:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> YAMAKASI
YAMAKASI
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2002-02-24
FILM
Ze zijn met z'n zevenen en noemen zich de Yamakasi. Ze hebben een nieuwe straatsport ontwikkeld en proberen de stedelijke muren, daken en bruggen te veroveren. Vederlicht, soepel en snel springen ze van het ene gebouw naar het andere, glijden ze van de ene wand op de andere en trotseren alle gevaren. Ze zijn de helden van de buurt waar jonge tieners hun voorbeeld naäpen. Met alle gevolgen van dien, want een bewoner uit de buurt komt lelijk ten val tijdens het beklimmen van een boom. De jongen moet dringend geopereerd worden, maar dat kost handenvol geld dat de familie onmogelijk kan ophoesten. De Yamakasi voelen zich schuldig en besluiten om op de één of andere manier het nodige geld bij elkaar te schrapen en dat terwijl de politie ze op de hielen zit.

BEELD EN GELUID
De film heeft een anamorf 2.35:1-beeldformaat. De beeldkwaliteit is over het algemeen bevredigend, maar heeft af en toe toch een minder goed contrastniveau en wat ruis. Zowel de Dolby Digital 5.1 (448 kbps) als de DTS (754 kbps) scoren uitstekend. Onze voorkeur gaat uit naar de DTS-track die gedetailleerder en beter gespreid klinkt.

EXTRA'S
Er circuleren momenteel verschillende regio 2-versies van Yamakasi. In Frankrijk heb je een koopversie met een aantal extra's en een haast kale huurversie met drie trailers (Yamakasi, 15 Août, Le Baiser Mortel Du Dragon) die wij hier bespreken.

CONCLUSIE
Yamakasi is een film die je best huurt vooraleer tot aankoop over te gaan. Besson heeft in het verleden wel betere films afgeleverd. Technisch scoort de dvd goed tot zeer goed. Het beeld is niet overal topkwaliteit, maar weet toch grotendeels te bekoren. Het DTS-geluid klinkt heel goed. Omdat dit een huurversie is, bevat ze geen noemenswaardige extra's.


cover
Studio: Pathé

Regie: Luc Besson
Met: Châu Belle Dinh, Williams Belle, Malik Diouf, Yann Hnautra, Guylain N, Charles Perrière

Film:
6/10

Extra's:
1/10

Geluid:
9/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Frankrijk

Jaar:
2001

Leeftijd:
16

Speelduur:
86 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
3760062460026


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Frans DTS 5.1
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Frans
Extra's:
• Drie trailers

Andere recente releases van deze maatschappij