer dat men hier niet meer moeite heeft gedaan: een bio van Hergé (tekst), een bio- en filmografie van Jean-Pierre Talbot (tekst), de geschiedenis van Kuifje (tekst), de originele affiches van de film en tot slot een diarama (12 dia's).

CONCLUSIE
Ben je een liefhebber van Kuifje, dan moet je je deze dvd zeker aanschaffen: een goed verhaal en een uitstekende cast maken dat deze film een mooie aanvulling is op de strips.


cover



Studio: Sony Music

Regie: Jean-Jacques Vierne
Met: Marcel Bozzuffi, Max Elloy, Georges Lorio, Serge Marquand, Darío Moreno, Demetrios Myri, Henri Soya, Dimos Starenios, Jean-Pierre Talbot, Michel Thomas, Ulvi Uraz, Charles Vanel, Georges Wilson

Film:
9/10

Extra's:
3/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Avontuur

Versie:
Frankrijk

Jaar:
1961

Leeftijd:
TOUS

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5099720133995


Beeldformaat:
1.66:1 PAL

Geluid:
Frans Dolby Digital Mono1.0

Ondertitels:
Geen
Extra's:
• Bio Hergé
• Bio- en Filmografie van Jean-Pierre Talbot
• Geschiedenis van Kuifje
• Originele affiches
• Diarama

Andere recente releases van deze maatschappij