:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> WOMAN NAMED JACKIE, A
WOMAN NAMED JACKIE, A
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2008-01-16
SERIE
A Woman Named Jackie toont ons het complete én vooral turbulente leven van Jacqueline Lee Bouvier Kennedy Onassis (Roma Downey): haar jeugd als societymeisje in de jaren veertig, de koortsachtige dagen in het Witte Huis, als echtgenote van President John F. Kennedy, de nasleep van de moordaanslag op haar geliefde man, haar dagen als rouwende weduwe, haar nieuwe leven in de schijnwerpers, als vrouw van de Griekse miljonair Aristoteles Onassis en tot slot haar laatste dagen in de gejaagde uitgeverswereld van New York. Het indrukwekkende verhaal van één van de beroemdste vrouwen ter wereld...

AFLEVERINGEN
In de fraai vormgegeven digipack huizen de drie glimmende schijfjes met de volgende inhoud:

DVD 1:
Episode 1 - "The Bouvier Years"

DVD 2:
Episode 2 - "The Kennedy Years"
Episode 3 - "The Onassis Years"

DVD 3:
Bonus documentaire - "JFK, In His Own Words"

De miniserie A Woman Named Jackie is gebaseerd op de diepgravende biografie van C. David Heymann over Jacqueline Lee Bouvier Kennedy Onassis. In de hele Amerikaanse geschiedenis is er wellicht nooit een 'First Lady' geweest die zo tot de verbeelding sprak als Jackie Kennedy. In deze prestigieuze miniserie - die werd ingeblikt door televisieregisseur Larry Peerce, bekend van onder andere Queenie en North And South III - volgen we deze fascinerende scheeps- en luchtvaartmagnaat Aristoteles Onassis. Kosten noch moeite werden gespaard om de serie te realiseren en er werden enkele bekende namen uit de televisiewereld aangetrokken. Zo kan je een jonge Sarah Michelle Gellar herkennen als de jonge Jacqueline Bouvier, Stephen "7th Heaven" Collins als John F. Kennedy en karakterkoppen als Joss Ackland en William Devane. De knappe Roma Downey, die de meeste televisiekijkers ongetwijfeld zullen kennen als Monica uit de succesvolle reeks Touched By An Angel, vertolkt met verve de veeleisende rol van de volwassen Jackie Lee Bouvier Kennedy Onassis. Haar accent verraad soms de ware afkomst van de actrice, maar echt storen doet dat nergens. Helaas kunnen we niet positief zijn over alle acteerprestaties. Vooral Collins is totaal verkeerd gecast als JFK! Waar wringt het schoentje nog? Je hebt soms ook het idee dat regisseur Peerce iets té compleet wilde zijn en daardoor te veel informatie en feiten in de serie wilde stoppen. Dit gaat wat ten koste van de geloofwaardigheid, maar dit komt eveneens het tempo niet altijd ten goede. Bovendien beweerden insiders dat A Women Named Jackie allesbehalve accuraat is! De miniserie is uiteindelijk toch goed onthaald en werd genomineerd voor drie Emmy Awards die tot nader orde nog steeds dé meest belangrijke televisieprijzen zijn! De miniserie wist de meest belangrijke ("Outstanding Miniseries") overigens ook te verzilveren.

BEELD EN GELUID
Het originele 1.33:1 beeld is bevredigend, met een voldoende scherpte en natuurlijk ogende kleuren. De Engelse Dolby Surround 2.0-track klinkt eerder beperkt, maar de muziek klinkt behoorlijk en de dialogen worden op hun beurt verstaanbaar weergegeven.

EXTRA'S
The one and only extra is de 54 minuten durende documentaire "JFK, In His Own Words". We snappen de link wel en het geheel is behoorlijk diepgravend en informatief, maar toch hadden we liever een documentaire gezien over het maken van A Woman Named Jackie.

CONCLUSIE
Jackie Lee Bouvier Kennedy Onassis was ongetwijfeld een buitengewone vrouw, maar toch kon Larry Peerce's prestigieuze miniserie A Woman Named Jackie ons niet altijd bekoren. De drie disc dvdset van distributeur DFW heeft een voldoende beeld- en geluidskwaliteit.


coverStudio: Dutch FilmWorks

Regie: Larry Peerce
Met: Joss Ackland, Roma Downey, Stephen Collins, William Devane, Sarah Michelle Gellar

Film:
6/10

Extra's:
2/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Biografie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1991

Leeftijd:
6

Speelduur:
423 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8715664045589


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Documentaire

Andere recente releases van deze maatschappij