:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> REST STOP: UNRATED
REST STOP: UNRATED
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2007-05-06
FILM
Nicole (Jaimie Alexander) is van huis weggelopen. Samen met haar vriend Jess (Joey Mendicino) is Nicole op weg naar de glitter en glamour van Hollywood. Hun tocht naar de droomstad loopt echter uit op een regelrechte nachtmerrie. Als het koppeltje op een verlaten parkeerplaats stoppen voor een sanitaire stop, is Jess plotseling nergens meer te bespeuren. Wel duikt er een vreemde man op met een roestige pick-up, die Nicole begint te terroriseren met allerhande gereedschapsmateriaal. Zoals boormachines, nietpistolen en messen. Kortom, allerlei gereedschap voor het scheuren en openrijten van hout, of van metaal, of van mensen. Vooral jonge, mooie mensen, zoals Nicole...

In navolging van succesvolle folterfranchises als de Saw en Hostel komen producenten Tony Krantz (24), Dan Myrick (The Blair Witch Project) en John Shiban (The X-Files, Supernatural) op de proppen met Rest Stop, de eerste film uit de Raw Nerve-stal - een productievleugel onder gebracht bij Warner Bros die zich toespitst op direct-to-video horrorfilms. John Shiban maakt van Rest Stop echter een doordrukje van klassiekers zoals The Texas Chainsaw Massacre en recente successen als Wolf Creek. De clichés stapelen zich snel op en de man weet niet goed of hij nu een hardcore slasherfilm moet maken of toch het bovennatuurlijke pad bewandelen. Het eindresultaat is helaas geen van beide!

Gelukkig zijn de speciale effecten wel dik in orde en wordt er in deze unrated versie wat bloed rondgezwierd. Bovendien levert de cast behoorlijk acteerwerk af. Vooral Jaimie Alexander zet een behoorlijk sterke vrouwenrol neer. Hoewel geen klassieker heeft deze Rest Stop sowieso onze aandacht getrokken en zijn we uitermate benieuwd naar de volgende producties van Raw Feed. Het project werkt overigens, want de dvd van Rest Stop werd één van de best verkopende titels uit de cataloog van Warner Bros! Niet verwonderlijk heeft de studio al groen licht gegeven voor Rest Stop 2 en is er zelfs sprake dat het om een bioscoopfilm zou gaan. Kortom, horror leeft!

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.78:1 beeld is bevredigend qua scherpte, met een goed contrast en voldoende schaduwdetail. Het zwartniveau is eveneens in orde. De kleuren ogen helder en natuurlijk. De gebruikte filmprint is wel niet geheel vrij van beschadigingen en vuil. Bovendien is er ook regelmatig filmgrain, maar dit lijkt eerder op een artistieke keuze van regisseur John Shiban. Digitale compressiefoutjes blijven beperkt tot het minimum. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt warm en dynamisch, met een goed laag. De dialogen klinken helder en worden steeds verstaanbaar weergegeven via de centerspeaker. De achterkanalen worden op hun beurt gebruikt voor de filmmuziek en de geluidseffecten.

EXTRA'S
Warner Bros doet zijn goede naam weer alle eer aan en voorzag deze horrortitel van een mooi pakketje bonusmateriaal. Wie niet genoeg van de film kan krijgen zal zijn pret niet op kunnen met maar liefst 5 (!) alternatieve eindes. De originele bioscooptrailer mag niet ontbreken en daarna krijgen we "On The Bus" een resem gruwelijke foto's te zien. In de featurette "De Regisseur Neemt De Speciale Effecten Onder Het Mes" (10 min.) krijgen we een blik achter de schermen van de met speciale effects beladen scènes. In de home-video "Scotty's Blog Exposé" (6 min.) krijgen we een idee hoe geschift het familieleven van het trailergezin is. Tenslotte hebben we nog een interview met hoofdactrice Jamie Alexander (9 min.).

CONCLUSIE
Rest Stop, ofte de eerste borreling van Raw Feed, is helaas geen al te originele horrorprent geworden. Toch valt er in deze unrated versie voor de horrorfans voldoende te beleven. De speciale effecten zijn dik in orde en er wordt meer dan behoorlijk geacteerd! De dvd heeft een goede beeld- en geluidskwaliteit, met daarbovenop een resem leuke extra's (overigens meer dan op de regio 1 versie!). Voer voor de horrorfans dus!


cover
Studio: Warner

Regie: John Shiban
Met: Jaimie Alexander, Joey Mendicino, Joseph Lawrence, Diane Salinger

Film:
6,5/10

Extra's:
6/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
16

Speelduur:
82 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Hongaars Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
o.a. Nederlands
Extra's:
• 5 alternatieve eindes,
• Bioscooptrailer,
• Foto's "On The Bus",
• Scotty's Blog Expose,
• Speciale Effecten-featurette,
• Interview Jaimie Alexander

Andere recente releases van deze maatschappij