:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SALLY LOCKHART MYSTERIES
SALLY LOCKHART MYSTERIES
Bespreking door: William - Geplaatst op: 2008-03-20
FILMS
Onder de titel Sally Lockhart-Mysteries brengt dvd-releaser Just Entertainment twee tv-films onder de aandacht naar het werk van de Britse schrijver Philip Pullman. De verhalen spelen zich af in Londen op het einde van de 19de eeuw en houden het midden tussen het anekdotische werk van Charles Dickens en het stevigere detectivespeurwerk van Sir Arthur Conan Doyle. Het hoofdpersonage is de jonge Sally Lockhart (Billie Piper) die na de dood van haar vader heel snel op eigen benen moet staan en door omstandigheden in het huishouden van een jonge fotograaf terechtkomt waar ze de desastreuze boekhouding reorganiseert. Zes jaar later is Sally Lockhart doorgestoten tot de Londense City waar ze naam maakt als financieel adviseur. Maar waar geld is zijn corruptie en misdaad nooit ver uit de buurt, beweert schrijver Philip Pullman, en dus raken Sally en haar mannelijke collega’s Jim en Frederick betrokken bij een aantal onopgeloste moorden en oplichtingzaken die ze te allen prijzen willen oplossen. Spanning gegarandeerd en bovendien voor het hele gezin.

The Ruby In The Smoke
Sally heeft na de dood van haar vader onderdak gevonden bij een verwante, maar de relatie is gespannen en wanneer ze na een anoniem briefje met een cryptische boodschap en een doodsbedreiging met haar tante in conflict komt over een inbraak, verlaat ze zonder direct uitzicht op een onderkomen het huis waar ze nooit welkom is geweest. Gelukkig vindt ze in haar tas het visitekaartje van de jonge fotograaf Frederick Garland die ze tijdens een bezoek aan de mysterieuze schrijver van het anonieme briefje (Major Marchbanks) heeft leren kennen. Frederick biedt haar een schuilplaats aan wanneer ze achtervolgd wordt door een zekere Mrs Holland die meent dat Sally van Marchbanks een pakje gekregen heeft dat haar toekomt. Het pakje bevat evenwel weinig meer dan een oud dagboek met aantekeningen over een Indiase Maharadja met een rode robijn van onschatbare waarde, een bloedige moordpartij in de tropen en een cryptische omschrijving van de vindplaats van de edelsteen ergens in Londen.

De volledige bespreking van The Ruby In The Smoke kan u hier lezen.

The Shadow In The North
In The Shadow In The North krijgt de jonge Sally Lockhart (Billie Piper), inmiddels 6 jaar ouder en werkzaam in de Londense City als financieel adviseur, het bezoek van ene Miss Walsh die op haar aanraden 3000 pond heeft belegd in een rederij die ondertussen failliet is gegaan. Het oude vrouwtje is al haar spaarcenten kwijt. Ze blijft evenwel niet bij de pakken zitten en vraagt Sally om de zaak uit te zoeken, want Lloyd’s of Londen, de grootste scheepsverzekeraar in de wereld nu en toen, weigert de schadevergoeding uit te betalen. Bovendien is de eigenaar van het failliete bedrijf, ene Axel Bellmann, ondertussen de nieuwe zaak North Star Castings begonnen en weigert hij alle verantwoordelijkheid voor de schulden uit het verleden. Sally trekt haar stoute schoenen aan en brengt een bezoek aan Axel Bellmann die weigert om de 3000 pond met rente terug te betalen. De dag nadien krijgt ze het bezoek van een medewerker van Bellmann die haar bedreigt waardoor Sally in haar vermoedens bevestigd wordt omtrent de betrokkenheid van Bellmann bij het frauduleuze faillissement van zijn rederij.

De volledige bespreking van The Shadow In The North kan u hier lezen.

BEELD EN GELUID
Zie individuele dvd.

EXTRA’S
Deze dubbele dvd-box bevat geen extra's.

CONCLUSIE
Liefhebbers van kostuumdrama's, Charles Dickens, spanning, avontuur en mysterie zullen hun hart ophalen met deze dubbele dvd-box over de belevenissen van de jonge Sally Lockhart, een sterke en eigentijdse heldin, grillig, hartstochtelijk en tegelijk ook dapper en vastberaden om het onrecht te herstellen.


cover
Studio: Just Entertainment

Regie: John Alexander, Brian Percival
Met: Jared Harris, Doņa Croll, David Harewood, Hayley Atwell, JJ Feild, Matt Smith, Billie Piper, John Standing, Antonia Pemberton, Owen Roe, Robert Putt, Trevor Cooper, Dominic Coleman, Robert Glenister, Miles Anderson, Tilly Vosburgh, Chloe Walker, Julie Walters, Ramon Tikaram, Matthew Cureton

Film:
8/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Detective

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006-07

Leeftijd:
AL

Speelduur:
180 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8717344730396


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij