:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BELIEVERS
BELIEVERS
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2007-12-29
FILM
David Vaughn (Johnny Messner) en Victor (Jon Huertas) zijn twee ambulanciers ide op een zonnige dag worden opgeroepen. Aangekomen op de plaats van het gemelde onheil treffen ze een bewusteloze vrouw (Deanna Russo) aan, met haar in paniek verkerende dochter. Het wordt duidelijk dat het menens is en dat er snel verzorging nodig is. Wanneer David en Victor de eerste zorgen willen toedienen worden ze plots onder schot gehouden door enkele mysterieuze figuren. Ze worden gewelddadig gedwongen om mee te komen naar de geheime verzamelplaats van een vreemde sekte onder leiding van The Teacher (Daniel Benzali)…

Deze Believers is de derde film van het horrorlabel "Raw Feed" en het moet gezegd dat we stilaan de goede hoop in het nochtans hoopvol onthaalde project van Warner Bros beginnen te verliezen. Waar de middelmatige Rest Stop tenminste nog de 'belofte' bevatte van meer en beter, blijft Believers compleet steken in zweverige dialogen en een lamlendig uitgewerkt verhaal. Deze prent van één van de maker van de hypersuccesvolle The Blair Witch Project heeft nochtans een erg interessant gegeven: occulte sektes. Iets waar al ontelbare films en series over gemaakt zijn en daar wringt het schoentje tevens het hardst. Daniel Myrick slaagt er namelijk helemaal nergens in om een eigen insteek te vinden! Believers heeft een prima cast en gezien het lage budget behoorlijke speciale effecten, dus aan de ter beschikking gestelde middelen heeft het zeker niet gelegen. Door het trage tempo, het ontbreken van echte spanning en uiteraard een fatsoenlijk uitgewerkt script is het al snel een hele opgave om iets of wat geconcentreerd te blijven volgen, laat staan dat er nog interesse is in de door Myrick aangeleverde antwoorden! Dit is enorm spijtig voor de prima cast, want deze leveren nochtans degelijk werk af. Daniel Myrick mag wat ons betreft terug kruipen onder de steen waaronder hij is uitgekropen aan het begin van het "Raw Feed"-label, want het is ondertussen pijnlijk duidelijk geworden dat men daar niet verder geraakt dan veredelde televisiefilms.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.78:1 beeld is bevredigend scherp, met een goed contrast en een behoorlijk schaduwdetail. Regisseur Myrick gaf het beeld een grof uiterlijk om de film de juiste sfeer mee te geven. Zo lijken sommige scènes met opzet wat overbelicht en is er duidelijk een grove korrel aanwezig. Maar geen nood, want het beeld bevat voldoende detail en diepte zodat alles goed te bekijken valt! De kleuren ogen ondanks alle aanpassingen natuurlijk. Hier en daar hebben we wel wat minieme beschadigingen en vuiltjes bemerkt, maar de digitale compressiefoutjes blijven dan weer beperkt tot het minimum. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt meer dan behoorlijk, met goed verstaanbare dialogen die netjes uit de centerspeaker komen. De nadruk van het spoor ligt eerder op de voorkanalen. Toch doen de achterkanalen subtiel hun duit in het zakje met de nodige onderlijning van de aanwezige filmmuziek en door de omgevingsgeluiden mooi weer te geven. De subwoofer heeft weinig tot geen werk en ruis of andere oneffenheden hebben we niet opgemerkt.

EXTRA'S
Voor wie nog niet genoeg heeft van de fratsen van de Quanta-sekte zal zijn hartje kunnen ophalen met een uitgebreider interview (4 min.) met een sektelid, waar we in de film een kortere versie van te zien krijgen. IO, de rechterhand van de mysterieuze The Teacher, geeft ons een rondleiding in de wereld van de Quanta-groep aan de hand van een geheim introductiefilmpje (3 min.). Daarna kan je twee verborgen cameraopnamen bekijken. In het eerste kan je nog wat gewauwel in je opnemen van The Teacher (3 min.) en in het tweede (3 min.) is het wederom de beurt aan IO om je naar the dark side te halen. De behoorlijk creepy forensische video (5 min.) - en tevens de enige extra waard om nog eens te bekijken - laat je de naweeën zien van de ontknoping uit de film. Afsluiten doen we met promotionele trailers van de twee voorgaande "Raw Feed" uitgaven.

CONCLUSIE
Believers valt nog het beste te vergelijken met een trage en onnodige lang uitgesponnen aflevering van The Outer Limits of iets dergelijks. Deze derde "Raw Feed" kon ons dan ook helemaal niet boeien. Beeld en geluid zijn prima, maar de extra’s blijken eerder wat gebakken lucht te zijn.


cover
Studio: Warner

Regie: Daniel Myrick
Met: Johnny Messner, Jon Huertas, Deanna Russo, Daniel Benzali

Film:
4/10

Extra's:
4,5/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
12

Speelduur:
99 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321932838176


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Grieks, Pools, Engels CC
Extra's:
• Uitgebreider Quanta interview,
• Rondleiding over het terrein,
• 2 Verborgen cameraopnamen,
• Forensische video,
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij