:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> NACHT VAN DE WANSMAAK 2 - MORE OF THE VERY BEST
NACHT VAN DE WANSMAAK 2 - MORE OF THE VERY BEST
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2006-10-24
FILM
Nadat toeschouwers in Roemenië, Zweden en Zuid-Korea met stomheid waren geslagen door bizarre fragmenten en bioscooptrailers van de vele beschamende dieptepunten uit de filmgeschiedenis, zijn de zieke bezielers Jan Verheyen (The Little Death, Alias) en Jan Doense (producent State Of Mind en regisseur van de kortfilm Ver Weg) terug in ons landje met een nieuwe Nacht Van De Wansmaak-tournee! Spijtig genoeg zou het om "The Final Chapter" gaan. Gelukkig komt distributeur DFW op de proppen met een tweede 'Best of'-compilatie, vol met olijke, krankzinnige en vooral wansmakelijke fragmenten en trailers uit de verschillende edities.

De DVD wordt ingeleid door Mr. Horror Jan Doense en de verschillende blokjes worden enthousiast aan elkaar gepraat door Max "Jan Verheyen" Rockatansky. Verstand op nul en genieten maar!

Sukkelachtige Science-Fiction Part 2:
- Tobor The Great
- The Angry Red Planet
- Message From Space

Rumble In The Jungle:
- Cautiva De La Selva
- Green Inferno
- Emanuelle And The Last Cannibals

Concentratiekampfilms:
- Love Camp 7
- Ilsa, She Wolf Of The SS

Mislukte horror:
- The Dracula Saga
- Macabra
- Beast Of Blood

Bizarre geschiedenislessen:
- Amin: The Rise And Fall
- Messalina, Kaiserin Und Hure
- Caligula: The Untold Story

Je steekt er ook nog wat van op:
- All Women Have Periods

Reuzen van het witte doek:
- Gorgo
- A*P*E
- Der Krieg Der Infras

Achtervolgingsfilms:
- In Hot Pursuit
- Junkman

Het Rariteitenkabinet:
- Death Promise
- Blind Rage
- Werewolves On Wheels

Net als bij de vorige compilatie-DVD van Nacht Van De Wansmaak wordt het van de pot gerukte programma afgesloten met enkele sleutelscènes uit een film die opgenomen werd in de "Hall Of Shame". Dit keer gaat het om de Belgische 'splatter & gore'-classic Les Mémés Cannibales uit 1988, beter bekend als Rabid Grannies. Deze lowbudget-film werd geschreven en geregisseerd door Emmanuel Kervyn, die later nog een klein rolletje zou vertolken in de eerste Kickboxer-sequel The Road Back (1991). Producent was niemand minder dan de in Kortrijk residerende James Desert (a.k.a. Johan Vandewoestijne), die de wereld al verblijde met gore horrortoestanden zoals Lucker The Necrophagous, State Of Mind, Engine Trouble en Parts Of The Family. Eindconclusie: Verheyen en Doense slaagden er wederom in om een amusante DVD samen te stellen vol bizarre, soms shockerende, maar vooral hilarische trailers. Aanbevolen voor de fans van het populaire evenement!

BEELD EN GELUID
Het beeld en geluid is, zoals te verwachten van oud materiaal dat jaren ligt weg te rotten in filmkelder, niet veel soeps! Maar al de kraakjes in het geluid en de krassen in het beeld zullen u nog meer in de ranzige en bijwijlen jolige sfeer van Nacht Van De Wansmaak brengen.

EXTRA'S
Op het gebied van extra's hebben we twee korte, maar erg toffe featurettes (Bad Taste Live, Transsylanië 2006 en Bad Taste Live, Zuid-Korea 2004) waar we even de sfeer kunnen opsnuiven van de edities buiten de lage landen. Verder ook een totaal van de pot gerukt live optreden van "De Basic Tirolers" in Rotterdam in 2003 en een resem trailers.

CONCLUSIE
Ook de tweede DVD van De Nacht Van De Wansmaak is een amusant en hilarisch schijfje geworden, dat een absolute must is voor de liefhebbers van trash-cinema en uiteraard ook voor de fans van de bioscooptegenhanger. Topamusement!


coverStudio: Dutch FilmWorks

Regie: Jan Verheyen, Jan Doense
Met: Laura Gemser, Dyanne Thorne, Gabriele Tinti, Stuart Whitman, Fred Williamson

Film:
8/10

Extra's:
5/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Cult/pulp

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
16

Speelduur:
100 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8715664039144


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Dolby Surround 2.0
Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bad Taste Live, Transsylanië 2006,
• Bad Taste Live, Zuid-Korea 2004,
• Live optreden "Basic Tirolers", Rotterdam 2003,
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij