:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> TALKING HEADS - STOP MAKING SENSE
TALKING HEADS - STOP MAKING SENSE
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-11-15
CONCERT
Zanger David Byrne wandelt op het podium in een maatpak en witte sneakers en begint solo met het nummer Psycho Killer. Het podium is nog niet volledig opgebouwd. Vervolgens vergezellen twee groepsleden hem voor de volgende songs. Ondertussen is de crew nog steeds bezig het decor op te bouwen. Nadien wordt de groep vervolledigd en is het podium afgewerkt. Het concert loopt verder... waarbij alles netjes wordt gechoreografeerd (zowel muziek als beweging), alles is netjes uitgekiend. De decors en belichting mogen dan eerder ietwat sober zijn, het geheel oogt wel stijlvol. Stop Making Sense is een concertfilm van de Talking Heads, gemonteerd met opnames van drie verschillende concerten. Ze mengen punk, soul, avant-garde design ontwerpen en new-wave elementen met een gevoel voor ironie, perfect in beeld gebracht door regisseur Jonathan Demme.

BEELD EN GELUID
Het concert krijgt een 1.85-beeldformaat, dat bovendien anamorf is. Mede hierdoor is de transfer redelijk goed en bevat deze voldoende detail, maar merk je echter wel dat sommige donkere scènes niet al te veel contrast bevatten. Grain en printbeschadigingen zijn dan weer miniem. De Dolby Digital 5.1-geluidstrack biedt je een geslaagd luistergenot waarbij hoofdzakelijk de voorste kanalen gebruikt worden voor zang en muziek. Occassioneel worden de surrounds gebruikt voor het gejuich en applaus van het publiek. Voorts kan je eveneens een Dolby Surround 2.0-track selecteren maar de studiomix waarvan sprake op de hoes achteraan is echter niet terug te vinden.EXTRA'S
Twee minieme extra's op deze schijf: een trailer en een biografie van de Talking Heads (Engelse tekst). In tegenstelling tot de Amerikaanse versie is het met onze release eerder pover gesteld. De regio 1 versie krijgt tal van boeiende en leuke extra's zoals een audiocommentaar door de groepsleden en regisseur Jonathan Demme, trailers, production notes, bonustracks Cities, I Zimbra/Big Business, een storyboard-to-film comparison, de originele promotietrailers en een interview met David Byrne.

CONCLUSIE
We moeten eerlijkheidshalve bekennen dat de Talking Heads niet helemaal onze voorkeur geniet. De echte fan daarentegen zal deze release wel meer weten te appreciëren. De DVD biedt een goede geluids- en een redelijke beeldkwaliteit, met echter bijna geen bonusmateriaal.


cover
Studio: Video Film/Express

Regie: Jonathan Demme
Met: Bernie Worrell, Alex Weir, Steven Scales, Lynn Mabry, Ednah Holt, Tina Weymouth, Jerry Harrison, Chris Frantz, David Byrne

Film:
7/10

Extra's:
2/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Muziek

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1984

Leeftijd:
AL

Speelduur:
85 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8713053002298


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1,
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
geen
Extra's:
• Trailer
• Biografie Talking Heads

Andere recente releases van deze maatschappij