:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CHEEKY
CHEEKY
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2008-01-11
FILM
De aantrekkelijke Italiaanse Carla Borin (Yuliya Mayarchuk) trekt zonder haar vriendje Matteo (Jarno Berardi) voor een dikke maand richting Londen. Aangekomen op haar bestemming gaat Carla op zoek naar een appartementje en zo kruist ze het pad van de lesbische makelaar Moira (Francesca Nunzi). Wanneer Matteo enkele verborgen liefdesbrieven vindt, reist hij haar in een jaloerse bui achterna...

Prachtige beelden van London en diverse decadente sets zijn het goed gekozen decor voor allerhande prikkelende praktijken in deze Cheeky (originele titel: Trasgredire). Het verhaal heeft weinig om het lijf en hetzelfde geldt voor al de actrices, die vaker géén kleren aan hebben dan wel. Je mag dan ook zeggen wat je wilt van de beruchte Italiaanse grootmeester van de soft erotiek, maar de krasse knar heeft als geen ander oog voor natuurlijk vrouwelijk schoon. In Cheeky zijn dan ook nergens uitgebeende en/of uit siliconen opgetrokken Barbietrutten te bespeuren! Tinto Brass tovert immers weer een boel frivole en ondeugende situaties uit zijn hoge hoed, tast meermaals de grenzen af en gaat na hoe ver hij het kan drijven. Hoewel de Italiaanse cineast soms effectief behoorlijk ver gaat en door middel van zijn gepatenteerde plastieken falussen soms zelfs de illusie geeft dat er meer gebeurt dan effectief het geval is, wordt de film nergens ordinair of platvloers. Daarvoor zorgt de muziek, gecomponeerd door de legendarische Pino Donaggio, ook wel voor. Overacting is zoals vanouds in het Brass-universum ruimschoots aanwezig en dan hebben we het voornamelijk over Jarno Berardi die het irritante 'vriendje' speelt. Hoewel 'speelt' nogal positief uitgedrukt is, aangezien deze pretty boy het acteertalent heeft van een zeemvel! Gelukkig haal je een 'Tinto Brass'-film niet in huis voor het geweldige acteerwerk, de ingewikkelde dialogen of het perfect uitgekiende verhaal, right?

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.66:1-beeld ziet er meer dan behoorlijk uit, met natuurlijke, heldere kleuren en een bevredigende scherpte. Hoewel er hier en daar filmgrain opduikt zijn diepte en detail prima. De gebruikte filmprint ziet er over het algemeen proper uit, maar bevat op bepaalde momenten toch redelijk wat kleine vuiltjes en beschadigingen. De Italiaanse Dolby Digital 5.1-track klinkt bevredigend, met voldoende heldere en goed verstaanbare dialogen en mooi weergegeven muziek. Oneffenheden blijven gelukkig beperkt. De eveneens toegevoegde Engelse track is een afgrijselijke klinkende dub, dus te mijden!

EXTRA’S
De originele bioscooptrailer, een slideshow, een beknopte filmografie van de heer Brass en promotionele trailers voor Do It! (aka Fallo) en Art Of Love.

CONCLUSIE
Je bent voor Brass of je bent er tegen en ongetwijfeld kunnen we je nét hetzelfde vertellen over zijn Cheeky uit 2000. De uitvoering van deze Donut-uitgave is dik in orde. De extra's zijn daarentegen wat aan de povere kant. Gelukkig maakt de scherpe prijs en de mooie verpakking veel goed. Voer voor de liefhebbers.


cover
Studio: Filmfreaks

Regie: Tinto Brass
Met: Yuliya Mayarchuk, Jarno Berardi, Francesca Nunzi

Film:
6,5/10

Extra's:
2/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Soft erotiek

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
16

Speelduur:
87 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.66:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Italiaans Dolby Digital 5.1,
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer,
• Slideshow,
• Filmografie,
• Cross-promotionele trailers

Andere recente releases van deze maatschappij