:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ONE TREE HILL - SEIZOEN 3
ONE TREE HILL - SEIZOEN 3
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2007-02-15
SERIE
Het laatste schooljaar, een tijd om volwassen te worden, om te te vergeten, te vergeven en te dromen. Iedereen komt nader tot elkaar; behalve Dan die verteerd door woede op zoek is naar de verantwoordelijke voor de brand die hem bijna het leven kostte. Inmiddels treft een tragedie Tree Hill High. De vraag wie de cheerleader wedstrijd of het basketbal kampioenschap wint, wordt volstrekt onbelangrijk in vergelijking met de vraag wie het er levend vanaf brengt...

Wij waren al niet bijster enthousiast over de vorige seizoenen van One Tree Hill en jammer genoeg is er geen verbetering te merken op kwalitatief vlak, integendeel. Niet alleen zijn de de personages nog steeds van bordkarton en het acteerwerk deels erg belabberd, de verhaallijnen zijn er nog belachelijker, ongeloofwaardiger en melodramatischer op geworden.

AFLEVERINGEN
We krijgen bij het derde seizoen van One Tree Hill de volgende 22 afleveringen:

Disc 1:
3.1. Like You Like An Arsonist
De vakantie is voorbij. Haley stopt met de concerttournee en komt naar huis. Nathan kapt met Haley een gaat naar een kamp voor talentvolle spelers. Brooke wil wel verkering met Lucas, op één voorwaarde.

3.2. From The Edge Of The Deep Green Sea
Op naar het strand! Brooke geeft een heftig strandfeestje om het begin van de hoogste klas te vieren. De verhouding van Peyton met haar biologische moeder wordt geplaagd door problemen.

3.3. First Day On A Brand New Planet
Vooruitblik: Dan probeert coach Durham ontslagen te krijgen voor de start van het basketbalseizoen. Terugblik: Dan begint de gebeurtenissen van de avond van de brand op een rij te zetten.

3.4. An Attempt To Tip The Scales
Burgemeester Dan Scott? Dan draagt ineens de gemeentebelangen een warm hart toe. Deb profiteert van de situatie. De band Fall Out Boy treedt op tijdens een gekostumeerd feestje in Tric. Komen Haley en Nathan weer bij elkaar?

Disc 2:
3.5. A Multitude Of Casualties
De roodharige en vurige Rachel is de nieuwe cheerleader. Ze weet wat ze wil, en ze wil Lucas. Er wordt heel wat strijd geleverd bij het begin van het seizoen.

3.6. Locked Hearts And Hand Grenades
Brooke organiseert een verkiezing waarbij de meiden op de jongens stemmen. Er wordt flink geruild en geregeld. Wie mag er uit met Nathan, Lucas, Skills of Mouth? Dan neem het op slinkse wijze op tegen een onverwachte tegenkandidaat voor het burgemeesterschap.

3.7. Champagne For My Real Friends, Real Pain For My Sham Friends
Na de verkiezingen gaan de meiden uit met hun keus. Vreemd genoeg vermaken Peyton en Mouth zich het best. Deb en Karen zijn minder fortuinlijk, en belanden op een aanplakbord.

3.8. The Worst Day Since Yesterday
Lucas is bang dat hij door zijn medicijnen niet kan meekomen in het team. Brooke vreest dat ze door het haar capriolen met Chris verknald heeft bij Lucas. Karen denkt dat ze de strijd om het burgemeesterschap verliest, tot Mouth aankomt met een verrassing.

Disc 3:
3.9. How A Resurrection Really Feels
Tijd voor een gokje. Dan en Karen richten zich tot de kiezers, het spelletje poker van Nathan en Chris valt in het water en Brooke lanceert haar kledinglijn.

3.10. Brave New World
Lucas gaat met Peyton op pad om Ellie te zoeken. Nathan hoort wat er de avond van de brand echt is gebeurd. Brooke's website is een hit: meteen al 43 bestellingen, terwijl ze maar vier jurken heeft.

3.11. Return Of The Future
Lucas en Karen zijn blij als Keith terugkomt, maar Dan beschuldigt hem van poging tot moord. Zodra iemand gelukkig is, probeert Dan het te vergallen, vooral bij Nathan en Haley.

3.12. I've Got Dreams To Remember
Als de studieadviseur van Tree Hill High school iedereen vraagt waar ze gaan studeren, variëren de antwoorden van Stanford tot modevakschool en wat heeft het voor zin?

Disc 4:
3.13. The Wind That Blew My Heart Away
De stroom valt uit, maar de spanning stijgt. Nathan en Haley, Lucas en Brooke, Mouth en Rachel wachten samen tot de storm gaat liggen. Dan smeedt boze plannen.

3.14. All Tomorrow's Parties
In Charlotte vermaken de cheerleaders zich op het toernooi met oude en nieuwe vrienden. In New York gaat Brooke stappen met een model. Ze baalt als het meisje heroïne blijkt te gebruiken.

3.15. Just Watch The Fireworks
Weet je nog, de video's in de tijdcapsule? Iedereen gaf zijn zijn diepste geheimen prijs omdat ze pas na 50 jaar openbaar zouden worden. Jammer, dat werd dus na 1 jaar. Wie heeft ze vrijgegeven en waarom?

Disc 5:
3.16. With Tired Eyes, Tired Minds, Tired Souls, We Slept
De publiciteit rond de tijdscapsule heeft dodelijke gevolgen. Een student die vernederd is door zijn onthullingen, komt de campus op met een pistool. Lucas en Nathan wagen hun leven om hun vrienden te redden.

3.17. Who Will Survive, And What Will Be Left Of Them
Studenten en ouders worstelen met de tragedie die leidde tot twee doden en vele gebroken levens. Karen is ontroostbaar en geeft Lucas de schuld. Dan wordt geplaagd door beelden van Keith en zichzelf toen ze jong waren.

3.18. When It Isn't Like It Should Be
Een weekendje in de bossen geneest misschien de wonden. Rachel nodigt haar klasgenoten uit in het smaakvolle buitenhuis van haar ouders. In Tree Hill reageert Karen haar verdriet en woede af op Dan.

Disc 6:
3.19. I Slept With Someone In Fall...
Lucas vertelt eindelijk de waarheid over zijn hartkwaal. Het is vet balen voor Rachel als Brooke een geheim over haar verleden onthult. Peyton gaat Pete van Fall Out Boy opzoeken, maar loopt heel iemand anders tegen het lijf.

3.20. Everyday Is A Sunday Evening
Nu Lucas uit het team is, hangt het succes of het falen van de Ravens af van Nathan. Het weerzien van Peyton en Jake is bitterzoet. Mouth en Brooke willen wraak nemen op Rachel.

3.21. Over The Hills And Far Away
Haley vraagt Brooke om een simpele, elegante trouwjurk. Je kunt net zo goed Tazmanian Devil vragen rustig te wandelen. Peyton en Lucas vragen zich af wat de toekomst hen in Tree Hill zal brengen.

3.22. The Show Must Go On
Het huwelijksfeest van Nathan en Haley brengt veel vreugde, maar ook veel verdriet. Peyton en Brooke krijgen ruzie. Dan hoort de waarheid over de brand. Rachel wordt dronken en toont openlijk hoe verbitterd ze is.

BEELD EN GELUID
We krijgen net als bij het tweede seizoen een transfer in het 1.78.1-formaat.
Opnieuw zijn zowel de scherpte, het contrast als het zwartniveau goed te noemen zonder dat we last krijgen van grain of andere printbeschadigingen. De Dolby Surround 2.0-track weet de verwachtingen bij een serie als One Tree Hill in te lossen, weliswaar zonder indruk te maken.

EXTRA'S
We durven het niet luidop te zeggen maar stiekem zijn we er niet rouwig om dat er niet veel extra's te vinden zijn op deze uitgave. De weinige extra's die we krijgen zijn verre van interessant: naast een pak deleted scenes en een gag reel moeten we het stellen met twee audiocommentaren (door Mark Schwahn, Joe Davola en castleden voor de afleveringen With tired eyes, tired minds, tired souls, we slept en The Show must go on) en een korte featurette genaamd "Anatomy of the scene" die zowel hallucinant als grappig is. De betrokkenen die aan het woord komen, lijken er immers van overtuigd dat One Tree Hill een grensverleggende topserie is, niet dus.

CONCLUSIE
Meer drama en onrealistische plotlijnen dan bij de vorige seizoenen waardoor One Tree Hill jammer genoeg vaak het gemiddelde soap-niveau niet overstijgt. Wat ons betreft waren dit 880 minuten die wij beter hadden kunnen spenderen aan kwaliteitsseries die nog onbekeken op de plank liggen. Fans van One Tree Hill kunnen dit splinternieuwe derde seizoen nu al in huis halen voor minder dan 25 euro, een prijs die ons toch wel laag lijkt en ons doet denken aan tegenvallende verkoopcijfers.


cover
Studio: Warner

Regie: Greg Prange, Kevin Dowling, Billy Dickson, Janice Cooke, Thomas J. Wright, Marita Grabiak, Paul Johansson, John Asher, Bethany Rooney, Stuart Gillard, David Jackson, David Paymer, Moira Kelly, Mark Schwahn
Met: Chad Michael Murray, James Lafferty, Hilarie Burton, Bethany Joy, Sophia Bush, Paul Johansson, Craig Sheffer, Moira Kelly, Lee Norris, Barry Corbin


Film:
5/10

Extra's:
2/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
6

Speelduur:
880 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321931813365


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans
Extra's:
• Deleted scènes,
• Featurette,
• Commentaar

Andere recente releases van deze maatschappij