:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CSI - CROSSOVER SPECIAL
CSI - CROSSOVER SPECIAL
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2006-05-22
REEKS
CSI:Miami – 4.7 Felony Flight
Henry Darius, een veroordeelde seriemoordenaar, weet te ontsnappen tijdens zijn overbrenging van New York naar Miami. Bij de achtervolging van Darius kan het team van Horatio rekenen op de hulp van hun New Yorkse collega Mac Taylor, die de serial killer erg goed kent.

CSI:NY – 2.7 Manhattan Manhunt
Op het einde van de aflevering Felony Flight zagen we hoe Henry Darius op zijn vlucht naar New York de jonge Alexa Endecott gijzelde. In de aflevering Manhattan Manhunt zien we hoe Horatio en Mac de killer en zijn slachtoffer op de hielen zitten in New York. Blijkbaar is er meer aan de hand met de familie Endecott...

We krijgen op deze CSI Crossover Special twee redelijke afleveringen voorgeschoteld. Dat net deze twee afleveringen op dvd werden gezet is enkel te danken aan het feit dat het om twee in elkaar overlopende afleveringen gaat. Eén van de grootste verschillen met de normale CSI-afleveringen is dat we onmiddellijk weten wie de dader is. Jammer genoeg weet serial killer Henry Darius op geen enkel moment angst aan te jagen doordat het personage erg matig wordt vertolkt door acteur James Badge Dale (die sommigen misschien nog kennen als Chase Edmunds uit het derde 24 seizoen)

Het lijkt ons redelijk onzinnig om de CSI-afleveringen niet in de juiste volgorde te bekijken, ook al zijn er weinig rode draden door de seizoenen heen. Op moment van schrijven werden enkel het volledige eerste seizoen van NY en de twee eerste seizoenen van CSI Miami uitgebracht. Op de CSI Crossover Special staan de afleveringen Felony Flight (CSI Miami seizoen 4 episode 7) en Manhattan Manhunt (CSI New York seizoen 2 episode 7). Wie de series gewoon volgde via de halve seizoensboxen die door Indies worden uitgebracht zal bij het bekijken van deze twee nieuwe afleveringen merken dat zowel bij CSI Miami als bij CSI New York één van de vaste leden uit de cast is verdwenen. Het is maar de vraag of u nu al wil weten wie er uit de series zal verdwijnen. Wat we u wel willen meegeven is dat Ryan Wolfe, één van de nieuwe personages uit CSI Miami, vertolkt wordt door acteur Jonathan Togo. We stonden ervan te kijken hoe goed deze acteur in bepaalde shots fysiek lijkt op Al Pacino's personage Tony Montana.

BEELD EN GELUID
De twee afleveringen werden samen op een dvd-5 geplaatst. Als we de twee afleveringen vergelijken merken we dat de kwaliteit van de CSY New York-aflevering een stuk beter is. Tijdens bepaalde scènes van CSI Miami – Felony Flight ontbreekt een zekere scherpte (te wijten aan de compressie) of is de huidskleur van de personages te oranje. Niet alleen qua beeldkwaliteit is er een groot verschil tussen beide afleveringen, ook het kleurgebruik is serieus verschillend. Bij CSI Miami primeren vooral kleuren als geel, oranje en rood terwijl we bij CSI New York vooral coole blauwe tinten te zien krijgen. Op deze release krijgen we een Dolby Digital 5.1 unwrapped track, iets wat wel vaker voorkomt op Indies releases. Dit soort tracks wordt normaal aangemaakt op basis van een Dolby Surround 2.0 waardoor men vaak een mindere kwaliteit heeft dan bij een "gewone" Dolby Digital 5.1 track. Ook deze Dolby Digital 5.1 unwrapped track scoort minder goed dan de gewone Dolby Digital 5.1 tracks op de andere CSI-releases.

EXTRA'S
Geen.

CONCLUSIE
Ondanks de scherpe prijs waaraan deze box te vinden is (minder dan 10 euro) en de mooie steelbook verpakking vragen wij ons af of het de moeite loont om deze CSI Crossover Special aan te schaffen. De afleveringen zijn van een redelijk niveau maar een totaal gebrek aan extra's en het feit dat deze afleveringen binnen een aantal maanden ook gewoon op de seizoensboxen zullen staan, doen ons het nut van deze uitgave betwijfelen.


cover
Studio: Indies Home Entertainment

Regie: Scott Lautanen, Rob Bailey
Met: Gary Sinise, Melina Kanakredes, Carmine Giovinazzo, Hill Harper, David Caruso, Emily Proctor, Khandi Alexander, Jonathan Togo

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Detective

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2005

Leeftijd:
12

Speelduur:
83 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8714025508855


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij