:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CSI CRIME SCENE INVESTIGATION, SEIZOEN 7.1-12
CSI CRIME SCENE INVESTIGATION, SEIZOEN 7.1-12
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2007-11-04
SERIE
Deze bespreking bevat een aantal spoilers voor wie het zesde seizoen nog niet heeft gezien

Na het redelijk wisselvallige zesde seizoen krijgen we ditmaal 12 episodes die allen van een goed niveau zijn. Tijdens een aantal afleveringen wordt ervoor gekozen om de diverse misdaden in gescheiden fragmenten af te werken / te behandelen (afleveringen 7.3. Toe Tags en 7.8. Happenstance), iets wat voor afwisseling weet te zorgen. We krijgen over de afleveringen heen een aantal rode draden die nog verder lopen tijdens het tweede deel van dit zevende seizoen. Zo is er de verhaallijn rond Greg die voor de rechtbank wordt gedaagd en de zeer interessante verhaallijn rond de miniaturen van de crime scenes. De introductie van detective Michael Keppler (rol van Liev Schreiber) tijdens de laatste aflevering van deze box kan ook op onze goedkeuring rekenen. Toch kon de timing beter. Het is namelijk zo dat het Keppler personage slechts te zien zal zijn in vier afleveringen: 3.12 en de afleveringen 3.13, 3.14 en 3.15 die zullen te vinden zijn op de volgende box. Wij werden niet bijster gecharmeerd door het feit dat de Grissom – Sidle verhaallijn nauwelijks aan bod komt tijdens deze twaalf afleveringen.

Naast een nitwit als Kevin Federline (aflevering 7.4 Fannysmackin') duiken ondermeer ook Roger Daltrey (The Who), Sean Patrick Flanery (The Boondock Saints) en Ned Beatty (Deliverance) op als guest stars.

AFLEVERINGEN
Deze box bevat de volgende afleveringen:
Disc 1:

7.1. Built To Kill part 1
7.2. Built To Kill part 2


zie onze bespreking van deze twee afleveringen.

7.3. Toe Tags
Vier lichamen in het mortuarium vragen zich af wat er precies met hen is gebeurd. Donna werd dood aangetroffen in een hotel, Rebecca is van een rots gevallen, Jack stierf voor de ogen van zijn vrouw en kind, Lou en Ray die allebei dood werden gevonden in een garage. Allemaal willen ze te weten komen hoe ze in de ijskoude la van het lijkenhuis terecht zijn gekomen.

7.4. Fannysmackin'
Een groep gemaskerde criminelen maakt de strip onveilig. Willekeurige mensen worden door hen omsingeld en zwaar mishandeld of vermoord. Het team van CSI probeert deze misdadigers achter de tralies te krijgen. Als Greg op straat een gevecht ziet, springt hij ertussen en probeert het slachtoffer van de dood te redden...

Disc 2:
7.5. Double Cross
Twee nonnen treffen een vrouw dood aan in de kerk. Ze is gekruisigd. De doodsoorzaak is verstikking, wat erop wijst dat de vrouw levend aan het kruis is gehangen. Als Nick en Warrick het levenloze lichaam naar beneden halen, merken ze dat diegene die het omhoog heeft gehesen aardig sterk moet zijn geweest.

7.6. Burnout
Het CSI-team onderzoekt de mysterieuze verdwijning van twee jongens die in de nabijheid van een bekende pedofiel wonen. Warrick vindt het lichaam één van hen bedolven onder het zand op een golfbaan. Sofia lokaliseert de andere jongen in een bus op weg naar Arizona. Het wordt voor de CSI'ers een race tegen de klok om de moordenaar te vinden voordat hij opnieuw toeslaat.

7.7. Post Mortem
Het team probeert te achterhalen wie er achter de dood van een oudere kankerpatiënt zit die door het raam is gevallen. De CSI'ers komen er al snel achter dat de seriemoordenaar die er van houdt om miniaturen te maken ook achter deze tragedie zit.

7.8. Happenstance
Een eeneiige tweeling die van elkaar is vervreemd, wordt kort na elkaar dood gevonden. De één is het slachtoffer geworden van een drive-by shooting terwijl de ander aan een hondenriem aan het plafond bungelt.

Disc 3:
7.9. Living Legend
Er worden op korte tijd diverse moorden gepleegd. De slachtoffers hebben allemaal een foto bij zich met daarop vijf mannen. Ook het slachtoffer staat op de foto's, weliswaar doorkrast. Het lijkt of iemand een oude rekening wil vereffenen.

7.10. Loco Motives
Grissom en Catherine vinden een man die letterlijk en figuurlijk in de val zit. Hij is per ongeluk in opdrogend cement terecht gekomen, toen hij een lichaam probeerde te dumpen. Aan de andere kant van de stad vinden Grissom en Greg het lichaam van kippenslachter Raymundo Suarez. Kort daarna vindt Grissom een miniatuur van de moord in het slachthuis...

7.11. Leaving Las Vegas
Catherine en Nick onderzoeken de zaak van Jay Finch. Deze man is volgens hen schuldig aan moord, maar in de rechtbank wordt hij vrijgesproken. De CSI'ers verlaten Las Vegas en vinden in een klein stadje in Nevada een nieuw spoor.

7.12. Sweet Jane
Het CSI-team maakt kennis met detective Michael Keppler. Samen met Catherine gaat hij op zoek naar de moordenaar van een jonge vrouw. Het onderzoek wijst uit dat in de afgelopen jaren nog drie onbekende vrouwen werden gevonden die een soortgelijk uiterlijk hadden.

BEELD EN GELUID
We krijgen zoals bij de vorige CSI-boxen een transfer met niet alleen prachtige kleuren maar ook een optimale diepte, scherpte en contrastniveau. De ruimtelijke Dolby Digital 5.1 track is vrij van fouten.

EXTRA'S
Vreemd genoeg moeten we het deze keer volledig zonder extra's stellen.

CONCLUSIE
Een erg leuke CSI-box die ons al doet snakken naar het vervolg. Een must voor de fans!cover
Studio: Indies Home Entertainment

Regie: Jeffrey G. Hunt, Richard J. Lewis, Kenneth Fink, Michael Slovis, Alec Smight, Martha Coolidge
Met: William Petersen, Marg Helgenberger, Gary Dourdan, George Eads, Jorja Fox
Paul Guilfoyle, Robert David Hall, Eric Szmanda, Louise Lombard


Film:
8,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Detective

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
16

Speelduur:
500 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8714025510117


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij