:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CSI - A BULLET RUNS THROUGH IT
CSI - A BULLET RUNS THROUGH IT
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2006-12-14
SERIE
Een routinecontrole van de politie verandert in een wilde achtervolging door de straten van Las Vegas. Hierbij komen niet alleen enkele verdachte drugscriminelen om het leven, maar ook een politieagent. Zowel de night shift als de day shift van CSI worden opgeroepen om zich door het vele bewijsmateriaal te worstelen teneinde de verantwoordelijke voor de dood van de agent te vinden. Grissom is bang dat de agent het slachtoffer is geworden van een shot uit eigen gelederen. Bij Sofia slaat de twijfel toe...

We krijgen op deze release twee afleveringen uit het zesde CSI-seizoen namelijk aflevering 6.7: A Bullet Runs Through It, part 1 en aflevering 6.8 A Bullet Runs Through It, part 2. We kunnen niet anders dan ontgoocheld zijn over deze release gezien we hier twee afleveringen krijgen die zeker niet tot de beste uit de CSI-geschiedenis behoren. Wellicht wilde distributeur Indies verdergaan op het succes van de Grave Danger-dvd (met daarop de twee laatste afleveringen van het vijfde seizoen) en werd daarom besloten om nogmaals een dvd uit te brengen met daarop twee afleveringen, samen goed voor zowat 82 minuten, en niet 95 zoals vermeld op de hoes. De keuze voor de afleveringen A Bullet Runs Through It part 1 & 2 is volgens ons voornamelijk, indien niet volledig, te wijten aan het feit dat het hier om een dubbele aflevering gaat. Inhoudelijk is de aflevering op zich niet slecht maar het "hoofdthema" (of een agent al dan niet werd geraakt door een schot uit eigen gelederen) is niet echt boeiend of origineel te noemen. Na het zien van deze twee afleveringen kunnen we enkel hopen dat acteur George Eads (die het Nick Stokes personage vertolkt) niet het ganse seizoen rondloopt met de lelijke snor die hem op een lid uit de Village People doet lijken.

BEELD EN GELUID
Wat de beeldkwaliteit betreft kunnen we geen verschil opmerken met de normale CSI-boxen. We krijgen met andere woorden mooie kleuren, een goeie scherpte en contrast. Terwijl we anders een volwaardige Dolby Digital 5.1-track krijgen, moeten we hier stellen met de keuze tussen een Dolby Surround 2.0-track en een unwrapped 5.1-track, net zoals bij de CSI Crossover Special. Deze Dolby Digital 5.1 unwrapped-tracks worden aangemaakt op basis van een 2.0-track en hebben daarom minder kwaliteit dan een volwaardige Dolby Digital 5.1-track.

EXTRA'S
We moeten het stellen zonder extra's. Terwijl de twee vorige "speciale" releases namelijk Grave Danger en CSI Crossover werden uitgebracht in een steelbook verpakking krijgen we ditmaal een kartonnen verpakking met, u raadt het nooit, een kogelgat.

CONCLUSIE
Fans van CSI wachten beter op de release van de eerste box van seizoen zes die zonder de minste twijfel ook deze twee afleveringen zal bevatten.


cover
Studio: Indies Home Entertainment

Regie: Danny Cannon & Kenneth Fink
Met: William Petersen, Marg Helgenberger, Gary Dourdan, Georg Eads, Jorja Fox, Paul Guilfoyle, Robert David Hall, Eric Szmanda,Wallace Langham


Film:
5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Detective

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
12

Speelduur:
82 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8714025509432


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1 unwrapped
Engels Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij