:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CLOSER, THE - SEIZOEN 2
CLOSER, THE - SEIZOEN 2
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2007-08-20
SERIE
The FBI is on my speed dial, Mr. Roth. In fact, we're so close I'm practically in bed with them (Brenda)

Brenda is terug! Nu ze eindelijk is geaccepteerd door de leden van haar Priority Homicide Division moet ze minder vaak de strijd aanbinden met haar collega's en houdt ze derhalve meer tijd over om de misdaad te bestrijden.

Doordat Brenda het nu beter kan vinden met haar oversten en collega's verliest The Closer wel een aantrekkingspunt: The Closer wist zich net van gelijkaardige crimi series te onderscheiden door de bij momenten grappige situaties die voortvloeiden uit de moeilijke interactie tussen Brenda en haar team. De nevenverhaallijnen die we hiervoor in de plaats krijgen (de romance met Fritz, het bezoek van Brenda's moeder,...) zijn jammer genoeg niet even sterk of interessant te noemen. De makers slagen er gelukkig wel opnieuw in om een goed evenwicht te vinden tussen humor (hilarische dialogen), spanning en drama met aflevering 2.5 To Protect & To Serve als absoluut hoogtepunt. We mogen zeker ook niet vergeten het fantastische acteerwerk te vermelden en dan voornamelijk van hoofdrolspeelster Kyra Sedgwick die dit jaar een Golden Globe mocht mee naar huis nemen voor beste actrice in een TV-drama.

AFLEVERINGEN
We krijgen deze keer 15 in plaats van 13 afleveringen.

Disc 1:
2.1. Blue Blood
Bij een moord op een agent zou je verwachten dat het korps van Los Angeles de rangen zou sluiten om de zaak op te lossen maar niets is minder waar...

2.2. Mom Duty
Brenda moet niet alleen de zaak van een dood jurylid oplossen, ze krijgt ook een onverwacht bezoekje van haar moeder op het moment dat Fritz zijn intrek wil nemen in haar huis.

2.3. Slippin'
Drie schoolkinderen belanden bij een gevecht tussen bendes ongewild in de vuurlinie. Een triest verhaal... en niet noodzakelijkerwijze de waarheid.

2.4. Aftertaste
Moord op het menu: een managementpartner van een hip restaurant in L.A. wordt op gewelddadige wijze doodgestoken.

Disc 2:
2.5. To Protect & To Serve
Brenda, normaal gesproken belast met moordzaken met hoge prioriteit, neemt een minder urgente zaak op zich. Waarom? Het lichaam is gevonden in de garage van Provenza...

2.6. Out Of Focus
Beroemdheden komen als verdachte in beeld wanneer het team de dood van een paparazzo onderzoekt van wie de camera verdwenen blijkt.

2.7. Head Over Heels
Een grote pornoster duikt op in kleine fragmenten: zijn lichaam wordt in stukjes teruggevonden in een afvalcontainer.

2.8. Critical Missing
Inspecteur Tao denkt bij de dood van een Japanse moeder en haar dochter aan een rituele zelfmoord. Maar de werkelijkheid gaat zijn voorstellingsvermogen ver te boven.

Disc 3:
2.9. Heroic Measures
Ze hebben mijn zoon vermoord! Een radeloze moeder geeft artsen de schuld wanneer haar kind sterft op de operatietafel.

2.10. The Other Woman
Johnon worstelt met twee zaken: een aan speed verslaafde erfgename die is doodgeschoten... en haar getuigenis in de zaak Pope versus Pope.

2.11. Borderline
Ze hebben kogelfragmenten, hersenweefsel en bloed. Het enige wat het team nog nodig heeft om moord te bewijzen, zijn de lichamen.

2.12. No Good Deed
Het onderzoek naar de moord op een getuige in een beroepszaak van een ter dood veroordeelde wordt bemoeilijkt door Popes wraakzuchtige bijna ex-echtgenote.

Disc 4:
2.13. Overkill
Eeen dubbele moordzaak begint met onenigheid tussen Brenda en Fritz en eindigt met een schokkende gebeurtenis in de onderzoeksruimte.

2.14. Serving The King, deel 1
Om een einde te maken aan de eindeloze verveling vaan haar vier maanden durende schorsing, neemt Johnson een geheime klus aan van haar voormalige werkgever: de CIA.

2.15. Serving The King, deel 2
Als Johnson dichter bij een terroristische cel in de buurt komt, lijkt iedereen om haar heen te liegen, zelfs mensen die alle reden hebben om de waarheid te vertellen.

BEELD EN GELUID
We krijgen een transfer die op kwalitatief vlak zowat identiek is aan die van het eerste seizoen: een goede scherpte, heldere kleuren, puik zwartniveau en contrast. Grain of andere printbeschadigingen zijn nauwelijk waar te nemen. Ook wat de geluidskwaliteit betreft kunnen we tevreden zijn: geen Dolby Digital 5.1-track, wel een warme stereotrack die voldoet voor een serie als The Closer.

EXTRA'S
We beginnen de extra's met een aantal weggelaten scènes (bij aflevering 2, 3, 4, 6, 8, 12, 13, 15) en een gag real (op disc 4). De extra's worden relatief interessant afgesloten met de featurette: Breaking Down The Closer (24 minuten) waarin we onder andere meer te weten komen over de cast en het ontstaansproces van de serie

CONCLUSIE
Het tweede seizoen van The Closer is misschien net iets minder goed dan het eerste maar nog steeds een dikke aanrader!

Gabriel: How did you determine the head had HIV?
Terrence: We do this procedure where we swab the inside of his cheek? It's the kind of test that gives us the results rapidly.
Gabriel: What's it called?
Terrence: Rapid HIV Test.cover
Studio: Warner

Regie: Kevin Bacon, Arvin Brown, Michael M. Robin, Rick Wallace, Lesli Linka Glatter, Elodie Keene, Gloria Muzio
Met: Kyra Sedgwick, J.K. Simmons, Corey Reynold, Robert Gosset, G.W. Bailey, Tony Denison, Jon Tenney, Michael Paul Chan, Raymond Cruz

Film:
8/10

Extra's:
2,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
12

Speelduur:
+- 600 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Weggelaten scènes,
• Featurette

Andere recente releases van deze maatschappij